Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik kararı vermekte tereddütlerim var. Özellikle Şizofrenler bakarsa sevinirim?

ekonomist79

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben şizofreni hastası engelli bir devlet memuruyum. Bir kaç ay sonra emekliliği hakedeceğim ve o güne kavuşursam emekli olmakla olmamak arasında kaldım. Emekli olmuş ya da olmamış halen çalışan özellikle şizofreni hastası olanlardan fikirlerini bekliyorum.

Emekli olmayı isteme sebeplerim:
1-Çalıştığım yerde hem sosyal bakımdan hem de yaptığım iş yönünden mutlu değilim yerimin ve işimin değişmesi ise imkansız gözüküyor,
2-Emekli olursam kendime uğraşacak bir hobi şimdiden buldum bile,
3-Kendime ait bir evim var birikimlerim ve emekli ikramiyem ile kredi borcunu kapatacağım yani bir emekli maaşım artı kirada bir evim olacak,
4-Maddi açıdan çok ciddi gereksinimlerim ve sorumluluklarım yok anne ve babamla yaşıyorum, çocuk eş gibi ciddi sorumluluklarım yok tek tabancayım.

Emekli olmayı istememe sebeplerim ise:
1-Yaş olarak halen verimli bir çağdayım daha çalışabilirim ama şu anki işyerimde bunu istemiyorum,
2-Herşeyi sineye çekip burada çalışmaya bir süre daha devam edebilirim ama nereye kadar ???,
3-Emekli olunca maaşımda ciddi bir düşüş olacak zira yeni memurum 4000 TL den yaklaşık 1300 TL ye düşecek artı yılda 1000 TLden iki ikramiye var bu en azından biraz rahatlatıyor insanı kısaca ortalama aylık 2500 TL net kaybım olacak.

benim bildiğim 15 sene çalışmadan emekli ikramiyesi alınmıyor bir araştır derim

(devlette 15 sene çalışmadan)

Eğer ek bir iş yapacaksanız emekli olun derim...zira şizofreni hastaları çalışmakta zorlanırlar ama bence emekli olun kendinize güveniyorsanız...

ahmetdursun52
Tüm emekli olanlar ikramiye alıyor diye biliyorum malulen olanlar dahil ki mantıken düşününce neden yasada öngördükleri emeklilik şartlarından (en ağır olan şart: 18 yıl sigortalılık 13 yıl primdir) daha fazla şartı ikramiye için koysunlar ki?

Muyo
Ek bir iş değil de ek uğraşım olacak, paraya çok fazla ihtiyacım yok, eş ve çocuk sorumluluğum yok, anne babamla yaşıyorum kira vermediğim gibi artı kira alıyorum.

ekonomist79
İkramiye için devlette en az 15 yıl çalışmış olmak gibi bir şart yoktur rahat olun. Elbette ikramiye alacaksınız.

Emekli olmak sizi maddi olarak zora sokmaya aksa mutlu edecekse hic düşünmeyin derim cevre de bu günün şartlarında memur olan bir cok arkadaşım var şizofren coguda emekli oldu hayatlarından memnun bende bu hastalık yüzünden ilacları eksiksiz kullansam uykum geliyor işten atılacak vaziyete geldim il acları mecburen yarım alıyorum yani semptomlar devam ediyor emekliliği hak ettim gecinemem diyip saglıgımdan ödün verip c alışıyorum

Başka bir iş yapma, özel sektörde çalışma vs. gibi imkanlarınız varsa ne kadar erken emekli olursanız o kadar avantajlı olursunuz.

Ama eve kapanıp kalacaksanız emekli olmanızı tavsiye etmem. Çalışmanız sizin için daha iyi.

MeTePe
Başka iş yapmayı düşünmüyorum en azından şimdilik çünkü maddi sıkıntım yok ama sıkılmamak için başka bir uğraş buldum bile eve kapanıp kalmayacağım.

tb2nhf
Ben de pek farklı değilim, iş ortamı ve kişileri hergün sinirlerimi zorluyor, arada atak geçirmeye devam ediyorum ve etrafımda anlayışsız kişiler ile bu atakları atlatıp işe devam edebilmek çok zor oluyor benim için. Bir de adım şizofren ya her ne (örn. tartışma-çekişme-çekememe, işle veya başka şeyle ilgili) olursa olsun otomatik olarak karşı taraf sütten çıkmış ak kaşık ben ise şizofren olduğum için suçluyum bu da bana inanın çok koyuyor.

Anladığım kadarıyla iş yerinde fazla mutlu degilsiniz emekli olunca mutlu olacaksınız bide en büyük dert ilacları nedeniyle vücuttaki uyuşukluk uyku halide büyük bir sorun bide hep ön yargı %100haklı olsak bile psikiyatri hastasıyız sorun bizde inancı emekli olan arkadaşların sorunu hep aynı emekli olup kafayı rahat ettirmek ten başka care yok

bir bipolar olarak sizi çok iyi anlıyorum. iş hayatı biz hastalara günlük hayata karışma, sorumluluk alma, hayatı disipline etme gibi şanslar tanıyor. iş hayatından sonra çeşitli kurslar, hobiler edinme şansınız varsa emekli olun derim. maddiyat çok problem olmayınca ve iş yerinde huzurunuz yoksa, hastalığınızı daha kötüye götürme ihtimali varsa ayrılın kendinize steril stressiz kişisel çatışmalardan uzak bir hayat kurun ama hayatınızı disipline etmeyi ve uğraş içinde olmayı üretmeyi ihmal etmeyin. en iyi kararı yine siz vereceksiniz ve bence bu konuda doktorunuzdan fikir alın hatta 3-4 sefer psikologa gidip bu düşüncenizi farklı açılardan değerlendirebilirsiniz.

