Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik prosedürünün işletilmesinde kesintisiz 18 ay nasıl hesaplanıyor?

algea

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Ben şizoeffektif hastasıyım. Geçen sene 13.05.2012 tarihinden itibaren 3 ay hastanede yattım sonrasında 1.5 ay sağlık izini aldım. Kurumun sistemde hastanede yatış + izin birlikte hesaplanmış 113 gün heyet raporu olarak gözüküyor. Sonrasında işe hiç başlamadan yıllık izin aldım ve yıllık izin bitim tarihinde sonra yani 17.09.2012’den itibaren kesintisiz raporlarım var. Merak ettiğim yıllık izin aldığım için kanuni kesintisiz 18 ay heyet raporu yıllık izinin bittiği zamandan itibaren mi hesaplanacak.

18 ay izin sonrası eğer malulen emeklilik yapmazlarsa ne olacak?

Arkadaşlar merhaba. Ben şizoeffektif hastasıyım ve kamuda çalışıyorum. Şu an izinli olarak gözüküyorum. 18.03.2014 te 18 aylık izin süremi dolduracağım.
Doktorum malulen emekli olursun dedi ama forumdaki mesajları gördükten sonra biraz endişeye düştüm.
18 ay sonrası heyet raporunda % 60 altında bir engelli raporu verirlerse ne olacak diye kara kara düşünmeye başladım. Eğer heyetten çıkan rapor % 60 altında verilirse, 18 ay izin sonrası kanuni olarak bir daha göreve dönebilir miyim.

Eğer böyle bir durum olursa neler yapmalıyım?

Malulen emeklilik izin durumu 36 ay nasıl olacak?

Arkadaşlar merhaba. Şizoeffektif hastasıyım ve kamuda çalışıyorum. 3 ay lık periyotlar ile rapor aldım ve hastalığım daha geçmedi. 18 aylık kesintisiz rapor mart ayında dolacak. Benim sormak istediğim mart ayından sonra ikinci 18 aylık rapor alabilirmiyim ve bunun için neler gerekiyor.

Hastanede yatılan süreler ve raporlar birlikte değerlendirilir. 18 ay sağlık sorunları nedeniyle çalışamadınız durumunuz düzelmezse bir 18 ay daha alabilirsiniz. Süre sonunda çalışamayacak durumdaysanız alacağınız rapor doğrultusunda emekli edilirsiniz. Emekli olamazsanız ben iyileştim deyip işe dönersiniz. Çalışabilir raporu isterler mi bilmiyorum. Size tavsiyem 36 ay rapor süresinin dolmasına az bir zaman kala hastaneden malulen emeklilik raporunu şahsi başvurunuzla çıkartın. Bütün raporlarınızla bir dilekçe yazıp emekliliğinizi isteyin. Uygun görürlerse emekli ederler, emekli olamazsanız çalışmaya devam edebilirsiniz. Devlet sizi ortada bırakmaz.

18 ay bitince yeni rapor alırsanız süre otomatik olarak uzar, farklı bir işleme gerek yok. Rapor tarihlerine dikkat edin arada boşluk olmasın. Allah yardımcınız olsun...

%60 engelli raporunun altında alırsam dışarıdan ödeyip emekli olabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba. Bende şizoeffektif bozukluk var. 2003 Mayıs ayında kamuda işe başladım. Şu an izin kullanıyorum 15 aydır izin alıyorum. Hastalığım düzelmedi İkinci 18 ay izin daha alacağım gibi gözüküyor . Forumda ki makaleleri okuduktan sonra kolay kolay malulen emeklilik yapmadıklarını gördüm ve biraz moralim bozuldu. 18+18 ay izin aldıktan sonra memurluktan emekliğe ayrılıyor diye duydum. Merak ettiğim 36 ay sonunda eğer % 60 ın altında iş gücü kaybı verirlerse durumum ne olur. Örneğin %40 rapor verseler emekli etmeyeceklerdir bu durumda dışarıdan pirim ödesem geriye kalan yıllarımı doldursam yine de emekli olabilir miyim?
Saygılarımla,

Baştan yazayım, mevzuatı bilmeden yorum yapıyorum (bilen arkadaşlar cevap yazarsa çok yararlı olur): Memuriyette rapordaki orandan ziyade, rahatsızlığınızın mesleğinizi yapmanıza mani olduğuna dair bir ibare olursa, kurumunuz orana rağmen malulen emekliliği onaylayabilir. İlle de emekli olmak istiyorsanız, yukarıda arkadaşımızın yazdığı yöntem üzerinden bence bu yolu zorlayabilirsiniz.

dostempati merhaba, malulen emeklilik raporu şahsi olarak çıkartın demekle işten çıkmadan maluliyet tespitini mi kastediyorsunuz. Eğer öyleyse bunun için çalıştığım kurumuna dilekçe ile mı başvuracağım yoksa SGK'ya mı. Bu arada daha önce yazdığım mesajlar birleştirilmiş abuk sabuk bir mesaj iletisi olmuş arkadaşlardan özür dilerim.

Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Üst Alt