Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik nedeniyle istifa bildiriminde ihbar süresi var mı?

GoXEl

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
1
Merhaba Arkadaşlar,

01.12.2015 tarihinde emeklilik başvurumu yapıyor olacağım. Buna göre, 5 yıldır çalıştığım firmama istifa dilekçesi vermem gerekiyor. Bu hafta dilekçeyi vermeyi düşünüyorum, şuan da aslına bakarsanız tazminatımı alıp devam etmek istemiyorum. Böyle bir durumda 5 yıldır çalıştığım için bir ihbar süresi olur mu? yani şirket benim tazminatımdan ihbar süresini doldurmadığım için bir kesinti yapabilir mi?

Bilgisi olan arkadaşların cevaplarını rica ederim.

Selamlar,

8.9.1999 tan önce giriş varsa 3600 gün 15 yılın varsa SGK dan kıdem tazminatını alabilir yazısını isteyebilirsiniz şartlar uyuyorsa SGK oyaziyi size verir sizde işverene verirsiniz tazminatını alırsınız ondan sonra emeklilik dilekçesi ni verirsiniz ben emekli değilim ama bu şekilde tazminat aldım

Benim bildiğim kadarıyla ihbar süresi 15 gündür, bu hafta dilekçe verirseniz ( emeklilik nedeniyle işten ayrılma) zaten zamanınız olacak.
İşveren insiatifine kalmıştır, isterse 15 gün çalıştırır, isterse sizin dilekçeyi verdiniz gün işten çıkartır.
Her iki durumda'da işveren sizin kıdem tazminatınızı ödemek zorunda, sorun çıkarsa 3600 gün ve 15 yıl süreyle emeklilik şartları yerine getirildiğine dahil SGK'dan belge alınız.

göksel fidanatilla arkadaş bi öneri sunmuş
İstifa dilekçesi verirsen hiçbir hak alamazsın.
Onun yerine ya arkadaşın dediğini yap,yada sgk dan emekli olabilir yazısı alıp işverene ver,buna istinaden çkışının verilmesi için dilekçe yaz.
Ama dilekçede emeklilik hakettiğine dair ibare mutlaka olsun.
Sakın istifa etme.

Arkadaşlar,

Çok Teşekkür ederim, sizin bu bilgilendirmeleriniz olmasa ben istifa edecektim ... Resmen hayat kurtardınız, ben yarın direkt sgk ya gidip, 15 yıl, 3600 gün esasına göre kıdem tazminatı alabilir yazısı alayım ve onu da dilekçemin ekine koyayım o zaman. 1 Aralık 2015 itibariyle zaten emekliliğe başvuruyor olacağım.

Selamlar,

Üst Alt