Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik şartlarım nelerdir? Emekli olmak için nereye, nasıl başvuru yapmalıyım?

2f1b

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
merhaba emeklilik yaşım dolduğunda nerelere başvurmam gerekiyor veya neler yapmam gerekyor ve emekliliğime ne kadar kaldığını nerden nasıl öğrene bilirim.

çok teşekkürler.

İlk işe giriş tarihi.. (gün,ay,yıl olarak)
Doğum tarihi..
Hangi kuruma bağlısınız..
Sakatlık dereceniz nedir..
Vergi ind. hakkınız var mı?

6 yıllık bir çalışma geçmişim var sigortalı olarak raporumda 14 yıl kadar önce aldım oran % 80 doğum tarihim 1983 vergi indirim de alıyorum ama özel sektördeyim veriyorlarmı paramı ondanda tam emin değilim :) ssk ya bağlıyım.

Dediklerinizden hiç bir şey anlamadım ? Arkadaşım lütfen yukarıdaki sorulara cevap verirsen hesaplama yapabiliriz...

emeklilik

arkadaşlar merhaba benim &80 raporum var hastalıpım gözlerimden. 2084 günde sigortalıyım mamlülen emekli olabilrmiyim acaba şimdiden çok tşk cvp lar için.

Malulen emekli olmanın iki önemli şartı var:
1- İlk sigortalı olduğunda maluliyeti gerektirecek (%60 ve üzeri) raporu bulunMAMAK
2- Şu anda maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak (ya da dava sürecine taşımak şartı ile %60 ve üzeri raporu bulunmak)

tşk ler şuanda 2084 olan sigorta günüm 3600 olduğuna emekli oluyorum dimi herhangi birşey beklemeden.?

Tek hastalıktan yüzde 60 rapaorun vara zaten olursun sen malulen emekli

malulen olamazsınız.malulen emekli olmanız için iş kazası geçirmeniz lazım.özürden dolayı emekli olabilirsiniz.

yorumlar için çko tş ama cevabımı alamadım tam sorumun :)

çok saol hüseyin cevaplar için kısacası erken emekli olamıyorum ve 3600 günü bekliyeceğim tekrarda n tşk iyi günler.

amin cümlemize inş. yereki allah sağlık siat versin cümlemize. tekrardan çok tşk. Hüseyin.

Üst Alt