Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sonrasında çalışmak isteyenlere neden çıkış ve sonra giriş yapılıyor?

Endereren

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
neden bir gun bile olsa giris cıkıs yapılmak zorunda emeklilik için. bunun mantığını bilen var mı?

Çünkü emekli oluyorsunuz, yani hukuki akdiniz sona eriyor. Ben mesela son 4 yıldır çalıştığım şirketimden emekli oldum, emeklilik dilekçemi verdim, son 4 yıllık kıdem tazminatını vebdiğer haklarının ödemesini aldım. İşten çıkarılma olmadığından İhbar tazminatı söz konusu olamaz.

4a çalışanı olarak emekli oldum, emekli maaşım bağlanan kadar dinlendim sonra tekrar işimin başına döndüm. Ama girişim artık 4a üzerinden yapılmadı SGDP (Sosyal Güvenceyi Destekleme Primi) olarak yatıyor primlerim.

4a kulvarındaki hukuki sürecin sona erdi. Yolun sonu. Tekrar 4a üzerinden giriş yaptırırsam faydası olmaz ama emekli maaşım kesilir. Bu nedenle de trenlerin ray değiştiridiği gibi bir sürece maruz kalıyoruz.

Umarım yanıtım istediğini bilgiyi içeriyordur. Ben de SGDP primlerimi edevlet üzerinden nereden takip edeceğimi bulamadım.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Endereren
Üstad,
Çünkü SGK primlerimiz uzun vadeli sigorta kollarından(yaşıllık,maluliyet ve iş kazası) şeklinde yatıyor.Bu prim ödemesi emekli olduktan sonra yatırılamıyor.Çünkü emekli olduktan sonra çalışanlar SGDP(sosyal güvenlik destekleme primi) yani sadece iş kazası ve mesleki hastalıklar olan kısa vadeli sigorta kollarına dönüşmesi gerekiyor.Sistemsel olarak SGK sisteminden ayrılman ve vadeli yeniden sigorta kollarının tanımlası gerekiyor.

Tek sebebi yeni tanımlamadır.Sistemsel açıklaması basit olsada altyapısı SGK bünyesinde çok farklı olduğu için bu yöntem uygılanıyor.
Saygılar.

MuBi
Üstad ,
SGK hizmet dökümünün sol bölümünde dökümün hemen üstünde uzun vadeli hizmet kolları yazan seçeneği tıklayıp tüm vadeli sigorta kollarını seçersen emekli olduktan sonraki sgdp prim ödemelerini görürsün.

Çünkü emekli olunca sgdp(kısa vadeli sigorta kolları) işevernce ödendiği için size anlattığım seçeneği kullanarak e devletten görebilirsin.

Saygılar.

Çok teşekkür ederim, mobilden baktım uzun vadeli yazısı çıkıyor ama değiştirmek mümkün değil, yarın PC den bakacağım.

Tekrar teşekkürler

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt