Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik tarihi geldiği gün emekliliğe başvurabilir miyim, yoksa bir gün geçmeli mi?

secugo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi akşamlar.

Kurum : SSK
İlk işe giriş tarihi : 17.06.2000
Toplam Gün Sayısı : 5535
Engel Oranı (Vergi indirimi onaylandı) : 46

200 gün askerlik borçlanması yaptım.

Askerlik borçlanmasından önce emeklilik tarihim 17.06.2018 olarak görünüyordu. 200 günlük askerlik borçlanmasından sonra tam emeklilik tarihinin (gün / ay / yıl olarak) hesaplanması konusunda bana yardımcı olur musunuz?

Ben kendim takvimden tek tek 200 güne geriye doğru sayarak, 30.11.2017 tarihine ulaştım.

Merak ettiğim şu:

Emeklilik başvurusunu 30.11.2017 tarihinde yapabilir miyim? Yoksa bu tarihten 1 gün sonra mı başvuru yapabilirim?

Malum eğer 1 Aralık'ta başvuru yaparsam, emeklilik maaşına ilişkin hesaplamalar 1 Ocak'tan itibaren başlayacak ve 1 ay kaybım olacak.

Yada SGK'ya gitsem. Desem ki tam tarih olarak ne zaman emekli olabileceğimi öğrenmek istiyorum. Bana bilgi verirler mi?

Konu hakkında bilgisi olanların yardımlarını rica ediyorum.

İyi akşamlar.

secugo

Gün hesabını yeniden yap bence. Ama eğer sorduğun gibi 30'u başlangıçsa, 29 akşamı süre tamamlanır ve 30'unda başvurursun diye düşünüyorum

Bülent Bey;

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Birçok kişi belki de "nihayetinde emekliliğin gelmiş, 1 ay daha sabretsen ne olur" diye düşünebilir.

Ancak;

1,5 sene önce almış olduğum vergi indiriminin ardından emekli olup, ardından da hepimizi az veya çok etkileyen maddi sıkıntılardan dolayı çalışmaya devam etmeyi düşünürken, 15 senedir çalıştığım şirket borçlarını ödeyemez duruma geldiğinden, 15 senelik tazminatım ve son 3 aylık maaşımı dahi alamadan işsiz kaldım. 10 aydır işsizim. İşsizlik ödeneğim de bittiği için ailemin desteğiyle hayatımı sürdürmeye çalışıyorum.

Elbette ki bu site "sosyal danışmanlık hizmeti" vermiyor. Ne var ki insanlar zaman zaman hayatlarında o kadar büyük bir açmazın içine düşebiliyorlar ki; işte bu zamanlarda, tutunacak, umut verecek bir dal arıyorlar.

Cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için tekrar teşekkür ederim.

Sağlıcakla kalın.

secugo

200 gün askerlik borçlanması ile emeklilik tarihiniz 29.11.2017 ye denk geliyor.
30 Kasımda başvuru yapın.

BuTcHeR

İlginiz için teşekkür ederim.

30 Kasım'da başvuruyu yapıp, sonucunu da buradan bildireceğim.

İyi günler.

Herkese iyi akşamlar.

En son yazdığım mesajıma sadık kalarak ve sizlere de faydası olabileceğini düşündüğüm için gelişmeler hakkında bilgi vermek istiyorum.

Sağolsunlar; OturanBoğa ve BuTcHeR ın verdiği bilgiler doğrultusunda, 30 Kasım 2017 tarihinde e-devlet üzerinden emeklilik başvurumu yaptım.

Yaklaşık 1 hafta sonra SGK'dan arandım ve benden vergi indirimi belgesinin fotokopisini istediler. Ertesi gün belgeyi götürdüm. Bana hangi vergi dairesine yazı yazacaklarını görmek adına bu belgeyi istediklerini söylediler. Ve akabinde bekleyiş başladı.

Bu süre zarfında zaman zaman e-devlet üzerinden herhangi bir gelişme olup olmadığını takip ettim. Dün yapmış olduğum konrolde herhangi bir bilgi görünmezken, biraz önce tekrar e-devlet'e baktığımda tahsis numarasının verildiğini gördüm.

Henüz maaş ve ek ödeme tutarları sisteme işlenmemiş ancak işin zor kısmı aşılmış oldu.

Sözün özü; başvurunuzu e-devlet üzerinden yapıp, ertesi günde vergi indirim belgenizin fotokopisini sgk'nın ilgili birimine elden teslim ederseniz, süreç sıkıntısız bir şekilde ilerliyor.

Darısı bekleyen herkesin başına.

OturanBoğa ve BuTcHeR a ilgileri için tekrar teşekkür ederim.

İyi akşamlar.

Üst Alt