Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik müracaatım sonuçlanıncaya kadar 2022 aylığı alabilir miyim?

deasn12

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
242
-mka merhaba. beyin tümör ameliyatı oldum. %97 engelli raporum yeni çıktı. aynı zamanda malulen emeklilik için başvuruda bulundum sağlık raporlarım da çıktı %84. hastane tarafından sgk ya gönderilmesi kaldı sadece. emekli olana kadar yardım alabilirmiyim engelli raporumdan ? hanede 2 kişiyiz babamla beraber. babam emekli 2750 TL maaş ev bizim evimiz babamın üstüne kayıtlı. ben çalışmıyorum çıkış gerçekleştirdim.

deasn12
her şartın tutsa 2750 tl yüzünden tutmaz 2022 için.eger rapor tam bağımlı ise ebm alabilir baban sana bakıcı görünüp dicemde.işten ayrıldıgna göre çalışabışıon demektır ve raporunda tam bağımlı değildir.bu sebeplerden engelli maaşlarından faydalanamazsın

deasn12
rapor tamam ebm için.evde 2 kişi oldugnuz için gelirniz 1705 x 2 : 3410 tlyi geçmediği sürece eve gelen heyetın karar vermesı ile ebm alabilirsiniz.
evinize 2750 tl giriyomuş. bu durumda hem rapor hem gelır şartı ebm için tutuyo.başvuru edın.artık baglanamsı ne kdar sürer. 1 ya da 2 ay falan dıye biliyorum
malulen emeklı olsan bile alacak oldugn maaş ve babanın maaşı gelir krıterınden az olursa yine ebm baglanır babanız bakıcınız görunur ve ebm babanız adına yatar
baglanır dıom ama evegelen heyet sorular soruyo özbakımı yapıp yapamadıgıa dair.yemek yeme wc banyo yapıp yapamadıgını falan soruo ve giderken size hesap açın ya da açmayın dıolar.açın derlerse ebm bağlanıo anlamına gelır demezlerse bağlanmıo demektır

Sosyal hizmetlere başvuruda bulunurken Orda bir kaç soru sordular bize senin söylediklerin gibi ziraat bankası hesap açılmasını istediler. hemen hesabı açtırdık ve dekontu istediler bizden hem benim hem babamın resimini 2 şer adet olarak istediler.. daha sonra babamın 2 imzasını aldılar..
emekli olursam maaşım en düşük olan 1500 tl yatar. babam 2750 emekli maaşı.. 2750 + 1500 : 4250 TL yapar..
-mka

deasn12
4250 olursada emeklı olmadan ebm baglanırsa o baglanan ebm kesılır.yılbaşında yapılacak olan gelir krıterı belkıde kurtarabilir beklemek gerek
yılbaşında eğer aü net 3500 olursa tabi agi de düşüldük kerri.o zaman ebm almaya devam edersin
3500/ 3 : 1166 x 2 : 2332
evde 2 kişisiniz 2332 x 2 : 4664
4664 - 4250 414
414 tl ile ebm maaşını kurtarıp almaya devam edersınız.tabi başka geliriniz olmazsa.misal babanızn maaşınada zam gelecek. bu bi örnek artık görelım nasıl olur

-mka teşekkür ederim bilgilerin için. bizde hemen hesap açtırmamızı resimleri ve dekontu istediler ve babamın imzasını aldılar ? normalde heyet geldikten sonra yapılmıyormu bu işlemler ? ne zaman sonuçlanır kardeşim sence ?

deasn12
gelen heyet der zaten hesap açın der.babanız emeklı oldugu için bankadan o hesabını götürürsünüz babanız bakıcınız görünür ve ebm o hesaba yatar.e devletten bak bellı olur ya da kurumu ara sor.
ebm bağlandıgı an hemen maaş almazsın birikmişde olmaz.kasım 30 gibi bağlandı diyelim ilk maaşı ocakta alırsınız ,aralkta değil çünkü ebmde önce iş sonra ücret uygulaması var.ocakta aralık bakımını,şubatta ocak,martta şubatı alırsınız sıralama böyle gider

-mka merhaba. dediğimi tam anlamadınız sanırım. bizden hemen ziraat bankası üzerinden hesap açtırmamızı ve dekontu istediler. babamın emekli maaşı halkbankasına yatıyordu halkbank olmuyormuş. zaten sosyal hizmetlerde biz başvuruyu yapar yapmaz istendi fotoğraf dekont ve babamın imzası..

