Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik müracaatından önce vergi dairesinin onayı şart mı?

fatih2009

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
@Sugaremro Selam, 31 Mayıs'ta Hangi SGK'dan başvurdun emekliliğe? Birde hangi sıra ile yaptın merak ettim. Ben 31 Mayıs'ta Unkapanı SGK'dan başvurdum ancak bana çünkü hiç vergi dairesinden onaylatmam gerektiğinden bahsetmediler. O yüzden ben muhtemelen Ramazan Bayramı ikramiyesini alamıycam. E-devlet'te ek ödemem görünmüyor.

Son düzenleme:
@fatih2009 Merhaba.Ben işlemlerimi Kocaeli SGK dan yaptım.Vergi dairesindeki işimi hallettim ve bende emekli oldum.İkramiyemi aldım ve ayın 12 sinde de maaşımı alacağım.Yani emeklilik işlemlerimi başlatıp sonlanması 5 günde bitti.

Bende vergi indirimimi bekliyorum gelsin 3920 günden emekliliğe başvurucam inşallah.
Ama tek kafamdaki soru ; sürekli raporum var ve SGK ya gittiğimde tekrar beni hastaneye yollarlar mı ?

Rapor %59

Birde malulen mi vergi indirimden mi başvuru yapıcam ?:confused:

Hakanes26 vergi indiriminden emekliliğe başvuracaksınız

@ozgurmeric74
Özgür bey merhaba,
Ben vergi indirimi alarak emekli oldum. Size ve @Erdogan Er beye yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sizlerin yüreklendirmesi olmasa bu işe başlamazdım.

Benim süreç şu şekilde gelişti.

04-01-2018 İstanbul vergi dairesine başvuru
02-02-2018 Hastaneden raporun İstanbul vergi dairesine gönderilmesi
02-03-2018 İstanbul vergi dairesinden Ankaraya gönderme
17-04-2018 Ankaradan onay ve İstanbul vergi dairesine gönderme
24-05-2018 E-bildirgenin iş yerine gelmesi
24-05-2018 Unkapanı SGK dan emekli olabilir yazısının alınması
31-05-2018 Emekliliğe başvuru
Ayrıca dün SGK Unkapanı'nı aradım. Bize yani, işlemleri Haziran'da devam edenlere Ramazan Bayramı ikramiyesi verilmeyeceğini öğrendim:( Ancak Bimer'dende bilgi istedim. Bakalım ne cevap verecekler.

fatih2009

aslında almanız lazımdı.emekliliğiniz 1 haziran itibariye başladı.merak ettim bimerden ne cevap gelecek. cevap gelince paylaşırmısınız.

ozgurmeric74
Özgür bey merhaba,
BİMER den cevap aşağıdaki gibi geldi

"SAYIN....

MAAŞINIZI ADRESİNİZE YAKIN ZIRAAT BANKASINDAN 25.07 TARİHİNDE ALABİLİRSİNİZ.BAYRAM İKRAMİYENİZİ DE TEMMUZ AYINDA ALABİLİRSİNİZ"

Arkadaşlar merhaba,
Emekliliğimize SGK nın kontrol şerhi koyup koymadığını nasıl anlıyoruz?

fatih2009

Gelen evrakta da yazar, sigorta müdürlüğüne gittiğinizde bakacakları dosyanızda da yazar.

Üst Alt