Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sonrası kontrolde SGK hangi hastaneye sevk ediyor?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar selamlar,
bipolarım ve 40% ile vergi indiriminden yararlanarak emekli oldum. 2017 Haziran ayında kontrol muayenem var.
Sorum şu;
sgk, raporu aldığım hastaneye mi sevkediyor, istediğim hastaneye sevk alabiliyor muyum?
halen ege universitesinde tedavi oluyorum ve durumumu en iyi bilenler onlar.

gokseldbuga

Bildiğim kadarıyla bir kural yok. Genelde aynı hastaneye sevk ederler. Bunun için sevk yazacak memura gerekçelerinizi sunup istediğiniz hastaneye gönderilmeyi isteyebilirsiniz.

Bülent bey artık kontrol muayenelerinin üniversite hastaneleri şartı kalktı mı?ben mi yanlış biliyorum?

İkametgah ve yetkili hastane çelişkisi

Arkadaşlar merhaba,
bipolarım, vergi indiriminden yararlanarak emekli oldum ancak raporumun suresi bitti.
Manisa devlet hastanesine gittim %40 psikiyatri %7 kulak %12 bel,boyun fitigi, heyet raporu aldım ancak Buca SGK (İzmir) reddetti ve beni Ege universitesine sevk etti. Nedenini sordugumda "sen İzmirde yaşıyorsun neden Manisadan rapor alıyorsun, biz ilk aldığınız yere yönlendiriyoruz" dediler.
Yani ben İzmirde Ege üniversitesi dışında bir hastaneden alsam gene reddedecekler.
Dun Ege universitesine gittim Ocak ayına heyet günü verdiler!
Bu arada Ege üniversitesinde öncelikle affektif bölümünün heyetine giriyorsunuz, 5-6 prof + docent 10 dakika sizinle gayet guzel ilgileniyor, diğer heyet halt etmiş. İnanın gerçekten zor, daha önce aldım biliyorum. Bu heyete hemen gun veriyorlar, dolayısı ile ben işlerimi 1 haftada halletsem taaa Ocak ayına kadar genel heyet için sıra bekleyeceğim.
Uzatmayayım, Buca sgk ya geri döndüm durumu anlattım. Heyet tarihini Ocak ayına verdiklerine dair belge istediler ege universitesinden, ancak o zaman başka hastaneye sevk ederlermiş. Bunu egedeki sekreterliğe söylesem acaba ne yanıt verecekler merak ediyorum.
Siz benden çok daha iyi bilirsiniz, ben illa ki oturdugum ildeki bir hastaneye mi gitmeliyim? Diyelim ki 6 ay Fethiyede oturuyorum, ikametgahım izmirde diye rapor alamayacak mıyım, ya da tedavi olamayacak mıyım?
Rica ediyorum bana bir yol gösterin
Sizlerin de başına böyle birşey geldi mi, ne yaptınız?

saygılar

gokseldbuga

Kafanıza göre bir hastaneye gidemezsiniz. SGK sevki şarttır. Dedikleri gibi yapın, gönderdikleri hastanede sıra alamadığınıza dair belge getirin ve onlar da başka hastaneye sevk etsin

Sağlık raporumun süresi doluyor,güncel işlemler nelerdir?

Merhaba arkadaşlar hepinizi saygıyla selamlıyorum;
12/07/2019 tarihinde kontrol muayenem olduğuna dair, sgk dan gelen bir yazı var elimde. İlk raporum Ege üniversitesinden verilmiş 2 yıllıktı. İkinci raporumu Manisa devlet hastanesinden 2 yıllık olarak almıştım(Engelliler için vergi indiriminden yararlandım,4 yıldır emekliyim) 2 raporumu da alırken bir emeklilik danışmanı tutmuştum zira sıkıntıya gelemiyorum ve bazen yerimde duramıyorum(bipolarım)
Bu kez işlemleri kendim halletmek istiyorum ancak güncel sürecin nasıl işlediğini bilmiyorum;
1-Öncelikle Vergi dairesine mi gitmem gerekir, SGKya mı yoksa hastaneye mi?
2-SGK çalışanı rapor dolmadan 3 ay önce işlemlerine başla demişti ancak ege universitesinden 6 ay sonrasına randevu veriyorlar.
3- Fethiyeye taşınma durumum var, ikametgahımı taşıdıktan sonra, oradaki SGK ya mı başvurmalıyım?
Son olarak sizden ricam sağlık raporu veren güncel hastane listesini bulamadım, bulduklarım eski, son listeyi paylaşır mısınız.

Bipolarım
Sol kulağım duymuyor
Boyun fıtığım var
Engel oranım %57

gokseldbuga

1- Kontrol muayenesine hangi kurum çağırdıysa, kontrol muayene tarihinden 3-4 ay önce o kuruma gidip sevk almalısınız.

2- Eğer randevu almakta sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız, 6 ay önceden gidin ve sevk alıp.

3- Emekli olunan yerden başka bir yerde işlem yapmak her açıdan çok zor olur. Süreci çok uzatır zira. Eğer mümkünse, emekli olduğunuz sgl merkezi ile işi halletmenizi öneririm.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi

OturanBoğa
Teşekkür ederim Bülent bey,
emekli olduğum yer İzmir Buca SGK ancak şu anda ikametgahım Karşıyaka, dolayısı ile Karşıyaka SGK dan sevk almalıyım diye düşünüyorum, yanılıyor muyum?
Abim Fethiyede doktorluk yapıyor dolayısı ile süreç uzamaz diye düşünmüştüm

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa
Buraya güncelleyeyim ki benzer duırumda olan arkadaşlar faydalansın,

Bu sabah Karşıyaka SGK ya gittim, memur, ilk Bucadan başvurduysanız oraya gitmeniz lazım dedi yüzüme bakmadan,

Buca SGK ya gittim, Karşıyaka SGK böyle böyle dedi dedim, memur güldü, istediğiniz yerden başvurabilirsiniz olur mu öyle şey dedi. Şu teknoloji çağında bilgisayarı hala daktilo olarak kullanan kurumların olması ne acı. Bucadaki memurun önündeki ekran da aynı Karşıyakadaki memurun da, Muştaki memurun da. Veritabanı aynı, süreç aynı. Kendi memurları bilgisiz yada işgüzar.

Üst Alt