Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik ve kıdem tazminati açısından başvuru zamanının etkisi..?

koko7635

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Ben 01.01.2016 tarihi itibariyle emekliliği hak ediyorum 6 ay gibi bir zamanım daha var.Sormak istediğim bilindigi uzere ocak ayi ve haziran ayinda asgari ucrete gelen zam lar nedeni ile kıdem tazminatını ona gore aliyorsunuz brut asgari ucrete gore 04.01.2016 tarihinde basvursam emekliliğe kıdem tazminatı ocak ayındaki zamlanmis brüt asgari ucrettenmi değerlendirilir yoksa şubat ayinimi beklemeliyim

30 Ocak'ta başvurun.
Hem çalıştığınız yerden ocak maaşınızı alırsınız.
Hem 1 Şubattan itibaren emekli maaşınız bağlanır ve arada boşluk olmayacağından kaybınız olmaz.
Hem de tazminatınızı yeni asgari ücretten alırsınız. (Asgari ücretli çalışıyorsanız)

Asgari ücret tazminat

04.01.2016 Tarihi itibariyle vergi indirimi emekliliği hakediyorum ve çalıştığım iş yerinde asgari ücret almaktayım 01 ocaktan itibaren asgari ücret 1300 TL Olacağını farzederek sormak istiyorum. 04 ocak 2016 tarihinde emekliliğe basvurduğum zaman tazminatım 1300 TL den hesaplanır mı?

Evet: son aylık miktarı x o işyerinde çalışılan yıl.

Tazminat

Pazartesi günü isyerimden emeklilikten dolayi is cikisi alip emeklilik dilekçesi vericemayni işyerinde çalışmaya devam edicem emeklilik dilekcesi verdikten sonra SGK dan tazminatını alabilir yazısını alabilirmiyim

koko7635

Önce sgk'dan emklilik hak edildiğine dair yazı alın, ondan sonra o yazıyla birlikte işyerinizden çıkış isteyin. O yazı olmaksızın çıkış almanız kıdem tazminatı açısından soruna yol açabilir.

O yazı hemen verilebiliyormu SGK dan acaba

Ben daha önce bir yazı almıştım vergi indirimi uygulanmıştır 18 yıl 4080 günde emekli olabilir su an 17 yıl 10 ay sigortacılığı vardır 18 yıl dolduğunda emeklilik için başvurabilirsiniz diye

koko7635

Evet evet, hemen verilir.

Yazıda "bu kişi 15 yıl sigortalılık ve 3600 gün prim şartını tamamlamıştır" diyecek ve onunla kıdem tazmınatınızı alarak işten çıkışınızı isteyebileceksiniz.

Tesekkur ederim yaklaşık 2 senedir forumu takip ediyorum sayenizde bir çok bilgiyi buradan öğrendim tekrar tesekkurler

Sgk ya gittim emekli olabilir tazminatı alabilir yazısı almak için ilk önce işten cikisinizi yapin emekliliğe muracat edin sonra vericez tazminatını alabilir yazısını dediler

Bir yanlışlık var sanki

Bu çok saçma :) ben direkt sgk ya gittim, emekli olabilir yazısı aldım, şirket çıkışımı yaptı tazminatımı aldım, emeklilik başvurumu yaptım, sonra ki gün işe tekrar girişim yapıldı.

Mantık olarak, sen işten çıkacaksın, emeklilik başvurusunu yapacaksın, onlar yazı verecek, şirket isterse o tazminatın üstüne yatar... Dikkat et... Sana emekli olabilir yazısı vermek zorundalar... bu senin bilgi edinme kanunu çerçevesinde ki en doğal hakkın.

koko7635

Olur mu hiç öyle şey! İşten ayrılırsan nasıl tazminat isteyecekmişsin. Mantığa ters...

Evet tekrar gidip gorusecem

Bende öyle dedim aslında işyerinde yanlış biliyor dediler dilekcemi aliriz ama o yazı ne zaman gelir bilemeyiz dediler bende siz zaten yazmissiniz 18 yıl 4080 günde emeklilik için basvurabilirsiniz diye 17 yıl 10 ay sigortaliliginiz var diye 2 ay evvel verdiniz bu yazıyı anlamadım bende

Vermek zorundalar. Sen emekli olacaksın, onlar sana şartların tamamdır, emeklilik başvurusunda bulunabilir yazısı verecek. O kadar. Resmen iş bilmeyen bir memurun hödüklüğüne maruz kalıyorsun. Bence direkt git, bu kişinin müdürüne derdini sakince anlat, mağdur ediliyorum de. eminim birileri yardımcı olacaktır sana.

05.01.2016 tarihinde işyerinden çıkışını verdirip emeklilik başvurusu yaptım ve aynı anda emekli olabilir tazminatını alabilir yazısı istedim yazı 07.01.2016 tarihi itibariyle aldım yâzida 01.02.2016 tarihi itibariyle yaşlılık aylığı bağlanacaktır tazminatını alabilir yaziyordu bunu işyerine ibraz ettim tazminatimi aldım ocak ayı sonuna kadarda tahsis no belli olacağı soylendi

Tahsis talep

05.01.2016 tarihinde emekli muracatinda bulundum edevletten tahsis talep ve beyan taahutnamesine girdiğimde su TC numaralı kişiye ait tahsis talebi yoktur diyor normal mi acaba tahsis talebinde bulundum SGK subesinden

e devletten tahsis talep başvurusu yaparsanız orda bilgileri çıkar
siz şubeden yaptığınız için görünmez

hayırlı olsun kardeşim kıdem tazminatın yeni asgariücret brütündenmi ödendi yoksa zamlanmadan öncesinden mi

Seyyanen zam

05.01.2016 tarihinde emeklilik dilekcemi verdim 01.02.2016 tarihi itibariyle emekli maaşın birikmeye başlanacağı söylendi seyyanen zam dan faydalanacak miyim?

Emekli maasimda ek odeme

Ptt kargo ile bugün maaş bilgilerim geldi birikmiş 22 gunluk birikmis 700 tl ek odeme +28 tl aylik baglanan maaş 955 tl diyor ek odeme neye gore belirleniyor

700 küsür liralık bir limit var
onun altında maaşın %5 ,o limitin üstünde ise maaşın %4 ü kadardır.

Tamamdır anladım şimdi teşekkürler maaş yazısında kontrollü emeklilik verilseydi su tarihte kontrole gelin diye bir yerde yazması gerekiyor du değil mi

Evet.
İlk sayfada kontrol muayene tarihi kısmı boş ise kontrolsüzdür.
Hayırlı olsun.

Bu ilk sayfada olay olay tarihi surekli iş gor tarihi bakıma muhtaç mi kontrol tarihi ikmh gelire girme tarihi yerleri boş dogrumu bakıyorum birde yan tarafta ek özel belge sağlık karnesi kontrol talimatı vekil tayini oralarida bos

Üst Alt