Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik maaşım ne zaman birikmeye başlar?

nawyofficial

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
[ı]merhabalar[/ı] emeklilik başvurusunu 31.01.2022 tarihinde yaptım sgk açıklamasında emeklilik başvurusundan sonraki aybaşı birikmeye başlar diyor yani 01.02.2022 den itibaren birikmeye başlar örneğin başvurumun sonuçlanması 2 ay sürerse 01.02.2022 den itibaren mi hesaplanır?

nawyofficial E-DEVLETİ kontrol ettinmi tahsis numarası çıkartılmışmı ? bende sen gibi 28.01.2022 de dilekçe verdim 31.01.2022 tarihinde e-devlette gözükmeye başladı.

nawyofficial
4A bakımından başvurudan sonraki ay emekli aylığı işlemeye başlar. Bu durumda sizin aylınız yazdığınız gibi 1 Şubat itibariyle işlemeye başlar.

Emeklilik aylik bilgisi bulunamamıştır diyor dilekçeyi daha dün verdim

Emekliyken alacağım maaş (acil)

" alt="" border="0" />

MERHABALAR BILIYORSUNUZ Kİ VERGİ İNDIRIMINDE AYLIK BAGLANMA ORANI BILIYORSUNUZ KI ARTIYOR DIYE BILIYORUM BURADA SGK KENDI SITESINDE ORTALAMA BIR MAAŞ ÇIKARMIŞ ANCAK VERGI INDIRIMINDEN DOLAYI DAHA YUKSEK OLURMU KAÇ OLUR SIZCE

sayın @hozgul ;
Ben 1 mayısta hak ediyorum emekliliği.. 1 mayısta başvursam bir 1 haziranda mı başlayacak işlemeye?
Bir ay boşa mı gidecek? Başvuru için illa 1 mayısımı beklemeliyim, 20 nisanda başvuramazmıyım?

zamanyolcusu evet, o yüzden 1 Mayıs yerine 29-30 Mayıs gibi başvuru yapmalısınız.

Emekli olur yazısını almadan olamamak?

Meehaba arkadaslar isten cikisimi yaptim vergi indirimimle beraber ama emekli olur yazisi almadim sgk tan emeklilik icin muracaat ettim bana tahsis no vermediler sadece sms geldim bi sorun olurmu ?

3 gun geçti e devletten yaslilik aylik bilgisine bastigimda bir sey gozukmuyor yaslilik aylik bilgisi bulunamamistir diyor sgk sorgulada gelen evrak beklemede diyor

nawyofficial merhaba arkadaşım sgk işlemleri şehir den şehir e değişiyor galiba. Çünkü bende sen gibi 28.01.2022 başvurdum 31.01.2022 tarihinde tüm işlemler bitmişti ve 03.02.2022 tarinde birikmiş tutar hemen yatırılmıştı. Bence biraz daha bekle yoğunluk olabilir istersen sgk emeklilik servisini arayıp bir sor tekrardan.

Emekli olur Yazısı emeklilik içim şart mi?

Vergi indiriminden faydalanan ancak çalışmayan kişiler emekli olabilmek için illa ki önceki çalıştığı yere ya da yeni işe girip bu yazıyi almak zorunda mı yoksa yoksa işten çıkış belgesi yeterlimi bu belgeyi göndermeyip emekli olan varm

nawyofficial vergi indirimine başvuru yaparken bir iş yerinde çalışıyor olmanız gerekli. Vergi indirimine başvuru yaparken işe giriş belgesi iş yeri tarafından doldurulmuş dilekçe ve engelli raporun yeterlidir.

Tam açiklamadi bu cevabimi vergi indirimi yazimi aldim zaten emeklilige basvururken is yerinde emekli olur gibi cinsinden yazi lazimmi

nawyofficial Sen söylemedin ama dikkat et vergi indirimi aldım diye doğrumu ? vergi indirimi aldın çalışıyor isen çıkış gerçekleştirmen daha sonra tekrar giriş yaptırabilirsin. Çalışmıyor isen eğer vergi indirimi ve raporla direk başvurabilirsin.

Ben 31.01 de indirim raporunu doğrulatınca direk istifa ile çıkış yaptım. 1 saat sonrada e devletten emeklilik başvurusu yaptım. Ne belge götürdüm nede başka birşey. Zaten görmeleri gereken ne varsa emeklilik için sistemde görüyorlar.

@rilkay
niye istifa ettiniz yasal haklarınızı almadınız

nawyofficial
vergi indiriminiz var gününüz ve yılınız tutuyorsa hemen sgk ya gidip emeklilik başvurunuzu yapabilirsiniz. e devletten ben yapmıştım ama sistemde duruyordu sgk gittim tekrar oradaki memur buradan yapmanız daha sağlıklı dedi.

biraz bekleyin ankara dasınız galiba buyuk şehir yoğunluk vardır sıkıntı yok maaşınız işliyor zaten

MRM
Yasal hakkım yok işe girişi vergi indirimi ile emekli olabilmek için başvuru yapmak amacı ile yapmıştım zaten. Daha fazla durmanın bir mantığı yok zaten emeklilik başvurusu yapmak için işten ayrılmak şartı var.

