Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sürecini mahkemeye taşıdım. Yargıtay aşamasındayız..?

emilyo

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Allah aşkına bi akıl verin
69 doğumluyum 92 ocak ta tarım sigorta girişim var 92 ağutasta saözleşmeli uzman oldum 97 ağustosa uzmanlığı bıraktım 99 nisan bakkal düükanı açtım sedf hastalığına yakandım 2000 ocak ayında malülük için başvurdum 5 raporla doğal olarak reddedildim aralık 2000 tarihinde bağkuru dondurdum sonra bende 2003 tarihinde sedef +psikayatri+eklem tutulu tolam y hem üniversteden ve devlet hastanesinden rapor aldım red geldi bende 2006 da mahkemeye verdim Mahkeme Adanada tüm hastanelerden defalarca sigartalı olmadan önce rahatsızkık varmı diye evrak istedi hastanelerden tüm evraklarım alakasız hemşire gözlem kağdlarına kadar mahkeme topladı
Adli tıpa gönderdi ,gittim orda cildiye uzmanı ykmuş sedeften anlayan yok ist cerh. paşaya sevk etti doktor derhal hastanede tedavisi gerkir görüşüyle beraber psk + fizk tedavi gördü sonuç olarak y rahatsızdır fakat
2000 tarihinde rahatsızdır DOLAYISIYLA işe giriş tarihi olan nisan 99 tarihindenöncede malul olacak kadar rahatsızdır diye usulsuz karar verdi mahkemeyi kaybettim aralık 2010 da yargıtaya itiraz ettim
buna göre a yargtayın bozabilirmi dosyaları düzgün okuyup hatalaı görürmü
b Tarım + askeriye + Bağkur = 9 yıl ortalama sigortam var askerliği yatırmadım nasıl emekli olurum
c Şuan evde bakım maaşı için T ağır özürlü raporu verdiler 5 aydır onu alıyorum y dan T de nasıl düşürdüler anlamadım aynı rahatsızlık .nelerden faydalanabilirim .
d Mahkemeyi kaybedersem nerelere itiraz edebilirim.
biliyorum çok karmaşık ama inanki sadece özetledim yoksa okadar haksızlık yapıldıki konuyu dağıtmadan anca bukadar anlatabildim lütfen bana akıl verin ....TEL 0537 5415369

eğer işe girdiğinde maluliyeti gerektirecek kadar raporun varsa kanun çok açık sizi emekli yapmazlar.yani sizi üzmek istemem.benim ilk işe girmeden önce gülhane ask tıp tan % 45 raporum vardı bu raporla askerlik sonrası devlet hast ne gittim %36 vermişlerdi.bu ay son ayım 1800 günden müracaat edeceğim raporum sadece akciğerden %80 olmasına ve ortaped,iden %36 raporum içinde görünmediği halde tedirğin gideceğim sgk nın kapısına.yani mantık şu ayakta değnekle bile durabiliyorsan sen kendini idare edersin diyerek geri yolluyorlar düşkün insanları.ya kanserli ya felçli istiyorlar.iş mahkemeye gider diye düşünüyorum.siz avukatlar ile bir görüşün,ama eğer iş öncesi maluliyeti gerektiren %60 ve üstü raporunuz varsa ve kesinlik kazandı ise sizi emekli etmezler.çok uzun oldu biliyorum ama bakın iki şekilde ayak oyunu yapıyorlar eğer işe başladığında yüksek raporu varsa,zaten özürlü iş başı yapmışınız diyerek diğer sonradan özürlü olanlarında raporlarını kırpıp kuşa çevirerek sen daha iyisin çalışırsın diye ret ediyorlar.bacağı kopuk olanları dahil yani...allah yardımcımız olsun...benim askeri raporum %45 maluliyrti gerektirmiyor ve keşke bulabilsem devlet hst nesinin verdiği %36 raporu işe yaramadı diye atmıştım.girişim 1988 den raporlu işe yeniden girişim 2005-2006 arası kesin karar raporum yük-sağ-kurulundan olan 2007 den bakalım ne çıkacak.inşaallah işi yokuşa sürmezler....

