Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik tarihim sürekli erteleniyor!?

Aslanamaaslan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam hocam

ben 04.09.1983. Doğumluyum
SGK girişim 01.05.1998 .
toplam gün sayısı 4037

çok ağır bir kalp ameliyat-ı geçerdim buna bağlı olarak %61 engelli oldum vergi indirim yazısınıda aldım

aynı şekilde gecen yıl SSK'ya emeklilik başvurusu Yaptım bana git 01.05.2015 de gel dediler 17 yıllık sigorta Süreci istenıyırmuş 2 kademeden emekli olabilmek için tamam dedim bu yıl başvurumu yineledim
herşey yolunda iken son anda beni SGK'dan çağırdılar gittim dediler yine git 04.09.2018 de gel başvuruyap sebep olarak da 18 Yaşından sonra 17 yıllık sigorta istemiyormuş

şimdi sizden ricam bana bir yol göstermeniz çok mağdurum zor durumdayım sürekli Kalıcı hastalığım var bunu heyet raporu ilede onayladım şimdi nasıl bir yol izlemem gerek Allah rızası için yardımcı olunuz çok zor durumdayım hiçbir gelirim yok evden atıldım Evliyim 2 çocuk sahibiyim eşim ve çocuklarımda hasta ağır Astım Eşim çocuklarımda aynen ne yapmam Lazım lütfen bana bir yol gösterin
daha3 yıl var ne yer ne içerim kimse düşünmüyor ben hakkım olanı istiyorum okadar SGK'yı boşuna mı yatırdım sizden cevap bekliyorum saygılar .

Aslanamaaslan

18 Yaşından önce sigortalı olduğunuz için hizmet süreniz 18 yaşından itibaren hesaplanır.

01.05.1998 sigorta giriş ve 2.derece vergi indirimiyle 17 Yıl ,3840 Güne Tabi Olursunuz.

04.09.2001(18 Yaş) + 17 = 04.09.2018 tarihinde emeklilik hakedersiniz.

Aslanamaaslan
Malesef erken emeklilik için belirtilen tarihi beklemek zorundasınız, söylenenler doğru.
İsterseniz malulen emeklilik için başvurarak şansınızı deneyebilirsiniz.

Peki hocam % 61 sürekli engelli raporu ile ne gibi imkanlardan faydalana bilirim bilgilendirirseniz çok sevinirim.

her'gün yeni kanunlar çıkıyor bizim için'de çıkan bir'şey yok mu 2018'i beklemek ölümden beter perişanım zor durumdayım şu mübarek ramazan'ı şerif hürmetine bize bu haksızlığı reva görenlere hakkımı helal etmiyorum. lütfen bilgi sahibi olan arkadaşlar allah rızası için bir yol gösterin 3 ayda bir 950 tl sosyal yardımlaşma ve dayanışma denen şerefsiz kurum para veriyor soruyorum 950 tl ile 4 nüfus hepsi hasta kira yeme içme nasıl yaşanır eşin dostun yardımı olmasa bir hiç ten farkımız yok lütfen bilgi sahibi arkadaşlar varsa bi olanak yazın yapayım .saygılar teşekkürler herkese hayırlı ramazanlare

Arkadaşlar dün itibari ile engelli emeklilik için başvurdum.2 ay içinde belli olur dedi sgk'daki emeklilik müdürü ama maaş çok düşük bir fiyat çıktı 200 tl aşağı yukarı en fazla alacağın 900 tl dedi oda çok zor diyor anlamadım bu kadar düşük mü ücret veriyorlar ben bunca yıl ne diye bu kadar para yatırdım o zaman

Aslanamaaslan

Çok üzgünüm bunları yazdığım için ama gerçek bu. 2008 sonrası ödenen primler için aylık bağlanma oranları %30'a kadar düştü. Size verilen rakamlar gerçek olabilir.

Bu konuda şu forumu okumanızı önderirim

şimdi anlamadığım 4037 gün sgk yatrıdım primler hep asgari ücretten şuan bana alacağın maaş üç aşağı 5 yukarı 700 tl denildi bi aksilik çıkmazsa ay başı ilk maaşını alırsın dedi sgk müdürü ama maaş bu düşük olabilir ama yüksek asla olmaz diyor 4 kişilik nufus kira elde yok avuçta yok bunlar dalga mı geçiyor şimdi yarı canlı bi insanım hergün hastaneden çıkmıyorum eczaneye ödediğim katkı payı ilaçlar için muayene bundan daha fazla allah'a havale ediyorum haksız yere dolandırıcı bir sürü insan dünyanın maaşını alıyor bizde avucumuzu yalıyoruz böyle insanlara sürekli muayene şartı koysunlar belli olur kim engelli kim kafadan engelli allah kimseyi düşürmesin bu devletede muhtaç etmesin baksananıza 3 aylık engelli maaşı bile bundan daha fazla el insaf başkada birşey demiyorum.

Arkadaşlar herkese merhabalar bu gün ilk maaşımı çektim 613.02 tl yatmıştı sizce bunda bir yanlışlık yok mu e devletten de baktım aynı tutar yazıyor.

Nasıl ya en düşük emekli maaşı bin tl değilmi?

reisimiz bi aralarda emekli maaşları asgari ücret den az olmayacak buyuruyorlardı ,akkoyunlardan da öyle oy aldı zaten...herkes hakedildiği gibi yönetilir..!!iyi akşamlar..

Valla arkadaşlar reis ülkeyi sattı batırdı bu saatten sonra da allah yardımcımız olsun bunca yıl çalış didin aldığın maaş traji komik 1000 tl olsa ne olur bu para ile ne yapılır bilmiyorum allah sonumuzu hayr ede bu makarnacılar yüzünden başımıza hep bunlar geldi biz çektik şimdi o makarnacılar biraz çeksin.

Aldığın emekli maaşını gösteren yazıyı sosyal medyada paylaş özgür erdursun alı tezel onları etiketle sessiz kalma 600 nedir ya yazık haram zıkkım olsun verilen ödenen vergiler

Aslanamaaslan...hocam anlamadığım ilk maaşın nasıl o kadar az..hadi herşeyi geçtim birikmiş yokmuydu içerde,ilk maaş o kadar az olmazki!!??...4 eylülde yapmadınmı ilk müracatını!!??
Aslanamaaslan..hocam birde sgk ya itiraz dilekçesi yaz bence..egemat arkadaşımızın dediği gibi maaşını gösteren kağıdı paylaşabildiğin heryerde paylaş hatta bimere yaz vs..kolay gelsin geçmiş olsun..

Üst Alt