Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sonrası sözleşmeli yarı zamanlı işte çalışırsam SGK kontrole çağırır mı?

soneman

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
6
yeni iş teklifi var ama nedense bunun sgk ile alakası yokmuş emekli maaşım iptal olma sgk nın kontrole gönderme riski yokmuş nasılsa

normal çalışma değil sözleşmeli yarı maaş yarı iş

sneyper EMEKLİLİKTEN SONRASI ÇALIŞMASINI BİLMİYORUM NE OLACAK

ŞİRKET GENEL MÜDÜRÜ BÖYLE SÖYLEDİ SÖZLEŞMELİ OLUCAN YARI MAAŞ YARI İŞ

BENDE ÇALIŞMAYA BAŞLARSAM SGK KONTROLE ÇAĞIRIR MAAŞIM İPTAL OLUR ENGELLİ EMEKLİSİYİM NORMAL EMEKLİ DEĞİLİM

NORMAL İŞ VERİN DEDİM

ODA SGK İLE ALAKALI DEĞİL ETKİLENMZ DEDİ

YADA YANLIŞ BİLİYOR

BİR TANIDIĞIM HAYIR SGK BAĞL ÇALIŞICAN ONLAR PRİM ÖDÜYECEK VE SGK SENİ KONTROLE ÇAĞIRIP MAAŞIN İPTAL OLABİLİR DEDİ

YANİ YARI MAAŞ İÇİN BU RİSKE DEĞERMİ ONU MERAK ETTİM

2 FARKLI CEVAP GELDİ BANA

soneman önciklr emekliliğini vergi indirimi ilemi.yoksa melülrnmi emekli oldun. Vergi indirimi ile 4a statüsünde emrkli olduysan sosyal güvenlik destek primi ile çalışa bilirsin ksnunende hiçbir yasağı yoktur ssk da seni çalışıyor diye kontrol muayenesi ne çağırma gibi bir durum olmaz. Bende engelli vergi indirimi ile emri oldum aynı isyerinde çalışma ya devam ediyorum bu kanunen doğal hakkın.2008 den önce sigorta girişi ve vergi indirimi ile emekli olan herkez emeklilikte sonrada çalışa bilir.

fenerliyizz

vergi indirimi ile 20 sene calışıp normal engelli erken emeklisyim

sizin dediğinize göre sgk beni kontrole çağırmaz öylemi

yada hastalığa göremi çağırıyor

çünkü akraba olan engelli 2 kardeş 2side emekli biri bekar diğeri evli maaşı 4 sene önce 900tl idi mecbur işe başladı

onlarla aynı hastalığımız var polinoropati kalıcı hastalık

ama çalışan kardeş sgk kontrole gönderdi hastalık gecici olmuş 2 senede bir kontrol şartıyla emeklilik devam ediyor

abisi ve ben çalışmaadığımız için uzun senelerdir sgk çağırmadı çok şükür

ama hem 18 aylık hiç yapmadığım bana aslında uygun olmayan teknik öğremenlik sözleşmeli yarı maaşlı bir iş teklif edildi

yeni bir projeymiş ilk öğretmen ben olacakmışım emeklilere emekliliğe uygun yarı maaş yarı iş projesiymiş

aslında kadroluydum 39 yaşımda atıldım 3.5 yıl süren mahkememi kazandım işe dönmek için thy yönetim kurulu başkanına cıktım o teklif etti

işi yapacağım şirketin thy teknik genel müdürü beni işten attıran kişi ama yönetim kurulu başkanı en bekle yardım edeceği dedi

ama kadrolu eski haklarımla eski işimi vermedi

işi beceremeyip yada 18 ay sonra sözleşme feshi mutlaka tek taraflı şirket lehinde vardır şirketler bankalar korur kendini herzaaman

