Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik müraacatımı ayın hangi günü yapmam daha avantajlı?

gringo

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar,
Nihayet bugün benimde emeklilik günüm doldu. Sabah SSK unkapanından "hak kazanmıştır" yazımı aldım. Şirketin İnsan kaynaklarına verdim. Ancak bana müraacatın ay sonunda ,yani 31 Ekim de yapılacağını, aksi halde 1 aylık maaşımı eksik alacağımı söylediler...
Açıkçası ben ayın 14'ün de de müraacat yapılabildiğini forumda okumuştum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan değerli yorumlarını alabilirsem sevinirim...
Hoşçakalın...

ay bitmeden,son gün başvurmanız durumunda,sonraki ayın 1 'i itibari ile başlangıç olarak kabul ediyorlar.
ay ortasında yaptığınız başvurular(her nedense),ay sonu başvurusu gibi değerlendiriliyor...

emekli başvurularında maaş hesabı takip eden aydan başlanır.

O zaman çalıştığım şirketin İK departmanı doğru olanı yapıyor değil mi ?

evet...size yaptıkları sözlü bildirim,uygulama doğru...ama tabi bu yine size kalmış.(.eksik alacağım diyorsanız...)

Gerek yok...Geç olsun,güç olmasın....
Çok teşekkürler,bilgi için....:):):)

gringo,
SSK emekli aylığı bağlanmasında kamu çalışanları için ayın 15. günü, özel sektör için ise 1. günü baz alınmaktadır.
Dün müracaat etseydiniz,maaşınız bugünden itibaren bağlanır ve birikmeye başlardı,ama geçmiş artık.
İşyerinizin söyledikleri doğru,ay sonuna kadar çalışın ve ayın 31 inde müracaat ediniz.
Böylelikle hem işyerinizden o ayın maaşını alırsınız hem de ertesi günden itibaren emekli aylığınız birikmeye başlar.

Selam Ufuk kardeşim,
Aslında tüm evraklar yanımda idi..Bi ara niyetlendim ama,sonra ya şirkete gideyim,onlar ne derse öyle yaparım diye vazgeçtim...Neyse,herşeyde bir hayır vardır.Aysonunu bekleyeceğiz artık...Bu arada,biliyorsunuz 29 Ekim tatil,30 Eylül sabahıda ben yurtdışına gideceğim,bu başvuruyu 28 Ekim de yapsam,bir sıkıntı olur mu acaba ?

Hayırlı olsun gringo.
28 Ekimde başvuruyu yapman bir sıkıntı olmaz ama şirket açısından çıkışın yapılmış oluyor.
Eğer emekli olsanda hala (tabi sende istiyorsan) seninle çalışmak istiyorlarsa kesinlikle sıkıntı olmaz.

Teşekkürler Bulnes,
Şirkette çalışmaya tabiki devam edeceğim..Zaten 31 Ekim tarihli istifa yazımı verdim,Ayrıca 1 Kasım itibarı ile de tekrar giriş yapılsın yazısınıda müdürüme imzalatıp onuda teslim ettim.28 Ekimde de SGK'ya gidip müraacatımıda yaparım..Artık hayırlısı ne ise o olsun...

Elbette yazacağım,,,Forum sayfasını sık sık takip ediyorum,arkadaşlarımızın bu konuda çok sorusu oluyor..Belki benim kriterlerimde emekli olabilecek kişiler için temsil oluruz...Hatta bazı notları buraya yazayım şimdiden,tam bilgi alınca belirttiğiniz linke geçerim.

Kurum : SSK
İlk sigorta : 01.10.1993
Emeklilik :Yaşlılık
Oran : %40
Emeklilik müracaat : 31.10.2009 (Hak ediş yazısını 01.10.2009'da aldım.)
Toplam gün : 5.776 olacak...
Toplam prim : 236.444 TL olacak...
Emekli maaş : ??? Bakalım ne olacak...:rolleyes:

ilk tahmin benden olsun 1,300 tl...