((((( siz geçmiş raporunuzun maluliyeti etkileyecek kesinlik durumunu bir inceletin,işte burayı aşarsanız emekli olabilirsiniz diye düşünüyorum.peşin söyleyeyim bu bir fikir beyanı,olursunuz diye kesin konuşamam hukukçu değilim.))))

sorunda orda ya, benim beğkura girerken rahatsızlığım hiç yok, girdikten 6 ay sonra % 35 fakat adli tıp birinci raporda, bağkura girdiğinde hastalığına dair bulgu yok diyor, dosyaya hiç evrak eklenmeden ikinci kararda bağkura girdikten sonra rahatsızlık görünüyor, dolayısıyla bağkura giriş taihinde de malul olacak kadar rahatsızlığı vardır diyor. . saçmalık burda başlıyor mahkeme adli tıpın kararını tanırım diyor ADLİTIPIN HİÇ BİR EVRAK OLMADAN ,ŞAİBELİ KARARINI YARGITAY GÖRÜRMÜ ACABA DİYORUM .yorum yapanlara teşekür ederim.

Aradaşlar ben 69 doğumluyum
92 tarım sigorta girişim var 8 ay
92 askeriye uzmanlıktan 5 yıl yıpranmayala 6 yıl 6 ay
99 da bağkurdan 1 yıl 6 ay
askerlik borçlanmasını da yatırmadım...
raporlarım 99 da %40
2003 y
2009 y
2011 T Ağır özürlü sürekli
buna göre erken ve avantajlı emeklilik için ne yapmam gerekli bilgilendirebilirmisiniz teşekürler.:confused:

Toplam prim gün sayınıc kaç?
Son 2520 primin fazlası hangi statüde (bağkur mu ssk mı?)

OturanBoğa;

Aradaşlar ben 69 doğumluyum
92 tarım sigorta girişim var 8 ay (ssk)
92 askeriye uzmanlıktan 5 yıl yıpranmayala 6 yıl 3 ay (emkli sandığı)
99 da bağkurdan 1 yıl 6 ay
askerlik borçlanmasını da yatırmadım...
raporlarım 99 da %40
2003 yzd. 79
2009 yzd.79
2011 yzd.54 Ağır özürlü sürekli
buna göre erken ve avantajlı emeklilik için ne yapmam gerekli bilgilendirebilirmisiniz teşekürler..
Askerlik yatırmadım daha TOPLAM PRİM 3020 ortalama
son 2520 pirimim yok ki en uzun sözleşmeli uzman 5 yıl yıpranma payı verildi yani emekli sandığı
6 yıl üç ay (2250 gün)oluyor
ilginiz için teşekür ederim.

Yargıtay tabii ki bozabilir kararı. Kararı beklemekten başka yol yok maalesef... Avukatınız yargıtay'da birilerine ulaşığ, şu kararı da gösterip konuya dair girişimde bulunabilir mi acaba: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html
İlk sigortalı olduğunuzda bugün maluliyetinize neden olan rahatsızlığınıın bulunup bulunmaması önemli değil! Önemli olan, o tarihte o rahatsızlıktan dolayı %60 ve üzeri rapor verilecek durumda olup olmadığınız. O gün %59 bugün %61 raporunuz varsa, kurum sizi malulen emekli etmek zorunda. Aktardığım yargıtay içtihadı bunu söylüyor...

Toplamda 3020 ya, onu baz alıp, onun son 2520'si hangi statüde demiştim. Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, o statüde emeklilik işlemi yapılır. Kural bu. Eğer mahkeme kararı aleyhinize çıkarsa, o zaman %40 ve üzeri rapora karşılık prim günlerinizi arttırıp erken emekliliği zorlamalısınız.
İsteğe bağlı prim ödeyip, alacağınız rapor oranına göre 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca bağkurdan (4b'li olarak) şu şartlarda emekli olabilirsiniz:

bagkur.PNG

Not: askerlik yaptıysanız o süreyi borçlanarak günleri tamamlayabilirsiniz

o zaman bağkurdan vergi indirimiyle erken emekllilik daha geç ben bağkuru zaten 2000 tarhinde dondurdum.ssk,isteğe bağlı veya özel bir şirkette ssklı çalışıyor gözüksem daha erken emekli olmazmıyım .
2520 bi statüde daoldumadan olmazmı ...

bülent bey ya 91 ve daha öncesi diyorsunuzki 15 yıl 3600 gün.ama bir durum var sağlık bakanlığının 12/16/2010 tarihli mükerrer sayıda yayınlanan yönergede ise 1800 günde emekli olmak için % 60 ve üstü raporu olanların raporlarının geçerli olduğunu birdaha rapor düzenlenemeyecği kararı var ve bu raporların geçerli olduğunu söylüyor.bir araştırıp yorum yaparsan sevinirim her kafadan bir ses geliyor inan çorbaya döndü mesele.mesela benim ilk ssk kayıt tarihim 1988 yani 17...... nolu

buyurun kanun maddesi.27787 sayılı 12.16.2010 r.g özürlü raporları değişiklik yönergesi..

[FONT=Arial]• Yönetmeliğin özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi başlıklı 13 üncü maddesinde, kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmeyeceği hükme bağlanmıştır. Böylece sürekli özre sahip kişilerin defaten rapor almalarının önüne geçilmiştir. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir. [/FONT]
[FONT=Times New Roman](2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.[/FONT]
[FONT=Times New Roman](2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir. [/FONT]

O yönetmelik maddesi sgk tarafından dikkate alınmıyor. Emeklilik söz konusu olduğunda kurum sevki ile yenşiş rapor şart koşuluyor.

haa,yani bu durumda sgk kanunlara uymuyor diyelim olsun bitsin.iş illaki mahkemelere gidecek zaten adamlar dosyaların içinde boğulmuşlar,birazdaha boğulsunlar.
iyide aynı hükümetin üç ayrı kurumu ayrı tellerden çalarak bizi futbol topuna çevirdiler,bu yazıyı muhakkak etkili yetkili kişilerde okuyorlardır,bilgilerine sunulur...
bülent bey size çok teşekkür ederim.yalnızca ben ikinci rahatsızlığımı raporumda göstermediğim ortapediyi hastaneye müraacatımda göstereyimmi ?..

Bırakın kurumları, mahkemeler bile o kazanılmış haklar maddesini yok sayıp yeni rapor diye tutturuyor...

İşgücü kaybına neden olan tüm rahatsızlıklarınızı söyleyin tabii. Oranlar balthazard formülü ile toplanır ve toplam işgücü kaybı oranı bulunur

bülent bey,siz çok haklısınız.alın size mini bir hayat hikayem .% 80 koah vergi mhafiyeti belgeli yani kesinleşmiş rapor,karaciğerde bilirubinlerim 5.3 ün altına düşmüyor en iyi hali 5.0.(askerlikten 15 aylıkken GATA 1987 %45 askerliğe elverişsiz.) iki gözde ileri derecede astigmat ve omurgada 25 derece skolyoz belde çok ileri kayma sağ bacağım sürekli uyuşuk ve ağrılı ve sol bacak sağa göre 3 cm ince ve om hasarlı. şimdi inanmayacaksınız ama ben korkuyorum ya bu gidişattan.ssk ya girişim 1988 ve toplam gün sayım 1800 özürlü iş başı 2006... allah insaf versin insanlara...
aile doktorum olurmu ya,sizi bu durumda nasıl emekli etmiyorlarmış diye hayıflandı.
aslında aile hekimleri ile irtibatı kesmemek lazım..

YANİ BENİM ÖNCEDEN 2500 GÜN SİGORTA PRİMİM VAR İSYEĞE BAĞLI SİGORTA YAPTIRSAM EVDE BAKIM MAŞI KESİLMEZ ....DOĞRU MU ANLAMIŞIM .ÖYLE İSE ÖNCE VERGİ İNDİRİMİ İÇİN BAŞVURU YAPIP SONRASINDAMI İSTEĞE BAĞLI SİKORTA YATIRIP ERKEN OLABİLEYİM...BİLEN VARSA AYDINLATABİLİRMİ...SAĞLICAKLA..:confused:

İsteğe bağlı sigorta primi yatırdığınızda evde bakım aylığınız kesilmez; çünkü haneye bir gelir girmiyor.

Üst Alt