Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik şartlarını tamamladım. Bazı sorularım var..?

Fatih.m.a

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SGK da çalışan memurların da başında bekleyen onlarca insan var. Hak veriyorum. Ama bu sorularım icin açıklayıcı cevaplar arıyorum. Ben diyabetli ve 4/A sigortalıyım. Özür oranım %42. İlk ssk prim başlangıç tarihim 01.12.1993. Prim günüm 3867. Şu an çalışmıyorum. Emekli olabiliyorum. Dün SGK ya gittim ve cevap alamadığım konularda aklımda oluşan soru işaretleri var. Sitede aradım ama tarihler çok eski. Bu konularda güncel bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur ise çok sevinirim.
1. Emekli olur da çalışmaya devam edersem maaş da kesinti yapılıyor mu? Veya çalışmaya devam edebiliyor muyum?
2. Prim gün sayım dolmuş hatta geçmiş. Prim yatırmaya devam etsem maaşım yükselir mi? Çünkü ailem emekli olma prim yatırmaya devam et birazcık da olsa yüksek al bari dedi. SGK daki memur da ben olsam hemen emekli olurum dedi. Kafam karıştı.
3. Şu halde alabileceğim maaş ne kadar olur tahminen. SGK sitesinde hesapladım 1089tl diyor. Sgkda maaş asıl hesaplarken bu rakamdan farklı bir rakam çıkartıyor mu?
3. Şu an bakmakla yükümlü olduğum kimse yok. Ama Örneğin evlensen maaşında değişiklik olmaz dediler. Gerçekten bu böyle mi? Çok tuhaf geldi bana.
4. Emeklilik için gereken evraklar sadece maliyeden alınacak vergi indirim yazısı mı yoksa başka evraklar da gerekiyor mu?
Fikir, düşünce ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Fatih.m.a
bende size bildigim kadari ile yardım etmeye çalışayım
özür oranınız % 42 ise vergi indirimi aldınız mı?
eger vergi indirimini almışsanız engelli emekliliğinde normal çalışmaya devam edebilirsiniz.
SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı
?SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa
emekli maaşını bu sitelerden çok az bir sapmayla hesaplatabilirsiniz
emeklilik için gereken evraklar ; vergi indirim yazısı, engelli saglık raporunuz aslı veya aslı gibidir onaylı
Yaşlılık aylığı bağlanması (4a [eski adıyla ssklılar] için)
1- Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi
2- 1 Adet Fotoğraf
3- Gelir Vergisinden Muafiyet Belgesi (Vergi indiriminden yararlanan sigortalılar için)
4- Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi (işten ayrıldıktan sonra ilk 10 gün içinde talepte bulunanlar için)
5- Emeklilik Başvuru Dilekçesi
,

2 ve 3 cevap verebilirim. sgk memur banada aynı lafı söyledi.
2-aynı dert bendede var . primin çok yüksekten yatarsa olur dediğin
3-sgk ortalama yakın hesap ettiği biliniyor

ne kadar erken emeklilik olursanız o kadar iyi bir de çalısırsanız iki maaş eder her yerden karlıdır çalısırsanız kesinti olmaz

Merhaba

emekli olup çalışabilirsiniz. Emekli olmayıp çalışıp prim yükselteyim diyorsanız aylık 5 tl yıllık 60 tl 10 yıllık 600 tl maaşta etkili olur. Ama şimdi emekli olursanız 1100 tl emekli maaşx10 sene (120 ay)=132.000 tl varın siz hesap yapın:)

+6 AYDA BİR ZAM

@ümit kurtuluş

doğru emekli olup çalışmaya devam

Üst Alt