Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik şartlarım oluştuğunda başvuru süreci nasıl olacak?

Mahocan55

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]SLM arkadaşlar bende ilk mesajımı yazıyorum bende yüzde 44 engelli raporu aldım kısmetse 2017 yedinci ayda 4080gun doluyor nasıl Bir yol izlemeliyim[/FONT]

[FONT=sans-serif]2016 Mayıs ayında İstanbul vergi dairesi başkanlığına başvuru yaptım beni Haseki eğitim ve araştırma Hastanesi'ne sevk etti sekiz branşta muayene oldum ve yüzde 44 verdi raporum Ankara'da onaylandı eviste dereceye girdiniz diyor ve rapor ve virgi indirim belgesi şuanda elimde 1998ssk giriş şuanda 3932 gün var 4080dolunca hemen emekliliğe basvura bilirmiyim[/FONT]

[FONT=sans-serif]1998 tarihinde sadece 5 gün prim var 2004 de kadar başka prim Yok 2004 ve 2008 arası 1260 gün 2008 den sonra genelde hep yattı şuanda 6 yıldır PTT de taşarön de çalışıyorum 2011den beri primler askerinin üstünde yatıyor şuanda 2500 gibi yatıyor bu şartlar da nekadar emekli maaşı bağlanır emekli olunca?[/FONT]

Kendim yapıyorum SSK maaş hesaplama link ten 2016 sonuna doğru 843 TL çıkıyor du şimdi dahada düştü

Mahocan55

Kendim yapıyorum derken herhalde bir site ya da program aracılığı ile hesapladığınızı söylemek istiyorsunuz? Bende nereden yaptırdınız derken onu anlamaya çalışıyordum :)

SGK sitesinde emekli maaş hesaplamasında engelli boyutu dikkate alınmamaktadır.Dolayısıyla esas olarak SGK sitesinde çıkan rakam yanlıştır. Ancak sizin hesaplattığınız rakama baktım ve şöyle bir şey düşündüm.Maaşınız aşırı düşük ve tabana yakın olduğundan ( bunun sebebi de bence tüm primleriniz asgariden yatmış ve bu yatan primlerin önemli bir kısmı da 2008 sonrası çalışma döneminizle ilgili ) SGK rakamı da gerçekte emekli maaşını hesaplayan sağlıklı bilgi veren site ya da programlar gibi doğruya yakın bir sonuç vermiş olabilir.

Maaşınızı aşağıda linklerini verdiğim iki siteden hesaplatarak çok daha gerçekçi sonuçlar elde edebilirsiniz.1.linkten bir excel programı indirip prim dönem gün sayısı ve tutarları vs istenen bilgileri manual girip kuruş farkıyla maaşınızın ne olacağını görebilyorsunuz.2.linkte ise manual giriş yok denecek kadar az ve sonuç kuruşu kuruşuna doğru olmasa da bayağı gerçeğe yakın ( %1-%5 arası fazla rakam ) sonuçlar vermekte.

?SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa
SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı

2016 sonuna kadar rakamın 843 tl olarak görünürken şimdi ise 762 tl çıkma sebebi de devletin 2016 sonuna kadar emekli olanlara 100 tl seyyanen zam vermesi ama bu uygulamayı 2016 sonundan itibaren bitirmesidir.Sizde 2017'de o rakam çıkmış ve 2017 zammı gelmiş durum görünüyor bence.

Şimdi oradan hesapladim 798tl çıktı açıkçası benim SSK girişim 1998 ve sadece 5 gün prim var doksan sekizden ikibin dörde kadar hiç prim yok 2004 de 85 gün ondan sonrası genelde ful yattı 2011den SONRA pttde tasaron de çalışmaya başladım halende devam ediyorum şuanda primler 2500 gibi yatıyor

Mahocan55

Verdiğiniz bilgiler sonrasında rakamın neden böyle düşük çıktığı daha netlik kazandı.2008 yılında çıkarına kanunla aylık bağlama oranlarının %60'tan %30'a düşürülmesi sonrasında, primleri 2008 sonrasında yatmaya başlayanlar ya da ağırlığı 2008 sonrasında olanlar ( sizin durum ) eğer primleri asgari ya da ona yakın yatıyorsa maalesef bu ve benzeri emekli maaşları alacaklar.