Ilk maaş tatlı olur ama ne zaman?

31.01.2022 de başvurdum 01.02.2022 de bağlandı Tahsis numaranın sonu 5 Ayın 19 unda ödeme yapılıyor sonu 5 olana ben 19 unde ödeme alabilecek miyim diğer ayin 19 umu yoksa birde bu ay ödeme alırsam 30 günlük maasimmi yoksa 19 günlük mu

@nawyofficial inşallah tatlı olacak inşallah. bende sen gibi vergi indirimi ile normal emekilik için 28.01.2022 de başvurdum 01.02.2022 de başladı. Ben şubat maaşına yetiştim çok şükür. 3 Şubatta birikmiş ödeme olarak 2083 TL aldım. Benim tahsis numarasının sonuda 0 (sıfır) her ayın 26 yatacak. 26 şubatta yatacak olan mart maaşımız oluyor.

Hayırlı olsun birikmiş ödeme olarak 2083 almışsınız bıkac günde çok fazla bu birde bunu siz bankaya gidip sordunuzmu size tebliğ mi edildi gidin alıniz diye

nawyofficial yok ben sgk yı birşey sormak için aramıştım. Orda çalışan bayan Emekli Günlük Ödemeniz yatırılmış TC numaranız ile 03.02.2022 tarihinden sonra ne zaman isterseniz çekebilirsiniz demişti. Bende hemen e-devlet kontrol ettim orda da gözüküyordu. Bende hemen halkbankasına giderek TC numaramla çektim.

Günlük Ödeme Nedir

Merhaba arkadaşlar ben emekliliğe başvurdum 31.01.2022 tarihinde ve 01.02 tarihinde bağlandı SGK sitesisnde sorguladigimda maaş 4875 olarak gözüküyordu ancak emekli günlük ödemelerinde 3075 brüt ücret gözüküyor benim sorum şudur eEmekli Günlük ödemeleri sorgula sayfasinda çıkan tutar maaşımı temsil eder farklı bir seymi buna benzer durum yaşayanlar bilgilendirirse müteşekkir kalirim

nawyofficial

kardeşim keşke bilgimiz olsa da yardımcı olsam ama emekli olmadığım için tahmin yapabilirim sadece. şimdi e-devlette 4a emekli aylık bilgisi kısmında yazması lazım maaşın belli olduysa. orada brüt maaş + ek ödeme tutarı yazar alacağın maaş budur. Emekli Günlük ödeme falan nedir hiç bilmiyorum. ekran görüntüsü falan koysan daha iyi olurdu.
deasn12
hasan bey emekliliğiniz hayırlı olsun öncelikle. yazdığınıza göre 28 ocakta başvurup 1 şubatta başlamış emekliliğiniz 3 şubatta 2083 tl birikmiş tutar almışsınız iyide bu rakam ne zaman birikti? 26 şubatta tam maaş alacağınıza eminmisiniz sordunuzmu bunu sgk ya?
o aldığınız 2083 tl 26 şubata kadar birikecek rakam olmasın? belki de 26 marta alacaksınız maaşınızı.
bunları soruyorum çünkü yakın zamanda bende başvuracağım emeklilik için,saygılar.

zamanyolcusu
26 şubata kadar olan maaşını aldı 26 şubatta tam maaşı yatacak

nawyofficial
Emekli ödeme gününüze kadar olan maaş farkı o gününde tam maaşınız yatar

Emekli Günlük Ödeme

Sorum çok basit ilk emekli olduktan sonra 1.5 hafta icinde bana emekli günlük odeme adi altinda para yatti masimdan daha dusuk simdi maasimin gunu normalde tahsis nosuna gore 19 unda simdi ben 19 unda normal maasimi alacagim daha mi az alacagim yoksa hic almayip diger ayin 19 unda mi alacagim ilk emekli olup bu toplu odemeyi alan arkadaslar bilir lutfen yardim emeklilik tarihim 01/02/2022 günlük odeme adi altinda cektigim 3040 tarihi 14/02/2022 maas gunum 19/02/2022

Merhaba 19 unda normal maaşınız yatar
Günlük ödeme emeklilik hesaplama işleminizde maaşa esas alınmayan bir hakedişiniz olup tek seferlik ödenir. İkramiye gibi düşünün hayırlı olsun.

deasn12 merhaba hayırlı olsun maaşın güle güle harca kardeşim. İnşallah bende raporumu Ankara ya gönderdim. İkinci rapor iki yıllık almıştım önce şimdi artık Ankara ne derse bu kez sonuç gelince inşallah bende Mayıs 29 da günüm doluyor emeklilik için müracaat edecek. Senin tabloyla hemen hemen aynı 2000/2008 arası 1650 gün 3008 sonrası 4050 gün herhalde en düşük maaş 2500 ile bağlanacak. Bu arada benim rapor %58 süresiz 3. Derece den yararlaniyorum Ankara iki yıl verdi inşallah bu kez süresiz verir

dizayn
normaldir istanbul ve en yoğun olan yer unkapanı 1,5 2 ayı bulabilir

Üst Alt