Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sürem doldu. Emekli olup çalışmayı iş yerim kabul etmiyor. Ne yapabilirim?

aesacus

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
1995 yılından beri çalışıyorum. %45 engelli raporum var. Emeklilik sürem fazlasıyla doldu. Emekli olup aynı iş yerinde çalışmak istiyorum. İş yerim kabul etmiyor. Ya emekli olup gidersin yada emekli olmadan çalışmaya devam et diyorlar. Ne yapabilirim? Kanunen bu konuda bir pozitif ayrımcılık var mı?

aesacus

İşyerinizin bir zararı yok ki sizin emekli olup çalışmanızda. Neden kapris yapıyorlar anlamak mümkün değil! "Madem kıdem tazminatını alacaksın, o zaman ..." diyorlar belli ki!

Ama maalesef bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok.

OturanBoğa

Emekli olmamın iş yerine zararı yok, hatta kazancı var. SGK ödemesi %37'den %10'a düşecek, ayrıca emekli olmak için vergi indirimine başvuracağımdan (şimdilik vergi indirimine başvurmadım statüm değişmesin diye) beni engelli olarak çalıştırabilecekler. Diyorum ki, "kıdem tazminatımı vermeyin; ne zaman işi bırakırsam o zaman verin." onu da kabul etmiyorlar. 2010'da "prensip kararı" almışlar. Bu kararı alan tüm yöneticiler karardan önceden emekli olmuş; hem emekli maaşı alıp hemde çalışıyorlar.

40 yaşımda emekli olup, evde yatmak istemiyorum. Emekli olunca maaşım yarıya düşüyor.

Vergi indirimine basvurup emekli olun kidem tazminatinizi mutlaka alin iskurda size gore muahakkak is vardir

Benim isyerim emekli olurken kendisi calismayi teklif etti tabi 15 yildir ayni isyeri ve tecrube olunca kaybetmek istemedi

Üst Alt