deasn12
ebmler ziraat bankasından ödendiği için size ziraatten istemişler bu gayet normal.halkbankası ya da başka bankayı kabul etmemelerı.
başvuru yapar yapmaz istemelerini ilk kez duyuyorum.şundan olabilir raporunuzla başvuruettıgınız için ordakı görevli rapordakı bilgilerden anladıgı için pandemıde gelip uğraşmamak için öyle demiştir.bu daha güzel .daha erken bağlanması anlamına gelir

Engelli aylığı hakkında

arkadaşlar merhaba sizlere bir sorum olacaktı. Ben %97 TAM BAĞIMLI engelli raporu engelli aylığı için başvuru yaptım kabul edilmedi.Gerekçe olarak babamın 2650 TL emekli maaşını gösterdiler. Evde 2 kişiyiz sadece.Annem vefat etti 4 yıl önce 3 yıl öncede boşandım. Haziran ayında beyin tümör ameliyatı oldum ve %97 ağır engelli raporu verildi.Artık bir işte çalışmıyorum. Muhtaç aylığı için başvuru yapabilirmiyim ? evde sadece babamın emekli maaşı 2650 olması engel olurmu. Allah rızası için yardımcı olun ben sosyal bir yardım varsa engelli raporuma başka hangi yardımlar varsa hangisinden yararlanabilirim lütfen.

Raporun kullanım amacı yoksa vermezler maası

Yeni raporu dün teslim ettim sosyal yardımlasma kuruma verdim kabul etti

Kişi başı 1705 lira yı geçmiyorsanız Evde bakım parası alabilirsiniz örnek 2650lirayı 2ye bölün 1325 lira yapar başka bir gelirsiniz yoksa size bakacak biri varsa evde bakım maaşı alabilirsiniz bunun için aile ve sosyal yardıma müracaat ediniz

arkadaşlar merhaba sizlere bir sorum olacaktı. Ben %97 TAM BAĞIMLI engelli raporu engelli aylığı için başvuru yaptım kabul edilmedi.Gerekçe olarak babamın 2650 TL emekli maaşını gösterdiler. Evde 2 kişiyiz sadece.Annem vefat etti 4 yıl önce 3 yıl öncede boşandım. Haziran ayında beyin tümör ameliyatı oldum ve %97 ağır engelli raporu verildi.Artık bir işte çalışmıyorum. Muhtaç aylığı için başvuru yapabilirmiyim ? evde sadece babamın emekli maaşı 2650 olması engel olurmu. Allah rızası için yardımcı olun ben sosyal bir yardım varsa engelli raporuma başka hangi yardımlar varsa hangisinden yararlanabilirim lütfen.
bu raporla ebm alman gerekıo.gelirin tutuo eger başka gelir yoksa.gelirden dolayı baglanmaması mümkün değil verdiğin bilgiye göre

merhaba @-mka haberleri çıkmaya başladı Ağır basan yüzde 30'luk artış senaryosuna göre asgari ücret brüt 4650 lira olurken çalışanın eline 3673 lira geçecek. ben emekli olup aylığım en düşük 1500 tl olur. babamda 2650 alıyor. ebm de gelir konusunda sıkıntı olmaz değilmi. hesaplamayı nasıl yapmıştınız

deasn12
hesaplama şöyle yapılıyor.hanedekı kişi sayısını 2021 yılı için 1705 ile çarpacan ve gelirin çıkan sonuçtan az olacak fazla olursa olmaz. yada şöle hesap edecen eve giren adı ne olursa olsun gelirleri toplayıp evdeki kişi sayısına böleceksın çıkan sonuç 1705 ten az olacak
gelek senın hesaba baban 2650 sen 1500 alırsan 4150 eder 2 kişi oldugunuz için 2ye bölünecek mıktr sonuç 2075 çıkar ve 1705 tlden fazla oldugu için ebm baglanmaz baglı isede kesılır
2022 asgari ücret kaç tl olur bilemeyız.
hesaplaması şöle oluo asgari ücretin net 3/2sini geçemyecek kişibaşı gelır. net 3673 olsa bile bundan agi de düşülüp öle hesap edılıo.senın dedıgn gibi net 3673 olsa bile bundan bide agi düşülecek o zaman emın olmamakla bırlıkte bu rakam 3400 falan olur 3400 / 3 : 2266 tl olur kişibaşı gelır eger böyle olura verdiğin bilgiye göre ebm alabılın.fakat alacagın maaş daha belli değil ve babanın emeklı maaşınada zam gelecek o yüzden sana ebm baglanıp baglanamyacagını söyleyemem. aü açıklanınca bellı olur senın durumun

@-mka anladım kardeşim. allah razı olsun. Allah nasip ederse o gün gelsin aü belli olsun emekli olalım bizlerde ne olacak olmayacak bakacağız artık.

Üst Alt