Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik yılım dolana kadar fazla prim günlerimin bana kazancı var mı?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Maliyeden onaylı %41 raporum var. 4080 gün ve 18 yıldan emeklilik hakkım var. 4080 günüm dolmak üzere 2 ayım var. Fakat 18 Yıl 2017 ekim gibi dolucak.Merak ettiğim 2017 yılına kadar çalışırsam 6400 günüm olucak. Extradan 2320 günün bana bir kazancı varmı?

elbette var ne kadar fazla prim ödenirse o primlerim ortalaması esas alınacak yani yüksek den ödenirse primlerin emekli maaşın da farklı olur.

Teşekkürler bilgilendirme için Emekliliği tamamen hak ettiğim zaman 6403 günüm olucak E-devletten baktım ve bir hesap yaptım kabaca yatan tutar 210-220 bin liralık olucak . Aşa yukarı nekadar bir maaş alma durumum olur. Buna baka bilceğimiz bir tablo varmıdır?

Arkadaşım maaş primlerini yüksek ödesen ,emekli maaşını yüksek alırsın, bana 3700 gün yetiyorken 5900 asgari prim ile emekli oldum, maaş düşük 700 lira bende günüm fazla diye yüksek alırım düşündüm nafileymiş.

hiçbir sorunu olmayan sağlıklı bir insan emeklilik için yeterli prim gününü dolduruyor.fakat emekli olmak için bu seferde yaşının dolmasını beklemesi gerekiyor.bu yeni çıkan torba yasada yaşının dolmasını bekleyen çalışanlar için bir kazanç var mı?varsa nasıl bir yol izlemesi gerekir?lütfen bilgi sahibi olmak istiyorum.saygılar

faruk34 1247 bürüt şu an emekliliğim gelene kadar 1500-1750 olur diyorum ben düşük mü olur maaşım?

Şuan ssk en düşük emekli maaşı 700 civarında şuan sizin şuan emekli olsanız maaşınız tamamen tahmini 900-1000 tl arası olur...

An itibari ilen 4080 günüm dolmuş bulunmakta sıra geldi 2017 yılına darısı diyer kardeşlerimin, abilerimin ve ablalarımın başına.

Bu mutluluğumu sizlerlen paylaşmak istedim...

Başka bir konu açmak istemedim.
18 Yıl 4080 Günden emeklilik hak edildiğinde Emeklilik için hesaplanan pirim gün sayısı 4080 gündenmi olucak? Yoksa hesap 5500 yada 7000 gün üzerindenmi hesaplanıcak?

4080 Günden hesaplandığında 7000 günden emekli olan başka birine göre emekli maaşlarımız düşük olmazmı?

5510 sayılı eski adıyla ssk statüsünde emekli olacakların emekli aylıklarının 7200 günden hesapanacağı çok açık olarak yazılı (madde 29):

28 inci maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarına göre aylığa hak kazanan sigortalılar için hesaplanacak aylık bağlama oranı, prim ödeme gün sayısı 9000 günden az olanlar için çalışma gücü kayıp oranının 9000 gün prim ödeme gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan rakamın % 60'a bölünmesi suretiyle hesaplanan gün sayısına göre, % 50'yi geçmemek üzere üçüncü fıkra uyarınca tespit edilen orandır. Prim ödeme gün sayısı 9000 günden fazla olanlar için ise toplam prim ödeme gün sayısına göre aylık bağlama oranı belirlenir. Ancak, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için bu fıkrada geçen 9000 prim gün sayısı 7200 gün, % 50 oranı da % 40 olarak uygulanır​

Ama aynı şey 1 ekim 2008'den önce sigortalı olan kişiler çin geçerli olan 506 sayılı yasada yok. Daha doğrusu, orada da bir alt sınır öngörülüyor ama, farklı bir yöntemle.

Ama bunlarla kafa karşıltırmaya gerek yok. SSK statüsünde emekli olanlar için 750 TL'den az emekli maaşı olmaz.

Üst Alt