Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sonrası rapor oranı düşerse işe geri dönebilir miyim?

murat levent

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben ağır uyku Apnesi: %35, tip 2 şeker-Kolestrol: %28, bel-boyun fıtığı: %12 oranlarla %59 olarak 3 yıl süreli vergi indirimi aldım. sigorta girişim:1997, prim günüm:8350 ve emekli olmayı düşünüyorum. bir kamu kurumunda daimi kadrolu işçi olarak çalışmaktayım. Öğrenmek istediklerim eğer kontrol muayenesi ya da rapor yenilemede oranım 40 altına düşerse tekrar kanunen işe geri dönebilir miyim? (malulen emeklilerde 5510 a göre bu hak var) birde sizce emekli olmalı mıyım hastalıklarım da gerileme olup engelim ortadan kalkar mı uyku apnesi,şeker,kolestrol,bel,boyun fıtığı bunlarda düzelme olur mu daha normal emekliliğime 14 sene var ve çok uzun risk alıp daha sonra işsiz ve maaşsız kalmak istemiyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

murat levent

Yasal olarak güveneceğiniz hiç bir dayanak yok. Burada aslolan işverenin sizi geri almayı isteyip istemediği. İstemezse yıllarca süründürür de bi adım atmaz.
Ama ben olsam %59 olan raporum varken ve emekli olmayı istiyorsam tereddüt etmeden emekli olurum. Oldu da kontrole çağırdılar diyelim, oranın %40'ın altına düşmesi lazım ki emekliliğiniz sonlandırılsın. Bu da çok mümkün değil.

Bir de "malulen emeklilerde 5510 a göre bu hak var" demişsiniz. Hangi madde bu?

Cevabınız için çok teşekkür ederim raporum ve vergi indirimim 3 Yıllık yani raporu yenilemem gerekiyor. Kanunen bir dayanağım yok evet. Daha çok öğrenmek istediğim hastalıklarıma baktığınızda gerileme olurmu 40 'ın altına düşer mi kamu personeliyim işim ve maaş durumum iyi ama emeklilik aylığımda iyi bağlanıyor risk almam sizce mantıklı mı

Malulen emeklilikte söyle bir madde var ama şimdi bulamadım

Bir işyerinden malulen ayrılmak zorunda kalıp da sonradan maluliyeti ortadan kalkan işçiler eski işyerlerinde tekrar işe alınmalarını istedikleri takdirde, işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek, o andaki şartlarla işe almak zorundadır. Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye altı aylık ücret tutarında tazminat öder.

murat levent
çalışma gücünüz varsa çalışın tabi he bende 2 yıl rapor ve vergi indirimi ile emekli oldum 3 kere kontrol muayenesine girdim her seferinde oran arttı ve emeklilikte kontrol muayene şartını kaldırdı sgk he şu da var süresizde olsa sgk istediği zaman sizi kontrol muayenesine gönderme hakkı var artı emekli olup başka bir iştede çalışabilirsiniz vergi ind ile emekli olursanız bu da avantaj

MRM

Kamu personeliyim işim iyi ama artık çalışacak enerjim yok. Endişem ya rapor yenilemede yada kontrol muayenesinde oranım düşerse ortada kalmak istemiyorum. Hastalıklarım ağır uyku apnesi, tip 2 diyabet,kolestrol,bel,boyun fıtığı bunların düzelme şansı varmı % 59 raporum % 40 altına düşer mi

murat levent
dediğim gibi o riski göze alacaksınız ama düşeceğini sanmıyorum hani 40 falan olsa tamam derimde ben ilk 42 ile başladım şimdi 58 ki yazılmayan rahatsızlıklarım bile var birde şöyle düşünün yarına çıkacağımızın garantisi var mı varsa hakkınız kullanın tabi bu hastalıklarımızın çoğuda iş hayatından kaynaklı oluyor stres yorgunluk ben şahsen emekliliği tercih ettim karar sizin

Teşekkür ederim galiba bende emekliliği tercih edeceğim dediğiniz gibi bir tane hayatımız var

Yok yeni yönetmeliğe ek madde olarak koydular raporu aldığı tarihte oranlar ne ise ona göre değerlendirilir diye

murat levent

Merhaba, bu ek madde tam olarak ne zaman eklendi? İlk kez sizden duydum, detayları paylaşabilirmisiniz rica etsem?

Aynı durum bende de var bende kamuda geçici işci olarak clsyrm 1995 sigorta girişim var 100/60 süresiz vergi indirimli raporum var işyerine verdim suan clsyrm ne olur ne olmaz diye maaşım düşük daha ve eyt bekliyorum 9 senem kaldi bende kararsızım yalnız kalp ve şeker boyun fıtığı zorluyo

Dönen çok az kişi var. Ya kurumu kabul ettiği için yada dava açarak

En doğrusu bunu kuruma resmi olarak sormak

Malasef bu soru herkes için tedirgin edici

Toplu sözleşmeye madde olarak koydurmaya çalışıyoruz. Galiba en garantisi bu olacak aksi halde çok büyük mağduriyet doğuruyor bu sorun. Eyt den hiç umudum yok herkezin aksine hiç bir hükümet yetkilisinin açıklaması net değil ve çalışma yaptıklarınada inanmıyorum seçime kadar oyalayacaklar ve seçim sonrası bakacağız diyecekler. Çıkma ihtimali bana göre % 1. Sürekli yada süreli geri dönemeyen emekliler çok büyük sıkıntılar yaşayacak başka bir yerde iş bulma imkanıda yok hem yaş hemde işsizlik durumundan dolayı bakalım allah sonumuzu hayır etsin

Üst Alt