Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik yılımın dolmasını beklemeden işten ayrılırsam tazminat alabilir miyim?

mimfatih

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
4080 gün ve 18 yıla tabiyim.
13 yıldır sigortalıyım ve 4080 günüm doldu. son işyerimde ise 11 yıldır çalışıyorum.
tazminatımı alıp kalan 5 yılımı dışardan doldurabilirmiyim?

15 yılı doldurmadan kendi isteğinizle ayrılırsanız işverenin kıdem tazminatı ödeme yükümlülüğü yoktur.
Tabi isterse verebilir de. İşvereninizi herkesten çok siz tanırsınız,verebileceğine kanaat getiriyorsanız konuşun çıkış vermelerini isteyin,ama olmazsa 11 yıl az değil az daha sabredin derim.

ufukalp kardeş ;
benim bildiği bir işyerinde 10 sene yani 3600 iş günü çalışmış iseniniz kendiniz çıksanız bile işveren çıkışınızı vermek zorunda diye biliyorum..

konuya veren cevap 2side yanliş:mad:
önemli olan prim şartı tamam ise SGKdan evrak alıp işyerine verip kıdem tazminatı alıp işten çıkabilir.
her özürlünün prım şartı ilk işe giriş özür derecesine göre aynı değildır.

Fevzi Kardeşim;
3600 gün tesbitiniz doğru,ancak çalışanların kıdem tazminatına hak kazanabilmeleri için istenen asgari sigortalılık süresi 15 yıldır.
15 yıl ve 3600 gün prim şartı birlikte aranmaktadır.
Her insanın her konuda herşeyi bilmesi elbette mümkün değildir,yorumunuzda da zaten ''benim bildiğim'' ibaresi koyarak kesin olmayabilir,ben böyle biliyorum anlamı katmak istemişsiniz,güzel bir tavır.
En azından bir altta yorum yapan arkadaşın düştüğü durumda değilsiniz.Yanlış bir bilgiyi bile yalnız ben bilirim edasında sunmak ne kadar doğru onu da o arkadaşa bırakıyorum.

Elif, aynı şeyden bahsediyoruz,bu kuralın engelli olup olmamakla da herhangi bir alakası bulunmamakda,isteyen herkese 15 yıl ve 3600 gün prim şartını yerine getirdikten sonra tazminatlarını alarak işten ayrılabilirler.

Henüz ortada yasa ya da yasa taslağı gibi somut birşey yok,sadece bu konuda çalışmalar var.
Bu yüzden şu anda detaylı net bilgi yok,ancak ilgili bakan hiç kimsenin hak kaybına uğramayacağını her fırsatta beyan ediyor.

Üst Alt