Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sonrası çalışan kişi kıdem tazminatı hak eder mi?

kardelenn

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
41
Vergi indirimi ile emekli olduktan sonra tazminatını alıp tekrar aynı iş yerinde çalışan birisinin tekrar tazminat hakkı oluyor mu

Sosyal Güvenceyi Destekleme Primi ile işe başlarsınız. Kıdem ihbar hakkınız 0dan başlar. 2. Emeklilik özel koşullara bağlı olarak mümkündür (iş kazası vb)

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yani alınabiliyor

[FONT=sans-serif]Sosyal Güvenceyi Destekleme Primi ile devam ediyorum evet[/FONT]

Evet kıdem ihbar tazminatınız işlemeye başlar, ama her yeni çalışanda olduğu gibi 1 senenin sonunda hak kazanırsınız.

Emekli olurken ihbar ödenmez zaten. Siz ayrılıyorsunuz. İhbar tazminatı işverenin size ani bildirim ile iş akdiniz fesih etmesi nedeni ile ödenir.

Emekli olalı 6 yıl oldu ve o günden bu yana SGDP ile çalışıyorsanız içeride 6 yıllık taminatınız bulunuyor demektir. İş akdini işveren feshederse kıdem ve ihbar öder (veya zorunlu süre kadar çalışmanıza ve maaş almaya devam etmenize olanak sağlar), siz istifa edip iş akdiniz sonlandırırsanız ihbar süresini çalışmak durumunda kalırsınız ve sadece kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.

Merhaba,

Bende yaklaşık 2 yıldır SGDP ile çalışıyorum, kendim istifa edersem kıdem tazminatımı alabilir miyim? Normal çalışanlarda tazminat alınamıyor, biz emeklilerde nasıl oluyor, gerçi ben 3600'lüyüm, sanırım bunu gerekçe gösterebilirim, yada nasıl olur bilemedim şimdi.
MuBi

Normal şartlarda biz SGDP ile çalışan emekliler de istifa ettiğinde kıdem tazminatını alamıyor. 3600 ün artık emekli olduğumuz için bir hükmü kaldığını sanmıyorum. o sayfa kapandı ve biz emekli olduk. ama mantık yürütüyorum sadece, konun uzmanı varsa ve bilgilendirirse daha sağlıklı bir bilgi olacaktır.

yesilsy

Merhaba,

Arkadaşımızında yazdığı gibi kendiniz istifa ederseniz kıdem tazminatı alamazsınız.Ancak işveren iş kanunu hükümleri çerçevesinde sizi işten çıkarırsa ihbar ve kıdem tazminatı alırsınız.

SGDP primi ile çalışmanızdan dolayı siz halk arasında 3600 gün hakkı dediğimiz (ben emekli olma şartını doldurdum işten ayrılmak istiyorum) hakkını kullanamazsınız. Çünkü emeklisiniz.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir MuBi

Merhaba,

Yorum için teşekkürler, bende tazminat alamayacağımı tahmin ediyordum, raporum ve vergi indirimim süreli, ilerde raporu uzatamazsam emekliliğim düşer ve 3600'ü hakkımı kullanarak tazminatımı alıp ayrılabilirim diye düşünüyorum.

Üst Alt