Yani 4080 günden bahsediyorsunuz bunun sadece 90 günü eski, kalanı ise en kötü emeklilik diliminden.Neredeyse 2008 sonrası primler yatmaya başlamış desek yeridir.Dolayısıyla da en olumsuz emekliliği yaşayacak olan 2008 sonrası işe başlamışlara yakın bir rakam çıkmış. Milletin son yıllarda işe başlayan kısmının büyük çoğunluğunun 2025-2030'larda yaşayacağı durumu 2017'de yaşamışsınız. 2008 emeklilik yasası herşeyi mahvetti maalesef. 2500 tl primlerde yani %30 aylık bağlama oranı ile 2500x0,30=750 TL gibi bir rakama tekabül ediyor.Elbette emekli maaş hesabı bu kadar basit değil.Ama o yüzde otuz nedir? sonucu ne oluyor görülebilmesi açısından böyle kabaca bir çarpım işlemi yaptım.Yani 2500 tl prim yatıyor öyleyse daha yüksek çıkmalı diye birşey yok.

Emekli hesaplama sitelerine hesaplattınız ve çıkan rakamda 794 tl ise, bu ya da buna yakın bir rakam bence artık neredeyse kesin gibi.SGK sitesine yakın bir rakamın çıkması da önceki mesajımda bahsettiğim gibi SGK hesaplarkende emekli maaşı tabanına yakın rakamlar çıkardığından iki rakam ister istemez yakın görünmekte.

2004 ve 2008 arası Bin ikiyüz doksan gün prim var ama malesef ikibin öncesi hiç prim olmaması maaşı çok etkiliyor sanırım yani emekli olsakta çalışmaya devam edeceğiz

Ben aslında engelli değildim 2010 aurt damarımda genişleme tespit edildi emeliyat oldum 2011 de yine aynı şekilde ameliyat oldum açık kalp ameliyatı işimi mesleğimi bırakmak zorunda kaldım ben kaynak ustasiydim işim de maaşımdan çok güzeldi doktor meslek değiştir dedi bende PTT de taşa rönde şoförlük yapıyorum emekli olup aynı işime devam etmek istiyorum

@Mahocan55

Valla görülen emekli maaşı rakamlarından sonra emeki olup çalışmaya devam etmek en mantıklı seçenek olarak görünmekte maalesef.

Bu arada geçmiş olsun diyeyim.

SLM arkadaşlar 2016mayis ayında. İstanbul vergi dairesi başkanlığı vergi indirim belgesi almak için başvurdum İstanbul Haseki eğitim ve araştırma Hastanesi'ne gönderdi hastane bana yüzde 44 rapor verdi raporum Ankara'da onaylandı eviste dereceye girdiniz diyor ve rapor da vergi indirim belgesi şuanda elimde 1998ssk girişim ve şuan itibariyle 3932gun prim var 4080gun dolunca emekli olmak istiyorum yani rapor yeni vergi indirim belgesi aldım herhangi Bir sorun olmaz umarım ancak nekadar emekli maaşı alabilirim bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim

1998de sadece 5 gün prim var 2004 de kadar prim yok 2004den 2008 arası 1290 gün var SONRA genelde hep yattı ve 2011de açık kalp ameliyatı oldum zaten raporu da ondan aldım 2011 den sonra PTT de şoför olarak taşarönde çalışıyorum şuanda primler 2500tl gibi yatıyor nekadar maaş çıkar ben bazı yerde 762 TL çıkıyor bazı yerde 808 TL çıkıyor engelli maaşı hesaplanırken 5400 günü varmış gibi hesaplanır diye söyleniyor dogrumu bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim

Doğum Tarihi : 15.05.1980 Tahsis Talep Tarihi : 2 / 2017
Cinsiyeti : Erkek Sektörü : Özel
İşe Giriş Tarihi : 04.09.1998 Toplam Gün Sayısı : 149
EMEKLİLİK ŞARTLARINIZ
Yaş Şartı
Özür %44
Yaşınızın Dolacağı Tarih
Yaş Şartı Yok
Hizmet Yılı Şartı
18
Sürenizin Dolacağı Tarih
04.09.2016
Prim Gün Şartı
4080
Kalan Prim Gününüz
3931
3 - ) 2008 EKİM SONRASI KAZANÇLAR
Yıl Gün Kazanç Güncel Kazanç
2016
149
12.282,23 TL
12.282,23 TL
Toplam 12.282,23 TL

Gün Sayısı 149
Ort. Gunluk Kazanç 82,43 TL
Ort. Aylık Kazanç 2.472,93 TL
Aylık Bağlama Oranı 30,00
Tam Aylık 741,88 TL
Kısmı Aylık 741,88 TL
EMEKLİ MAAŞINIZ
Emekli Maaşınız 776,97 TL Ek Ödeme 31,08 TL
Toplam 808,05 TL

SLM engelliler emekli maaşı 5400 günü varmış gibi hesaplanır diye söyleniyor dogrumu yani benim alacağım maaş bumu yani

masterzek
Sağolasın kardeşim aynen öyle malesef Allah'tan emekli oldun çalışamazsin demiyorlar

SLM oturan boğa benim doğuştan kalbimde delik vardı 1980 doğumluyum 1998 sigortalı oldum normal SSK lı yani herhangi bir rapor falan almadım SONRA 1999 sonuna doğru askerlik muayene sinde kalbimde delik olduğu çıktı 2004 te o delikten dolayı ameliyat oldum bu hastalığın doğuştan sigortadan önce olduğu için benim emeklilik te Bir sorun olurmu 4ay sonra emeklilik hakkım doluyor

İnşallah sizi uzun zamandır takip ediyorum insanlara gerçekten çok faydalı oluyorsunuz ne yapacağını nereden başlayacağını bilmeyen insanlara yol gösterici olarak güzel ve faydalı bilgiler veriyorsunuz Allah sizden razı olsun

SLM arkadaşlar yarın vergi indirim belgesi ile emeklilik için müracaat edeceğim SSK ya vergi indirim belgesi ve raporum ilemi başvuracagim başka birşey isterlermi süreç nasıl işliyor ne yapmam gerekiyor sonunda bugün itibariyle 4080 gün şartını tamamladım konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi bekliyorum
Şimdiden teşekkürler

sağolasın abicim bugün SSK dan işyerine vermek için emeklilik evragini aldım nasipse bayramdan sonra emeklilik dilekçesi ni vereceğim çok şükür Zorlu bir bekleyişten sonra vakit doldu herkeze Allah önce sağlık versin gerisi kolay

OturanBoğa slm Bülent bey benim emeklilik geldi hatta iki hafta geçti ben PTT de taşarönde altı yıldır çalışıyorum 2016 Mayıs ayından beride engelli kadrosunda çalışıyorum emekli olup tekrar aynı yerde çalışmaya devam etmek istiyorum

size sorum şu burası dediğim gibi PTT ye bağlı taşarön firması ben emekliliğe başvurusu yapınca beni tekrar işe almama gibi Bir hakkı var mıdır
ben çalışmak istiyorum dediğim halde bunu red edebilir mi

bir de ben emekli olunca altı yıllık tazminatı malesef mahkeme yoluyla alma şansım oluyor PTT firma personeli ne doğrudan tazminat vermiyor mahkeme ye vereceksin kazanırsan anca öyle alacağım ben buraya gireli altı yılda onlarca firma geldi geçti enson çalıştığım firma henüz iki aylık o yüzden ben geçmiş özlük haklarimi PTT ye dava açarak mahkeme yoluyla alabilegecim ben hemen çıkış ve girişle hemen işe başlayabilir miyim

biraz uzun oldu kurua bakma hakkını helal et

Mahocan55

Yeniden işe alıp almamak tümüyle işverenin inisiyatifinde. İşveren isterse emeklilik başvurusundan 1 gün sonra sosyal güvenlik destek ödeyerek sigorta girişini yapabilir

Üst Alt