Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik zamanı geldiğinde yeniden vergi indirim belgesi almama gerek olacak mı?

Bolkar33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar...

Benim de Ankara'dan vergi indirimi onay yazım bugün gelmiş. %40 oran ve sürekli olarak.

Ben Ankara'ya maliyeden gönderdikten kısa bir süre sonra iş yerinden istifa ettim ve başka bir şehire taşındım. Şu anda köyde yaşıyorum henüz bir işe girmedim ama çiftçilik yaparak hayatıma devam etmek istiyorum.

Sorum şu: Emeklilik için gereken prim ve çalışma süresini fazlasıyla doldurdum. Ben SGK'ya emeklilik başvurusu yapmak istesem tekrar bir işyerinde çalışmam mı gerekiyor? Birde şu an taşındığım şehirden başvuru yapsam olur mu? Yoksa eski çalıştığım şehire dönmem gerekiyor mu?

Teşekkürler...

Merhaba
Bildiğim kadarı ile eğer emekliliğe hak kazanmış durumdaysanız gidip başvurunuzu yapabilirsiniz. Adresinize bağlı SGM ye yada SGK ya gidip başvuru yapabilirsiniz.

24 yıl 7600 gün primim var. Yani emeklilik başvuru esnasında çalışıyor olmama gerek yok doğru anladım değil mi?

fazlası ile prim ve yıl var istediğiniz zaman sgk ya giderek emeklilik başvurusu yapabilirsiniz calışıyor olmak veya olmamak başvuraya engel değil yanınızda vergi indirim yazısının fotokopisi olsun başvuruyu her ilden yapabilirsiniz

Tabiki çalışıyor olmanıza gerek yok gidin başvurun hem zaten raporunuz da ankaradan onaylı olarak gelmiş onda da bi sıkıntı yok hiç durmayın derim

Üst Alt