birde sgk çağırıp emeklilik iptal olursa

maaşta kalmaz herşeyden oluruz

kafam çor karıştı aslında işe dönmeye çalışmaya çok ihtiyacım var yalnız kaldım

ama korkuyırum hersey daha kötü olursa diye

soneman kanunen ssk lı bir işde calısa bilirsin.yeni düzenlemeye göre ssk ister çelişiyor ol ister calışmıyor emeklilikden sonra. Emekliginde kontrol şerkı olmasa bile isterse kontrol muayenesi ne çağırma yetkisi var. Çağırdığı zaman senin emekliliğini iptal etme yetkisi yok seni hastaneye sevk eder rutin sağlık kurulunda girersin alacağın sonuca göre sağlık kurulu ssk ya yazıyı gönderir. %40 üzerinde aldıktan sonra raporunu zaten emeklilik devam eder. Senin hastalığın kronik zaten sağlık kurulunda girmeyi kafana hiç takma çağırmaya birde ssk daki sağlık kurulu müfettişleri bakar şunu çağıralım diye bilir her zaman bu risk var yani vergi indirimin sürekli olsada yeni düzenleme ile sssk ya bu yetki verildi ben geçen sene emekli oldum vergi indirimi 1 yıl idi %67 idi. İki ay önce kontrol muayenesi ne girdim %54 iki yıllık rapor aldım .bir hafta sonra ssk dan aradılar raporun 67 den %54 de düşmüş ikinci dereceden üçüncü dereceye düştüğü için hakem hastanesine sevk edeceğiz dediler. Dedimki %40ın üzerinde raporum ne farkeder dedim 3 derece ile devam eder dedim emeklilik.yok tekrar gireceksin dediler gitmezsen maaşın kesilir dediler. Peki dedim girdim yine 3 derece rapor aldım nasıl olacak dedim 3 derece e devam eder emekliliğini dediler.ikinci kez heyete farklı hastanede girdim %65 orsnla aldım raporu bir dahadq gireceksin demediler rapor iki yıllık iki yıl sonra kontrol var. Demem oki ssk nın 5 yıl 10 yıl sonrada çağırma yetkisi var kontrol muayenesine. Buna takılma derim işine gücüne bak cismwn gerekiyorsa kamu en calismanda sskunca yok sdk bu çalışıyor diye cagirmaz kontrole sakatlık özürlülük hastalığına göre cagira bilir yani

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun SGK'nın hastalığınıza ve iyleşme sürecinize göre sizi kontrol muayenesine çağırma hakları vardır. Emekliliği gerçekten hak edip etmediğinize bakar. Malulen emekli değilseniz yani engelli emekliyseniz adınıza SGDP ödenerek memur olmak hariç başka bir işte çalışabilirsiniz. Eski iş yeriniz size Part time iş sözleşmesi ve belirli iş sözleşmesi yapmak şartıyla size bir iş teklifinde bulunmuş ve yaptığı açıklama doğru SGK senin işe girip girmediğine bakmaz. Rahatsızlığının durumuna bakar yani bu emekli olup SGDP ye tabii çalışanlara yapılan hususi bir uygulama değildir eğer öyle olsa kanunu değiştirir çalışamaz der çalıştığın tespit edilirse maaşın kesilir

umetinn

ben istedim eski haklarımla kadrolu olarak çalışayım 98 de kadrolu olarak başlamıştım taki hastalanmama kadar 15 seneden fazla uçak

teknisyeniydim sağlıkla çalıştım

hastalanınca istenmedim atılma korkusuyla engelli rapor çıkardım insan kaynakları emekliliği doldu demiş yeni gelen genç müdürlerde attı

hastalanıp engelli raporu çıkadıktan 3 yıl sonra atıldım vefa olmadı

3.5 yıl işe dönüş mahkemem kazandım almadılar ücret yattı

bende thy yönetim kurulu başkanına çıktım durumu anlatp yardım istedim

oda bu sözleşmeli yeeni projeyi teklif etti beklemmei sabırlı olmamı söyledi

3.5 yıldır sgk cağırmadı yarı maaş sözleşmeli iş yüzünden çok bunalmış olsamda

işe başlayıp sgk çağırsa 40 altı çıksa emekliğim iptal olup maaş kesilmesine değermi

18 aylık hiç yapmadığım aslında çekingen insanım nasıl yaparım öğretmenlik çok zor ama çaresiz kaldım yanlızlık emeklilik çok bunalttı

aslında tek isteğim eski haklarımla son yaptığım işe dönmekti olmadı halen

bu ülkedeinsanlar çok acımasız olanlar var çalışma hayatında engellilere ve devlet buna göz yumuyor iş mahkemelerinde iş yerlerinde

engelli iş kanunumuz yok iş mahkemesinde normal insanız

ALLAH cc büyüktür bekliyorum yardımını

Bi kere daha söyleyemek istiyorum. SGK nın sizi çağırmasının sebebi işe girmeniz değil rahatsızlık durumunuz olacaktır. Emekli olmuş engelliye çalışma hakkını devlet kendisi veriyor. kaygılarınızı bir tarafa bırakmanızı tavsiye ederim. SGK sizi çalışmaz haldeyken de muayeneye çağırabilir

umetinn

evet heran çağırabilir ama polinoropati hastası kimseyi bu sitede çağırdığını okumadım kalıcı hastayız
ama akrabamı az emekli maaşı yüzünden mecbur ailesini kesindirmek için
çalışmaya başlayın aynı hastalıkta bu kalıcı bursa araştırma hastanesinde nedense gecici 2 yıl kontrollü hastalığa çevirmişler garip şeyler oluyor farklı hastanelerde ve son senelerde engelli emeklilikleri duyduğum çok zorlaştı doktorlara baskı çok sanırım burda okuyorum
midyata pirince giderken evdeki bulgurdanda olmayayım
keşke kalıcı normal işe dönsem yapabileceğim iş verseler emekliliği gözüm görmüyor
ama nedense 100bin kişi çalışan thy yönetim kurulu başkanı yarı maaş yarı iş 18 aylık gerekirse uzayacak proje aşamasındaki işi söyledi
sanırım kabul etmiyeceğim ne kadar emeklilikte bunalmış olsamda

Üst Alt