ekonomist79...hocam öncelikle hayırlısı olsun hakınız da..benim görüşüm para derdiniz yoksa ve işyeriniz de anlattığınız kadar sorunlu ise hastalığınız ile beraber,arkanıza dahi bakmadan emekli olun derim ben...çünkü o hesapladığınız 2500 tl fark için inanın insanların kahrını çekmeye değmez,ki kaldıki sizin hastalığınız birde iş stresini kaldıramayacak derecede...kendimden örnek vereyim,bende şu an erken emekliyim 5 aydır ve hesapladım çalışsaydım alacağım 3 bin şu an aldığım 1450 tl,ve benimde sizin gibi kira eş çocuk derdim olmadığından ve hastalığım da(beyin kanaması) iş stresini kaldıramayacağından dolayı o aradaki 1500 tl lik fark için değmez o strese...ha emekli olamayız veya eş çocuk vs sorumluluklarımız çoktur o zaman tabii ki mecburuz çalışmaya ama şu an sizin için emeklilik bence en hayırlısı..

deathless

Aynı fikirdeyim, teşekkür ederim, çiçeği burnunda emekliliğiniz size de hayırlı olsun. :)

saygı deger ekonomist79 ısyerlerı bır cok kısı için sıkıntılıdır , hele sizofren bir birey için oldukça zor olmalı , gerçi sizofren bireyler için hayatta zor :( , öncelikle senin kendin için sorular sorman ve cevaplaman gerek
benim düşüncemde ki sorunlar şu
1. emekliliğinde yapacağın hobi acaba saglam bir vaktini alabilecek bir uğraş mı , ( denediniz mi , bu konu hakkında ugraş verdiğiniz zaman mutlu oluyormusunuz )
2. anneciğin ve babacığınla oturuyorsun allah başından eksik etmesin , eminim sosyal bir insansındır fakat sosyal olarak şunu kendine sormalısın ne kadar çok sosyal olarak gorustugun ve paylasım yaptığın ınsan var. İşyerindeki kişiler bu grubun arasında ne kadaryer kaplıyor ) allah annene ve babana saglıklı uzun ömürler versin

3 . bazen tek tabancalık iyi bir durum değil onun için hayatına değerli insan katman gerek.

4 şayet normal sekilde engelli emeklilik olursan maaşın o kadar 1300 lerde olmaz biraz daha yuksek olur .

5 ayrıca hobini merak ettım yakında bende emekli olacam benada fikir vermiş olabilirsin paylasarak . ama gizlilik içinde olmasını istersen hobinin dm den mesaj atabilirsin :)

essaygin

Teşekkürler yorumlar için kim olduğunuzu bilmiyorum önce tanışalım sonra mesaj atarım siz bana özelden kim olduğunuzu yazın :)

biraz daha çalışın derim.senede 20 veya 30 gün izin hakkınız var.duruma göre devredenle 40 ila 60 günü de bulur.ayrıca 40 gün hastalık raporu alma şansınız.yıllık izin ve raporları cumartesi ve pazara dek gelmeyecek şekilde ayarlarsanız daha uzun tatil imkanı olur.
ayrıca emekli bayram ikramiyeleri her yıl artmayabilir.şimdi 1000 tl.emekliler için bayram ikramiyesi,zam gelmezse 10 yıl sonra da 1000 tl.ödenir.emekli bayram ikramiyelerine her yıl zam yapılması için karar alınmadı.

3 aralık ile 10 mayısta zaten idari izin.

Emekli maaşı bu kadar düşük mü gerçekten?

turkuaz06

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. 10 Mayısı bugüne kadar hiç kullanmadım ama 3 Aralığı her sene kullanıyorum, yıllık iznim bu sene 30 olacak, bayramlar zaten tatil ama raporu her sene alamıyorum doktoruna ve doktorun o günkü moduna göre değişiyor.

ekonomist79...teşekkürler darısı sizin başınıza hayırlar la inşallah..

konu bu arkadaşımızın idari bayram vs izinleri değilki,hastalığından dolayı çalışıp çalışamayacağı bu hastalık kol bacak kırığı değilki iyileştimi hopp tekrardan çalışmaya başlasın psikoloyi irdeleyen çok önemli bir hastalık...allah gani gani şifasını versin herkesin..

Ben sizofren engelli kadrosu ile atanan memurum is yerinde uzerime geldiler idare etmeyecez diye acikcasi zor uyuyor ve zor kalkiyorum ilaclarla idare esiliyordum cok uzerime geldiler belki evde silah olsaydi suan haberlerdeydim ben de yoktum suan belki saka degil gercekten yapacaktim melulen emeklilige basvuracam is yerine gitmiyorum artik istediginiz yere sikayet edin dedim ve eve geldim is yerinden ben de basvuracam emeklilige sinirlerum cok bozuk suan bi sakatlik cikarmadan is den bi kurtulabilsem.

Üst Alt