Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik ve sonrasında tekrar çalışma hakkında..?

naimemir

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhabalar :
2013 ekim 14 de emekliliğim doluyor.Şuanda çalıştığım iş yerinde emekli olduktan sonra tekrar çalışacağım.Emeklilik sürecinde maaş bağlannıncaya kadar çalışa bilirmiyim..Emekli engelli olarak tekrar çalışmaya başlamak için emekli maaşımın bağlanmasına beklemem gerekiyor mu, yoksa sgk dan engelli şartlarını tamamlamıştır yazısını aldıktan sonra çalışabilirmiyim. Yardımlarınzı için şimdiden teşekkürler.

Henuz zaman varken ; SGK emeklilik oncesi servisine dilekce verip"vergi indirimi belgesi" Maliyeden yazi ile SGK istesin.

Bu sunun icin onemli ; Emeklilik sureniz doldugunda SGK dan emekli olabilir yazisi alip isverene ibra edeceksiniz.

Ornegin siz 14 Ekim de emekli oluyorsunuz , kesin emekli olabilmeniz icin SGK nin maliyeden vergi indirimi belgesini istemesi gerekir. Bu ,islem yaklasik 1 ayi geciyor. Dolayisi ile erkenden dilekce verip isterseniz bu belgeyi , hic zaman kaybiniz olmaz ayni zamanda da gun doldugunda "emekli olabilir" yazisini alabilirsiniz.

Muhasebeciniz bu belgeye istinaden sizin cikisinizi yapip , SGDP bildirerek tekrar girisinizi yapacak. Ara vermeye luzum yok , isten cikip ertesi gun Emekli olarak calismaya devam edebilirsiniz.

merhabalar

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.SGK daki abiler böyle bir işlem yaparlar mı malum eşref saatlerini yakalamak lazım. :)normal porosüdürü uygulamak daha iyi ve rahat olacağı kanısındayım .Bakalım göreceğiz..

özür dilerim konuyu biraz daha açabilirmisiniz?örneğin benim%73 özürlü oranında 2yıl kontrol süreli raporum var,bu belgeyle vergi dairesine başvurup 31 mayıs itibariyle Ankaraya gönderildi,tahminen kaç ay süreyle gelir,ev adresime ve işyerine belgelerin geleceğini söylediler,bu doğrumu?ve emeklilik için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. ilaçlardan ve beyinde hücre kaybından dolayı geç anlayabiliyorum,ve emekliliğim olduğu takdirde çalışabilirmiyim?çalışabilirsem hemen işten ayrılmammı gerekiyor.
ayrıntılı bigi verebilirmisiniz.

Kardeşlerim bakınız.Ben emekli olalı tam bir yıl oldu.Çalışmıyorum.Ancak çevremdeki bir dostumuz emekli olunca sizin dediğiniz gibi hemen çalışmağa başlamış.Malum SGK ilk emekli maaşlarını PTT ye yatırıyor.Daha sonra bankaya geçebiliyoruz.İlk maaşını almadan başka biryerde çalışmaya başlamış.Ve daha sonrada kendisine bundan dolayı SGK dan ceza gelmiş.Yani İlk maaşı almadan ve SGK ya bildirmeden çalışmaya başlamak galiba suç oluşturuyor.Bunu SGK ya mutlaka danışınız.Sonradan ceza ödemekten se danışmak daha karlıdır.

Hayir hayir ilk maas almakla ilgisi yok. Buyuk olasilikla emekli sonrasi calismaya baslamis olan o arkadas SGDP bildirmeden normal "zorunlu sigortalilik" bildirimi yapilarak ise alinmis. Ben emekli oldum ve hic 1 gun bile ara vermeden SGDP odeyerek calismaya devam ettim.. Bu arada kendim muhasebeciyim , yani bu islemleri ben yapiyorum.

Sosyal Güvenlik Destek Primi ................ demek. Emekli olan ve çalışma hayatında bulanan herkesten kesilir. 4A ve 4B den yani SGK ve Bağkur

arkadaşlar aranızda memur emeklisi olup tekrar çalışan varmı?

özür dilerim konuyu biraz daha açabilirmisiniz?örneğin benims özürlü oranında 2yıl kontrol süreli raporum var,bu belgeyle vergi dairesine başvurup 31 mayıs itibariyle Ankaraya gönderildi,tahminen kaç ay süreyle gelir,ev adresime ve işyerine belgelerin geleceğini söylediler,bu doğrumu?ve emeklilik için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. ilaçlardan ve beyinde hücre kaybından dolayı geç anlayabiliyorum,ve emekliliğim olduğu takdirde çalışabilirmiyim?çalışabilirsem hemen işten ayrılmammı gerekiyor.
ayrıntılı bigi verebilirmisiniz.
bukonuda cevap yazarsanız örneğin;"emeklilik hakkındaki izlemem gereken yol ve yöntemler nelerdir" sevinirim

emekli olacağınız ayın son günü çıkışınız verilir gidip emekliliğe başvuırursunuz örneğin ekim ayının 30 unda çıkışınız verilir gider vergi indiriminiz varsa ve şartlarınız tamamsa başvurursunuz kasımın birinde yeniden SGDP statüsünde işe girişiniz yapılırve çalışmaya devam edersiniz....

insan kaynakları bürosunda çalışırken bu şekilde yapıyorduk... yalnız bu dediğim emeklilik vergi indirimi olanlar için geçerli yada normal emekli olanlar için... malulen emekli olanlar asla çalışamazlar....

Merhaba ben temmuz ayinda emekli oldum.tekrar engelli kadrosunda ozel bir sirkette is buldum,eger calisrsam emekli maasimdan kesinti oluyorus acabanekadar kesinti olur.suan 930 tl aliyorum.bilginiz varsa cvplayabilirmisiniz.tskkrler

kadirfb1978;

Yaslilik yada emeklilik ayligi alanlar tekrar ise baslamalari halinde , isveren tarafindan SGDP odenerek emekli maaslarindan herhangi 1 kesinti olmadan calisabilirler.

Soz konusu kesinti , ticari faaliyetde bulunan yada sirket ortagi olanlar icin % 15 olarak emekli maaslarindan SGDP kesintisi yapilir.

Bu sizin gibi hizmet akdi ile calisanlara uygulanmaz.

Üst Alt