Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sürem ne zaman başlar? Sakat statüsüne geçtiğim tarih mi geçerli?

enderaktif

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
İşe giriş tarihim 01/11/1996. İşyerine ilk girişim memur kadrosuyla ve normal statüdeydi. 2 yıl sonra işyerimin isteğiyle (konuyu işyerimle paylaşmıştım) işyerinin özürlü kadrosuna geçirildim.
1999 yılındada %65 ile vergiden muhaf duruma geldim.

Şimdi benim emeklilik için 16 yıl 4 aylık süre başlangıcım;

İşe giriş tarihi olan 1996 yılı mı?
Özürlü kadrosuna geçtiğim 1998 yılı mı?
Vergiden muhaf olduğum 1999 yılı mı olur?

1)işe giriş tarihiniz 01/11/1996
2)Hayır.İlk başlangıç tarhiniz olan 01/11/1996
3)Vergiden muaf değil,2.derece sakatlığa tabi olan miktar kadar vergiden muafsınız.
Ancak siz memur olduğunuz için ve engelli memur kadrosuna geçiş yaptığınız için 15 yılda emekli olabilirsiniz.

Teşekkür ederim Raman72

Anladığım kadarıyla 96 yılı baz alınacak.Ancak memur olayına açıklık getirmek isterim;

Özel sektör çalışanıyım.İşyerinde mavi yaka,işçi,memur statüleri vardır.ben sadece işyerimin memur kadrosuna tabiyim.Yinede 15 yıldan mı işlem görürüm? Yoksa 16 yıl 4 ay mı?

Siz 01/11/1996 tarihinde işe girip,2.derece vergi indiriminden faydalandığınız için [FONT=&quot]16 yıl, 4 ay ve3760 prim günü ile emekli olacaksınız. [/FONT]

Üst Alt