Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ilker bey günaydın Allah kısmet ederse 1 mayısta günüm doluyor vergi indirimi 2012 de %40 sürekli almıstım şu anda çalışıyorum tazminat alamayacağım şirketin durumu kötü emekli olmam için gerekli prosödür nedir.tşk.
ilker bey benim her şeyim tamam
6200 prim
01-5-1976 doğum
ilk işe giriş 1998-05-01
vergi indirimim %40 sürekli 3.derece
demek isteğim 01-05-2016 da emekli için başvuru yapacağım yapmam gereken işler nelerdir.
şirketin durumu kötü olduğu için tazminat alamıyorum.bunun için başka bir yöntem varmı
Emeklilik başvurusu için yapmanız gerekenler İlker'İn yukarıda aktardığı bağlantıda yazıyor.
Tazminat konusunda sakın "aldım" ya da "istemiyorum" gibi bir kağıda imza atmayın. Şirketin durumu gerçekten iyi değilse, sonra öderler. Ama sakın yasal hakkınızdan vaz geçmeyin. Ne kadarlık bir paradan bahsediyorsunuz bilmiyorum ama, gerekirse konuyu mahkemeye götürürsünüz...
Aslında aslına gerek yok ama o belge artık sizin de işinize yaramayacak verin gitsin ısrar ederlerse.
Aslına gerek yok çünkü zaten o belge ile işlem yapmıyorlar, vergi indiriminizin hangi vergi dairesinde kayıtlı olduğuna bakıp orası ile yazışma yoluna gidip teyit alıyorlar.
ufukalp bey martta işsizlik ödeneği alacam bunun yanında 8.ayın sonlarına doğru emeklilik müracatı etmem gerek sgk da bayan işsizlik ödeneği ayın başında yatar 9.ayın ilk haftası 6sı 7si gibi ödeneğini al öyle gel bir hafta için paran gitmesin dedi şimdi ben 7 si gibi müracaat ersem emeklilik için hangi günden başlar hesaplama bir sonraki aydanmı yoksa 6 sı 7 si gibimi nezaman maaşı alırım
polat68
Ben olsam o bayanın sözüne itibar etmem, memur demek en doğru yolu gösterir demek değildir.
Öncelikle emekli aylığınız nerden baksanız işsizlik ödeneğinizden fazla olacak doğru mu?
Özel sektörde emekli aylıkları tahsis talep tarihini izleyen ayın birinci gününden itibaren bağlanır kuralını da hatırlattıktan sonra sizin durumunuza gelelim.
Bayanın sözünü dinleyip 9.ayın başında başvurursanız tamam işsizlik ödeneği alırsınız ama o ayın emekli aylığından olursunuz, çünkü emekli aylığınız 10. ayın biri itibarıyla bağlanır.
Ancak 8. ayın sonunda başvurursanız tamam 9. ay için işsizlik ödeneği alamazsınız ama 9. ayın biri itibarıyla emekli aylığınız bağlanmış olur.
Özetlersek; bayan memuru dinlerseniz bir ay fazladan işsizlik ödeneği alacaksınız, beni dinlerseniz bir ay fazladan emekli aylığı alacaksınız, üstüne bir de emeklilik işlemleri stresini bir an önce üzerinizden atmış olacaksınız.
Mantıklı düşünerek doğru kararı vereceğinize eminim.
verdiğiniz destekten dolayı teşekkürler dediniz çok mantıklı emekli maaşı bağlanma süreci bir aymı yoksa dahafazlamı sürer işsizlik ödeneği 1280 tl emeklimaaşı com 1385tl çıkıyor
polat68
İşsizlik ödeneği 1.280 de bayağı iyiymiş ben o kadar tahmin etmiyordum, brüt maaşınız 3.000 tl nin üzerinde mi?
Bu kadar işsizlik ödeneği alabilecek maaşınız varsa hesaplanan emekli maaşınız buna oranla düşük değil mi?
Neyse başbaşa olsa bile bir an önce emekli olmak en iyisidir.
Hem emekli olduktan sonra sgdp kapsamında tekrar çalışabilirsiniz de ama işsizlik ödeneği alırken çalışamazsınız.
Maaşı bağlayan müdürlüğe, vergi dairesi ile yazışma sürecine vs göre değişir, ortalama 1- 1,5 ay sürebilir, ama maaş ayın birinden itibaren birikmeye başlar
evet çalıştığımişyeri alman fabrikası idi ayrılmadan önceki maaş bodrom da bürüt 3200 tl 3500tl normal çalışma mesaili çalışma bu arada idi şu anda sgk toplam kazanç 275000 tl 10.ayda askerlik barçlanması yaptım 7335tl ama toplam kazanca dahil olmuyormuş pirim 5550 sgk 2000 öncesi 540 gün 2000-2008-2010 arası 2600 gün 2008-2010 sonrası 2410 gün çıkan emekli maaşı bencede 1500 den aşağı olmaası lazım ama çok şükür bu günlere normalden çok erken emekli olacam Allah izin verirse
Merhaba herkese
emekli olmama 28 gün kaldı şöyle bir sorum var
01-05-2016 pazar günü sürem doluyor.günüm tamam fazlasınca 30-04-2016 tarinde muhasebeciden çıkışımı alıp 02-05-2016 tarihinde sgk ya başvuracağım .Başvurduğum tarih itibariyle(5.ay mayıs) maaş bağlanırmı yoksa mayısta başvurduğum için aylık 6.aydamı bağlanır.