Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik süreci ne kadar zamanda tamamlanıyor?

Danua.

Üye
Konular
105
Reaksiyonlar
3
Emeklilik için sigortaya müracaat dan kaç ay sonra emekli maaşınız bağlandı ?

ben 14 eylülde başvurdum.ekim sonu işlemler tamamlandı.

Örneklere bakınca pek bir standart göremiyoruz.
Sgk müdürlüğünüzün yoğunluğuna, vergi indirimi ile emekli olup olmadığınıza, evetse vergi dairesinin yazışmaya cevap verme hızına, başvuru tarihinin yaz aylarında tatil sebebiyle en az memur sayısıyla çalışılan dönemlere denk gelip gelmemesine vs bağlı olarak süreler çok farklı olabiliyor.
Genel anlamda ortalama 1,5 - 2 ay sürebilir.

benim 1 ay içerisinde alabilrisiniz diye cevap geldi maaş tarihide cevaptan 1 ay sonrası toplam 2 ay

Elimde vergi dairesinden aldığım vergi indirimi kağıt var ama raporum yok bu bir sorun yaratır mı ?

Hayır sorun olmaz.
Onlar zaten vergi indirimini vergi dairesinden teyit ediyorlar, sizin vereceğiniz belgeye dayanarak işlem yapmıyorlar.

Peki vergi indirimi ile emekli olursam , her hangi bir kamu kurumunda sözleşmeli olarak çalışabilir miyim , destek primini ödeyerek.Onlar bildiğim kadarı ile emekli sandığı değil , ssk lı olarak sigortalanıyorlar.

Devlete iş yapan firmalarda da olmuyor diye biliyorum ama emin değilim.

Vergi indiriminden emekli olan bir kişi kamuda sgdp primi ödeyerek işçi statüsünde çalışabilir mi Ufuk abi

Vergi indirim belgesi ve kimlik dışında başka bir belge gerekiyor mu emeklilik başvurusu için ?

5 Kasım 2015 tarihinde SGK ya vergi indirim belgem ile emeklilik için başvuru yaptım , bana bir tahsis numarası verildi.
E-Devlet den baktığımda tahsis talebinde bulunduğum görünmüyor.
Tahsis talebi onaylanıp emekliliğim kabul edildiğinde E-Devlet den görebilecek miyim sonucu ?

avt goreceksızn ben 26/08/2015 basvurdun 11. ayda onaylandı 12. maas yatıracaklar onu beklıyorum 600 tl maas baglamıslar aylık

Emeklilik

5 29.12.2015 EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK TASNİF SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 29.12.2015 EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK TASNİF SERVİSİNE
7 30.12.2015 EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK DOSYA BAĞLAMA SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
8 30.12.2015 EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK DOSYA BAĞLAMA SERVİSİNE
9 30.12.2015 EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. MALÜLLÜK VE YAŞLILIK AYLIĞI BAĞLAMA SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
10 30.12.2015 EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. MALÜLLÜK VE YAŞLILIK AYLIĞI BAĞLAMA SERVİSİNE

Vergi indirimi ile emeklilik için başvuru yaptım ama en son "MALÜLLÜK VE YAŞLILIK AYLIĞI BAĞLAMA SERVİSİNE"
olarak görünüyor.Acaba bir hata yapıp malüllük olarak mı işlem yapılıyor.
Sizden de dosyası bu bölüme giden var mı vergi indirimi ile emekli olurken.

"Malüllük ve Yaşlılık Aylığı Bağlama Servisi" diyor.
Engelli emekliliği zaten yaşlılık emekliliği.
Ben bi yanlışlık olduğunu sanmıyorum.

Yalnışlık yaşlılık aylığı diye yazıyor swerviste

YALNIŞLIK YAŞLILIK AYLIĞI DİYE YAZIYOR SWERVİSTE

Tahsis numaram e devlete baktığımda görünüyor fakat ;
Ne maaş bilgisi ne birikmiş para ne de maaşın çekileceği banka yazılmış o bölümler boş.
Ve başvuru sırasında verdikleri tahsis numarasından da başka bir tahsis numarası görünüyor.
Bunlar normal mi ?

Size ilk verdikleri numara tahsis numarası değil,evrak takibi için verilen varide numarasıdır.
İlk maaşınızı ve birikmiş maaşınızı şubat ayında alacaksınız.

Üst Alt