Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik kriterleri nasıl belirleniyor?

apprentice

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak. Şimdi kafama takıldı.

Önceden 10 yıl 3600 gün denirdi, şimdi 15 yıl 3600 gün deniliyor. Bu neye göre deniliyor sonuçüa 15 yıl sigorta süresi ile oran yapılınca 15 x 360 ortamala 5000 gün yapıyor. O zaman tabloya 15 yıl - 5400 gün yazılmaz mı?

Kafam acaip karıştı. 3600 günü doldurmamada 10 ay gibi süre kaldı. Bu tabloya bakıp bakıp duruyor acaba bu konuda bir fikri ve açıklaması olan var mıdı?

2008_oncesi.PNG

tablo açık ve net neyi anlamadınız..ayrıca işe başladığın tarihi sigorta gün sayını çalıştığın kurumu özür oranının söylemeden insnlar nasıl yardımcı olsun?

Sigorta başlangıç tarihi, emekli olunacak statü, rapor oranı vs. o kadar çok etken var ki...

Emeklilik İşlemlerine Başlamadan Bezdirdiler

Az önce Sıhhıye SGK Müdürlüğünden geldim. 3600 günümün dolmasına az bir süre kaldı bilgilendirme amaçlı gideyim bir konuşayım dedim.
Lakin oradaki çalışanlar hani telefon bankacılığı yapan otomatik bilgisayarlar var onlar gibiler sorduğun soruya adam gibi cevap vermiyorlar. Adama durumumu anlattım ısrarla emekli olmamam konusunda bana telkinlerde bulundu yok 6 ay sürüyormuş yok yüzde yüz rapor bile alsam o rapor çok düşüyormuş.

İlginç bir detayı da söyledi ben 3600 günü bekliyordum gerek yok dedi 1800 gün şartını doldurmuşsun dedi yinede istersen hastaneye sevkini sağlarım dedi. Bende buna istinaden pazartesi günü işlemlerime başlayacağım.

Birde kıdem tazminatı konusunda şöyle bir açıklama yaptı. Ben çalıştığım kurumdan SSK'dan belge alıp kıdem tazminatı almayı düşünürsen sana o belgeyi veremem dedi. O belge 99 ve öncesini kapsıyor dedi bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba.

Umarım adamın dedikleri çıkmaz o kadar uzun sürmez olumlu yada olumsuz kısa sürede sonlandırırım bu işi.

Adamların dediklerinin hemen hepsi doğrudur, sadece sağlıklı bir iletişim olmamış. Maalesef gişede çalışan memurlar çok kişi geliyor diye, başları ağrıyor diye gelenleri bir an önce başlarından savmak için kabalama konuşurlar tabii bu arada garibim engellim ne olduğunu anlamadan oracıktan ayrılır. Devlet memurlarının halka hizmet konusunda eğitimleri yok, denetimleri yok, performans değerlendirmesi yok, tabii memurların işten çıkarılma korkuları olmadığı için dayarlar sırtını devlete yan gelip yatarlar, olan gişelerde bekleyen garibim engellime, emeklime, köylüme, masum vatandaşıma oluyor. Ben böyle bürokrasileri Allaha havale ediyorum...

Bu sorunun yanıtını ben de merak ettim açıkçası...
3600 gün primin 15 yıl içerisinde mi yatması gerekiyor, doğru anlamış mıyım?

15 yıl içerisinde 3600 gün primi doldurma zorunluluğu var.10 senedede doldursanız şartlar ve oranlara göre şu an için en az 15 sene sigortalılık zorunluluğu var.

Üst Alt