Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilik şartlarım dolduğunda emekli mi olayım, yoksa çalışmaya devam mı edeyim?
slm hayırlı geceler Bülent abi birsey soracaktım sana
ben şuanda özel sektörde çalışıyorum. 2 ay sonra 3920 günüm doluyor. işe yeni girdim vergi indiriminden faydalanıyorum belgesi alcam işyerinden vergi indirim raporumda var hiç bir problem yok
sana sormak istediğim ben 2 ay sonra emeklilik işlemlerimi başlatsam benim için daha mı iyi olur yada çalışmaya devammı etmeliyim
özel bir egitim kurumunda çalışıyorum benim 2000 gün bakurum var 1900 günde ssk var hala sskalı olarak çalışıyorum 2 ay sonra fazlasıyla 3920 günü doldurmuş olacağım
ssk girişim 1996 yasım 37
emekli olmalımıyım günüm dolunca veyada emekli olmadan çalısmalımıyım bilgi verirsen sevinirim Bülent abi
Ben sizin yerinizde olsam erken emekli olma şanşım varsa eğer erken emekli olurdum normal yaşınızı beklesiye kadar olan süredede emekli aylığınızı alıyor olmuş olacaksınız şu an çalıştığınız yerdede yine emekli olup çalışmaya devam edebilirsiniz önemli olan bağkurdan sonra 3,5 senenizin olması gerekir diye biliyorum yalnışda bilebilirim. Doğum tarihinizi bilmiyorum örneğin normal emeklinize 6 yıl var diyelim 6 x 12 yani 72 ay önceden emekli maaşı almaya başlamış olacaksınız ben bunu örnek olarak yazıyorum emekli olma şansın varsa arkadaşım bence emekliliğini var derim yinede orda emeklinin verip çalışmaya devam et derim.
hilal72 --- earibagi------ tesekkürederim verdiğiniz bilgilerden dolayı allah razı olsun ben ssk ya gittim ve hesap yaptılar 3920 günü tamamladığın zaman gel denildi raporumdada günümdede bir sorun yokmuş sadece ben garanti olsun diye 2 ay sonra gitcem günüm fazlasıyla dolu oluyor -- bu sitedeki yönetici olsun üye olsun bütün herkese tesekkürederim sizlerin sayesinde bir çok bilgi öğreniyoruz gönül rahatlığıyla ben sahsen aklıma takılan ne varsa soruyorum değerli bilgilerinizi bizlerle paylaşıyorsunuz allah hepinizden razı olsun dısardan kulaktan dolma bilgilerle degilde gerçekçi bilgiler öğreniyoruz ve aklımızda hiç bir soru içareti kalmıyor kimselerede soramıyoruz engel durumumuzla alakalı inşallah herkes bütün engelli arkadaşlarım bu siteye gelir ve doğru bilgilere ulaşırlar ben bu siteye üye olmadan önceleride takip ediyordum şimdi rapor aldıysam bu sitedeki doğru bilgilerin sayesindedir nerden nasıl başlayacağımı burdan öğrendim her aşamasını tesekkürederim biz büyük bir aileyiz
Ne kadar erken emekli olup maaşınızı elinize alırsanız o kadar kardır. Sonrasını yine düşünürsünüz, emekli iken de çalışıp iki maaşı birden almak çok daha avantajlıdır.
gerekli şartlarınız yerinde garanti olsun diye 2 ay daha çalışmanıza gerek yok bence 2 ay daha fazla çalışmanız ortalama en düşük aylık 920 tl oldu 1840 tl zarar olur sizin için 2 ay daha fazklla çalışacağına emeklilik verip çalışmaya devam etmek daha iyi olur bence ben 4020 günle emekliliği istedim 3600 günüm yerlidi neden fazla çalıştın dersen bana bir kere maluliyetimin farkında bile değildim raporum yoktu daha sonra aldım ve aldığımdada işsizdim iş yeri iş kazasına başvurdum diye beni işten çıkardı o yüzden vergi muafiyeti veremeemiştim fakat inanki 53, iş başvurumda yılmadım ALLAHIN İZNİ İLE OLDU giriş yaptığım an haftasına vergi muafiyetinde bulundun ve bana toplamda 1 ayda cevap geldi kabul edildi hemen ay sonudu yazı 28 martta geldi bende sgk dan emekli olabilirsin yazısı istedim 1 saatte yazdılar gel al dediler gittim aldım iş yerine verdim hiç ay kaybetmedim iş yeri çıkışımı verdi ama emekli sigorta girişimi yaptı ve bana 15 günde maaş bağlandı 15 gün içinde vergi dariesine yazı yazıldı cevap alındı hepsi 15 gün sürdü çok şanslıdım ben
hilal72
tesekkürederim bu güzel açıklaman için senin dediğin gibi yapcam inşallah hersey yolunda gider emekli olurum yıllarca uğraştım vergi indirimi raporu almak için pes etmedim sonunda aldım inşallah emeklerim boşa gitmezde yakın bir zamanda emekli olurum hilal hanım tekrar tesekkürederim
slm hepinize teker teker tesekkürederim çok sagolun iyiki varsınız verdiğiniz güzel ve doğru bilgilerlen hersey inşallah sorunzuz hallolacak işyeriyle görüştüm çalışmaya devam edeceğim emekli olduktan sonrada işyeri zaten bırakmıyor engelli kadrosunda ki acık kapanmış oluyor bende bu sayede aynı yerde çalışıyor olacağım az kaldı mutlu sona ulaşmama
İnşaallah herşey dilediğiniz şekilde gerçekleşir.
Evet emekli çalışan engelliler de zorunlu engelli istihdamı kapsamında değerlendirilirler, işyerinin engelli açığını doldurmaya devam edersiniz.
Ancak emekli çalışanın işverene maliyeti artmaktadır, işvereniniz bundan haberdar mı acaba? Engelli kontenjanını emekli çalışan yerine normal çalışanla doldurması işverene maddi açıdan daha avantajlı olmaktadır.
Ufukalp
slm ufuk bey tesekkürederim aydınlatıcı bilgilerinizden dolayı sayenizde çok faydalı bilgiler öğrendim işyeri haberdarmı bilmiyorum çalıştığım yer özel bir eğitim kurumu bir sürü okulları var insan kaynakları ve idari işler müdürü emeklilikten sonrada burda çalışmaya devam edeceksin emekli olduktan sonra işten ayrılmak yok dediler ben zaten çalışmak istiyorum dedim ozaman bir sorun yok dediler
Büyük bir firma olarak bilirler sanırım, ve beğendikleri eleman için bazı maddi külfetleri göze alabilirler.
Size şöyle izah edeyim:
Engelli çalışan için sigorta priminin asgari ücret üzerinden işverene düşen payı engelli çalıştırmaya teşvik açısından devlet ödemektedir.
Ancak bu teşvik emekli çalışanları kapsamamakta, önceden devletin ödediği bu tutarı işveren ödemek zorunda kalmaktadır.
Ayrıca toplam sigorta primi tehlike sınıfı hariç %30 ve normal çalışanda işçi payı %14 işveren payı %16 dır.
Emekli çalışan için ise sgdp ödenmekte toplam oran aynı olmakla birlikte sgdp işçi payı %7,5 olunca işverene %22,5 luk bir oran kalmakta dolayısıyla emekli çalışan için ödenecek işveren payı artmaktadır.
Tabi ki siz bunlardan hiç bahsetmeyin, amacım sizi bilgilendirmek.