Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sonrası kontrol muayenesi hakkında bilgisi olan var mı?

BaSKaN53

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Şubat 2014 Güncel:

Neyseki bu çilem artık son buldu, Kasım/2013 tarihinde kontrol muayenem vardı, ben Ekim/2013'te SGK,ya müracaat ettim, beni yetkili hastahaneye sevk ettiler
Son almış olduğum % 81 oranındaki raporu onaylayıp, yeniden kontrol muayenesi istememişler, üç kez kontrol muayenesi geçirerek bu derttende kurtulmuş oldum.

Sevgili ilker bey; 12.11.2012 tarihinde kontrol muayenem var (SGK) kontrol şartlı emekli olmuştum, ilgili kuruma nasıl ne tür evrakla veya dilekçeyle müracaat edeceğim? Yoksa sadece nufus cuzdanımla gidip ben kontrol muayene için geldim beni hastaneye yollayınmı diyeceğim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..

bulundugun ilin sgk il müdürlügüne giderek sev kagıdı alacaksın onla gideceksin hastaneye okadar
not egerki olabiliyorsa günün gelkmeden 2 ay önce git kontrol muanesine aynı raporunu teyd ederlerse maaşın kesilme ve tekrar baglanma olmaz

Arkadaşlar 15.10.2012 tarihinde Kontrol muayenesi için SGK baş vurdum, (Dilekçeyle) oradan aldığım evraklarla ilgili hastahanenin Sağlık Kurulu bölümünde işlemlerim başlatıldı.
Sonuç yani hangi rahatsızlıktan ne oran aldığımı yazıyorum(ki) merak eden arkadaşlarıma belki faydası dokunur.!

Şeker (insulin yok) ..... %20
Tansiyon ..... %10
Kolestorol ..... %10
m. obezite ..... %30
Göz ..... %26
Ortopedi ..... %10 (Sağ kol Radiüs başı Opore)
Fizik ..... %10+18
Psikiyatri ..... %10
Cildiye ..... %10.
Şeklindedir..

Yukarıda belirttiğim oranların rakamsal toplamı 154 tabiiki ilgili formülle hesaplanıp net rakam ortaya çıkacaktır, ben henüz net oranı öğrenebilmiş değilim.! Şimdi sizlerden bir ricam var! Bu hesaplamayı bilen bir dost yaklaşık'ta olsa, olası alacağım oranı hesaplayabilirmi? Şimdiden teşekkürler ederim...

Ali,
Kurumda zaten bilgilerin mevcuttur. Nüfus cüzdanın ile git ve kontrol muayenem yaklaşıyor beni rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edin de ilgili memur senin sevk işlemini yapar..

Bacıbey, elinize sağlık çok sağolun..

İlker bey; Kurumla ilgili bir sorun yaşamadım, sadece bir dilekçe yazmamı istediler, yazıp verdim, arşivden dosyamı çıkartıp bakıp beni ilgili hastaneye sefk ettiler...

ali bey sizin sonucunuz ne oldu? benimde konturol muayenem var 2 yıl sonra birde sizi aynı hastaneyemi gönderdi sgk ?

ali bey kontrol muaynesini vergi indirimi aldıgınızdamı koymuşlardı yoksa emekli dilekcesi verdiginizdemi sgk koydu bu konuda bilgi verirsen sevinirim.

kerimc;
Sevgili Kerimc; Sonucu ayrıntısıyla yukarıda paylaştım, onun ötesinde her hangi bir gelişme henüz olmadı.

Benim istediğim hastahaneye yolladı, bana en yakın park sorunu en az olanını tercih etiğim için.

buzluçay;
Sevgili Buzluçay; Kontrol muayenesini, koyan birim Ankara yani maliye, SGK sadece uyguluyor..

Arkadaşlar kontrol muayene sonucunu öğrendim, anlaşılan ankara beni çok sevmiş,sonuç: maaş almaya devam, 11/2013 muayene tekrarı (Kontrol), her halde normal emeklilik yaşım gelene kadar beni çağırıp duracaklar :)

slm ali kardeş benimde kontrol vardı 1 yıl önce emekli olmuştum.2 ay öncesinden kontrole girdim eksik evrak yüüznden geri geldi tekrar halledip gönderdim bu arada maşımı kestiiler ankarayı aradım bugün 25 olmasına rağmen şubatta ara diyolar,siz bugün mü aradınız sizede hayırlı olsun saygılarımla......

Sevgili dostum, ben Ekim 2012'de müracaat ettiğimde, bir takım işlem yaptılar beni biraz yordular, anladımki yapılan işlemim bir tanesi ankaradan sonuç gelene kadar maaşımın kesilmemesi içindi, yani kontrol muayene tarihi kasım 2012, mart 2013'e kadar her halukarda maaş alacaktım ozamana kadar da zaten anlaranın cevabı nasılsa gelecek durum netleşecekti, fakat ankaranın cevabı tez geldi, emeklilik devam, malesef kasım 2013 tekrar kontrol, merak ediyorum böyle kaç kez daha kontrol isteyecekler? beni %74lük raporumu %67 indirerek emekli ettiler, ilk kontroldeki oranım %80 yani rahatsızlıkta ilerleme var fakan ne hikmetse hala kontrola devam... bilen banada anlatsın?

OturanBoğa;
Bülent bey kardeşim, sanırım benim asıl emekli olmam gereken 49 yaşına gelmemi bekliyorlar :) o vakte kadar kontrole devam :)

Neyseki bu çilem artık son buldu, Kasım/2013 tarihinde kontrol muayenem vardı, ben Ekim/2013'te SGK,ya müracaat ettim, beni yetkili hastahaneye sevk ettiler, SGK'daki memurlar ve memureler keyflerinden taviz vermedikleri için işlemimi eksik yapmışlar,
sonuç olarak Ankara'nın cevabı gelene kadar (3 ay) maaş alamadım,

neyseki beklediğim cevap geldi: Son almış olduğum % 81 oranındaki raporu onaylayıp, yeniden kontrol muayenesi istememişler, üç kez kontrol muayenesi geçirerek bu derttende kurtulmuş oldum.

Darısı benim durumumda olan tüm dostlara inş.

Saygılarımla

Haydi geçmiş olsun! 3 yıl sürünüp sonunda kontrolsüz emekliliğin gerçekleşmesine bile seviniyoruz ya, Allah sonumuzu hayıretsin! :):)

Aynen buyurduğunuz gibi Bülent bey, ne yapalım bu da bizim kaderimiz olsa gerek...

baskan53 .bir sorum olacaktı.son aldığınız raporda öncekilere göre bir değişiklik oldumu.yoksa aynı oranlar mı.bende kasımda 4. kere kontrol muayenesine çağırıldım :(

Üst Alt