Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilik süresini beklemek için işten ayrılırken hem işsizlik ödeneği hem tazminat.?
4240 Prim Günü ödedikten sonra 19 yılı doldurmam lazım
günlerimi çalışma hayatından ayrılarak doldurmayı düşünüyorum
işten ayrıldığım zaman hem kıdem tanzimatımı hem de işsizlik ödeneğini alabilir miyim?
Bülent Bey benim prim günlerim dolmuş durumda 4240 gün 14 senedir çalışmaktayım sadece 5 yılın dolmasını beklicem.İşten çıkarılma durumunda kıdem tazminatımı işsizlik ödeneğini de alabilirmiyim?
15 yıl 3600 gün sigorta gününü doldurduğunuz zaman yasal olarak sadece kıdem tazminatını alabilir yazısını sgk müdürlüğünden aldıktan sonra işsizlik ödeneğinide alabilir ve emeklilik sürenizi bekleyebilirsiniz kural 15 yıl 3600 gündür tabi 18 yaş doldurulup 18+15 dir.
Bende bu konuda araştırmıştım,
İşsizlik ödeneği sadece işten çıkarılma durumunda verilmektedir.İşten çıkarıldığınıza dair belgeyle SGK ya başvuruyorsuınuz hemen bağlanıyor kendi isteğinizle işten ayrılırsanız işsizlik ödeneği alamazsınız
15 yıl / 3600 gün prim şartları oluştuğundan kendi isteğinizle de çıksanız kıdem tazminatınızı alırsınız,ancak işsizlik ödeneği alamazsınız.
Fakat çıkarılırsanız hem kıdem hem ihbar tazminatı ve işsizlik ödeneğini alırsınız.
Şöyle bir yol izleyebilkirsiniz;
işverenle görüşün,işten çıkarma konusunda anlaşın.
Kıdem tazminatı şartları oluştuğundan işveren zaten tazminatınızı vermek zorunda,dolayısıyla çıkarttığında bir kaybı olmayacaktır,ihbar tazminatı yükümlülüğü altına girecek ama onu da siz talep etmeyeceksiniz,zaten siz ayrıldığınızda ihbar tazminatı hakkınız yok.
Bu şekilde hem kıdem tazminatınızı hem de işsizlik ödeneğini alırsınız.
Bu biraz illegal bir yol oldu ama benden duymadın ))