Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor oranı düşük olursa ne yaparım?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
190
toprak1453

size bir soru soracagım 2 yıldır memurum 5510 sayılı yasaya göre emekli oluyorum 3960 pirim ve 15 yıl süre ile emekli olabiliyorum benim korkum 15 yıl sonra rapora girdigimde doktorum giderse başka doktorlar olursa şimdiki rapor derecem %80 2022 maaşı için almıştım daha önce ve o zaman %80 vermezlerse perişan olurum şu an çalışmakta zorlanıyorum çok zorlanıyorum şizofreni hastasıyım benim demek istedigim şu an doktorum da görevde iken ileride tekrardan rapora gerek kalmadan maluliyet tesbiti v.s bir hakkım varmı varsa bu nasıl oluyor bilgim yok bilgi verirseniz sevinirim çok zor durumdayım cevap bekliyorum
O BOGA SİZDE BİR CVP VERİRSENİZ SEVİNİRİM
UMARIM ANLATA BİLMİŞİMDİR

İleride Engelli emekliliği ile ilgili şartlar nasıl olur bilemiyorum. Mesela artık engellilikten dolayı erken emeklilik başvuruları yapıldığında raporun alınış tarihine bakılıyor. 2013'ten önceyse yeniden rapor isteniyor, engellilik oranın ne olursa olsun. İleri ki zamanda buna benzer bir karar çıkmaz diye kimse garanti veremez. Onun için size bu konuda garanti bir söz söylemem mümkün değil.

Bildiğim kadarıyla %60 ve üzeri oranlar malulen emekli olmak için yeterli oranlar. Ancak bunun yanında şartlarının tam olarak ne olduğunu bilemiyorum.

tamamda şimdi doktorum görevde bende çalışıyorum maluliyet tesbiti v.s yokmu 15 yıl sonra rapora gerek kalmasa diyorum sizin konununuzu okudum %50 onaylanmış şu pirimle şu sigortalılık süresini doldurdugunuzda emekliliginiz onaylanacaktır yazıyordu piriminiz sigorta süreniz daha dolmadan işlem yapmışsınız yani yoksa benmi yanlış anladım siz pirim sigorta süresini doldurduktan sonra tekrardan heyetemi gireceksiniz rapor için toprak1453

Hayır, sürem dolmadan işlem yapmadım. Sadece sürem dolduğunda %50 oranlı hastalığımla erken emekliliğe hak kazanabilirmiyim diye SGK'dan görüş istedim. Onlarda görüşlerini bildirdi. Olan bu. Hayır heyete girmeyeceğim tekrardan. Çünkü benim rapor tarihim 2014, yani daha çok yeni. Erken emeklilik için başvuru tarihiniz yaklaştığında siz de görüş isteyebilirsiniz. Şartları size bildireceklerdir.

kalpsesi

Hele de konu psikiyatrik içerikli olursa bugünden maluliyet tespiti yaptırmak imkansızıdır. Bence şimdiden düşünüp bunu dert etmeyin kendinize. Bugünden yapabileceğiniz bir şey yok.

toprak1453

şimdiden istesem raporada gitsem zamanı geldiginde direk senin gibi emekli olamammı senin konunu ookudum emekli olabilir diyor şartları sagladıgınızda diyor şartları saglamadan görüş istemişsiniz şayet zamanınız geldiginde sizi tekrardan nasıl süreç bekliyor

raporunuz tekrardanmı degerlendirilecek kurulda elinizdeki raporumu göndereceksiniz nasıl olacak anlamadım kafam çok karışık lütfen anlaşılır şekilde cvp verirsen sevinirim

Bu tamamen kurumun keyfıne kalmış Suan kımse net cevap veremez

kalpsesi

Doğrudur, ama psikiyatrik içerikli raporda sürekli rapor almak kolay değildir.

OturanBoğa

sürekli derken neyi kasdettiniz hastanenin verdigi raporumu yoksa kamu emeklilik daire başkanlıgının emekli ederken kontrol koymasımı açık yazarmısınız doktorum sürekli verecegini söyledi tıbbi dayanaklarda var siz neyi söylüyorsunuz anlamadım

kalpsesi

Emeklilik 5510 sayılı yasaya göre olacaksa emeklilik başvurusu yapılan tarihte kurum sevki ile hastaneden rapor almak şarttır. Bunun önünü almak maalesef mümkün değildir. Bugünden alınacak hiç bir rapor 5510 sayılı yasaya göre emeklilikte kullanılamaz.

toprak1453

şimdiden görüş istesem olmazmı toprak zor durumdayım yardım edersen sevinirim

cevap verirsen sevinirim

OturanBoğa

toprak arkadaşımızki nasıl olmuş görüş istemiş onaylanmış emekliligi siz psikiyatrik meseleyi karıştırmayın benim kale gibi epikırıiz raporlarım var tıbbi dayanaklarım var bende görüş isteyebilrmiyim o boga

@toprak1453

görüş isterkene dilekceye ne yazacagım bilgi verirmisin
raporumda var

bu başlık altında demişsiniz sizin konunuzamı yazdınız okudum raporu ve dilekceyle beraber kamu emeklilik dairesine göndereceksiniz demişsiniz kurumum aracılıgıyla görüş isterken başka bişey varmı toprak yapacak

Not: Toprak bazen verdiginiz cevapları anlayamıyorum anlamakta zorlanıyorum hastalıgımdan dolayı yanlış anlama 3,5 kez okudugumda ancak anlayabildim şimdi daha iyi anlıyorum konunuza hakim oldum

Üst Alt