1.350 tl
Yok mu artıraaaannn :D
Gringo,bazı konulara dikkatini çekmek istiyorum.
1-Başvuruyu ayın 28 inde yapacaksan 31 ekim tarihli çıkış olmaz.27 Ekim itibariyla çıkış yapmak zorundasın.
2-31 Ekim çıkış,1 Kasım giriş yapma derim.Tam olarak sorun olacağına emin olmasam da mantık olarak şöyle bir sorun oluşuyor;
Sen 1 Kasımda tekrar giriş yaptığında henüz resmen emekli olmamış oluyorsun ve emeklilik için işyeriyle ilişik kesmiş olmak gerekiyor.
3-İşe tekrar başladığında sigortanın mutlaka sosyal güvenlik destek primi olarak bildirildiğinden emin ol.
Yanlışlıkla normal sigorta bildirimi yapıldığında anında emekli aylığın kesilir.

1560 tl'nin altında olmaz diye düşünüyorum...:)

Öncelikle güzel temenni ve açık elinizden dolayı teşekkür ederim..:) Ben bu rakamlar alacağımı tahmin etmiyorum.Ama kısmet artık...:rolleyes:
Sevgili Ufukalp,
Çalıştığım şirketin İK departmanı bazı konularda tecrübe etmiş.Yani bu tavsiyeyi onlar yaptı.Zira firmamızda yakın zamanda emekli olup çalışan 2-3 kişi var.Sanırım Onların müraacatlarını örnek alıyorlar...Ay sonuna doğru SSK'dan tanıdık birilerini bulup,tam olarak doğru neyse yapmaya çalışacağım.Aksi halde yapacak bişeyim kalmıyor.Müraacat edip,bekleyeceğiz...Bu vesile ile tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler...

Merhaba arkadaşlar,
Bu sabah Kadıköy SSK'ya evraklar ile gidip emeklilik müraacatımı yaptım.İşlem 5 dakika sürdü,Hayırlı olsun deyip tahsis numarası yazan bir ufak kağıt verdiler...1 ay sonra gel maaş bağlanıp bağlanmadığını öğren dediler...Herhalde şimdi bekleyip göreceğiz....

Hayırlı olsun.
Ufak bir düzeltme; o ufak kağıda yazdılar dediğin tahsis numarası değil,tahsis talep numarası.
Aylığın bağlandığında gerçek tahsis numarası verilecek.

Selamlar,

Web'te emekli aylığı bağlanmıştır diye bilgi var ama,halen detaylar belli değil,tahsis numarasının üzerini tıkladığımda da böyle bir kayıt yok diyor....Bekliyelim bakalım 1-2 gün daha....

Arkadaşlar,tahsis numaram belli,Emekli aylığı bağlanmıştır,diye bilgi'de veriyor ama maaş detayları linkine girince böyle bir kayıt yoktur,yazısı çıkıyor...Nereden öğreneceğiz bu bilgileri ???

hayırlı olsun....
..maaşınızı ocak ayında alacağınız için,şuan için bunu göremezsiniz.(ama resmi evraklarınız daha önce gelir).ocak ayının 10 ve sonrasında ,kontrol ettiğinizde görebilirsiniz.zira sgk bilgi işlem tarafından bu tarihlere yakın bir tarihte web sayfasına yüklenir..

...ve nihayet dün SGK'dan evrak gelmiş....Maaş'ımı Ocak ayından itibaren PTT Bank'tan alacakmışım...Süreçte, emeği geçen tüm dost ve kardeşlerime teşekkür ederim..Allah sizede nasip etsin...Detaylı bilgileri ilgili link'e geçtim....Sevgi ve Saygılarımla,

Hayırlı uğurlu olsun. Emekli maaşı bilgilerinizde yazmışsınız.Bunun için teşekkür eder, güle güle harcayınız.

Hayırlısı olsun allah huzur ve güzel günler de yemeyi nasip etsin.

----------

benim birşey aklıma takıldı,unkapanı ssk ya gitmiş .benim de emeklilik işlemleri için son 2 günü kaldı.şimdi ben ssk lı bağlı olduğu yeremi gitmem gerekli yoksa unkapanına mı ,bir de kamu da çalışıyorum,15.de maaş alıyoruz.ben 14 emeklilik işlemlerimi başlatsam hem maaş almış olurum hem de kamu da başvuru zaman 15 i olarak okudum

İlişiğinizi keserek 14.de başvurunuz,15. de hem işyerinden maaş alırsınız hem de emekli aylığınız 15. den itibaren bağlanır.Gecikirseniz bir aylığınız boşa gider.

Üst Alt