Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik red kararına itirazım 5 aydır sonuçlanmadı!?

Yusufjosep

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Merhaba,

Engelli emeklilik için ağustos 2025 başvuru yaptım red gelmişti
1 ay sonra itiraz dilekçemi hazırladım ve eylül ayında evrakları gönderdim.
Akabinde itiraz başvuru sonucum halen sonuçlanmadı sgk bu konuda emir mi alıyor yada bakanlık tm onaylayın yada onaylamayın gibi senaryosumu var? Neredeyse 5 ay oldu altı üstü açıklamalı bir sonuç bekliyorum

ben ne zaman emekli olacağım şartlarım doğrultusunda günüm yılım hepsi uyuyor. Yani itiraz dilekçemin öyle bir yazdımki cevabı ya evet diyecekler yada hayır bu kadar basit olumsuz ise sonucun açıklamalı bir şekilde iş gücü kaybetmediğine karar verildi cevabı verilsin ona sözüm yok ama ne zaman emekli olacağıma karar versinler atıyorum 2026 nisan yada 2027 nisan şu tarihte gün şartlar ortada sonuçta hakkımı istiyorum.

Böyle süründürme işi uğraşacaksa engelli kardeşlerim buna ben dahilim normal bir vatandaş gibi 7000 gün çalışalım günümüz bekleyelim o vakit bu engelli şartları kaldırın süründüreceklerse kınıyorum. Normal bir vatandaş emekli günü şartları dolduysa yada polis memur,savıcısı,bankacısı , bağkurlusu,sgk çalışanı, emekli sandığı gibi vs. başvurusunu yaptıysa çok değil ya 1 ay bekler olumlu ise emekli olur. Olumsuz ise emekli olmaz ama yanında şunu diyor sgk senin şu tarihte bekleyeceksin yada yaşı bekleyeceksin şartlarını çatır çatır cvp veriyor vatandaş mağdur olmuyor neticesinde bekliyor gününü geldiği zaman başvuru yaptı anında emekli oluyor.

Demem o ki, Engelli vatandaşlar engelli emeklilik başvurusunda iş gücü kaybetmediğine karar verilmesi olumsuz cevap vermesi yanlış. İtiraz hakkı var ise Ne zaman emekli olacak hangi tarihte emekli olacak onu yazmıyorsunuz insaf ya böyle 9 ay 10 ay koşturacaksanız Engelli kardeşlerimi buna bende dahilim ezmeyin süründürmeyin yazıklar olsun bu sisteme adalete yazıklar olsun. Beni aradığım sonuç beni çıldırtan cevabını belirsizlik olması çıldırtıyor umrumda değil emeklilik olmuşum olmamışım. sadece şuna öfkeliyim neden normal insanlardan bizi sürüklemeye uğraştırıyorsunuz??

Emeklilik için başvurusunu yaptı engelli kardeşlerim red mi geldi itiraz ettimi etti. Cevabı yazın olacaksa olumlu cvp verin olumsuz mu deyin İŞ GÜCÜ KAYBETMEDİĞİNE KARAR VERİLMİŞTİR. Emeklilik şartlarının günü veya yılı şu tarihe kadar bekleyeceksiniz sonuçta belirsizlik yok günü dolar bekler testi yaptırır isteyin evrakları güncelde bu yapılmış tamam emeklilik başvuru sonucu oldu bu kadar basit zor bişey değil.

Benim anladığım kadarıyla siz bir başvuru yapmışssınız ve bu başvuru sonucunda size iş gücü kaybınız olmadığına karar verilmiş.
hafif-orta-ağır bu tanılara uyulmadığınız düşünüyor sizin itirazınız ise uyduğuna dair tekrar değerlendirme yapılıacak ve değerlendirme sonucunda size ret veya onay verilecek.
Burada size bu tarihte emekli olursunuz diye birşey diyemez. Eğer iş gücu kaybınız onaylanır ve verilirse şartları kontrol etmek size kalmış şartlar sağlıyorsanız da emeklilik için başvuru yapacaksınız.
yani burada ilk ret aslında işgücü kaybınız olmadığı sizin itirazınıs ise olduğu ona göre son karar verecekler.
ret gelirse yine zaten normal insanlar gibi prim ve yaş bekleyeceksiniz.

Valla abi brnde aynı durumdayım işingüzeli sgkya gidiyorum onlarda cevap veremiyo hiç kimse bişey bilmiyo bende 2 aydır bekliyorum kağıt üzerinde emekli oluyoruz ama iş mevzuata gelince olamıyoruz 6500 günüm var 2006 girişliyim ama olamıyoruz çözemedim @Yusufjosep

Bence sonucun çıkmıştır ama alamadıkları için yada eve evrak gelmediği in devam ediyor sanıyor olabilirsiniz. İlgili sgk gidin. Benim de sonucum çıkmıştı ama ama ne arayan oldu nede eve kağıt geldi. Sözde eve kağıt göndermişler. Ama gelen bişey asla olmadı. Gittim sonucu aldım. Tam 1 ay önce çıkmış karar. Seninde 5 ay olmuş. Bence kesin çıkmıştır. Git sgk ya

Arkadaşlar dys den aylardır takip ediyorum hatta yüksek sağlık kurlunu aradım. Dedikleri şu kurulda cevabı alınca dys düşüyor dendi bu kadar ne zaman olur sonucu diyorum bilmiyorum bekleyin sadece dediler bu kadar basit :)

abicim sgk git allah aşkına. dys den ne anlayacaksın. akıllı ol git sgk ya, sonsuza kadar beklersin bu kafayla

Arkadaşım sgk yüksek sağlık kurulu cvp bekliyoruz diyor shk sağlık kuruluşunda diyor kendi bulunduğum sgk ya da gittim onlarda aynısını söyledi. :)

Üst Alt