Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik yazım geldiğinde iş akdim sonlandırılır mı?

Çobanbeyli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba kolay gelsin geçirdiğim kaza sonucu emekli olduğum bildirir yazı geldi ben bu süreçte kamuda engelli statüsünde çalışıyorum bu süreçte çalışmaya devam mı ederim yoksa iş aktim feshi mi edilir

merhaba
geçmiş olsun. malülen emekli edildiyseniz, çalışamazsınız.

Çobanbeyli

Emeklilik başvurusunda bulundunuz ve olumlu rapor geldiyse, iş akdiniz sona erdirilir. Siz emekli olmaktan vaz geçmek mi istiyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar ben %48 oranda ve aynı zamanda vergi indirimim var sgk ya engelli emeklilik müracaatında bulundum bana emekli olur yazısını verip işyerinden çıkışını alıp gel aylığa bağlayalım dediler şimdi benim öğrenmek istediğim şu ben bu işyerinde çalışırken normal statüdeydim daha sonra engelli raporumu çıkarttım vergi indirimi aldım benim kıdem haklarımı vermemek için sen engelli kadrosunda değilsin gibi bahaneyle hakkımı gasp edebilirlermi haklarımı nasıl alıp çıkışımı alabilirim ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

haci78

Emeklilik nedeniyle kıdem tazminatını vermeme şansları yok.

Sizin işten çıkışınızı 14. Maddeye (14- Emeklilik için yaş dışında diğer şartların tamamlanması) göre yapacaklarından tazminat vermeme gibi bir durumları olamaz.

Sadece ihbar alamazsınız. Kıdem tazminatınızı vermek zorundalar.

emekli olmak istediğine dair bir dilekçe yaz ve ekine de SGK dan gelen emeklilik olabilir yazını ekle, işverenin mecbur kıdem tazminatını ödemek zorunda.

Üst Alt