Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik zamanım geldi. Şu an çalışmıyor olmam problem çıkarır mı?

MUSTAFA44

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
2001 01/10 işe giriş tarihim 2008 tarihinde aldığım rapor sürekli vergi indirimi aldım fakat 4senedir ara ara çalıştım şu an çalışmorum yarın askerlik boçlanması yatıracam şu an çalışmamam sıkıntı olurmu ; veya kendi işimi yapıyorum bağkur kaydım yok ara ara sigortalı olduğumdan dolayı bağkur yaptırmadım olumsuz bir durum olurmu

Vergi indirimi derecenizi yazmamışsınız,bu yüzden emeklilik için gerekli süre ve prim gün sayısı konularında yorum yapamıyorum.
Ancak askerlik borçlanması olsun,emeklilik başvurusu için olsun çalışıyor olma şartı yoktur.
Şayet vergi indiriminiz olmasaydı vergi indirimine başvuru için çalışıyor olmanız gerekirdi.

ufukalp abim %80 raporum var emeklilik için askerlik borçlanması yaptım 4220 günüm var 15 sene doldu 490 gün yaptım borçlanmayı dillekçeyi pazartesi vereceğim eksik bir şeyim varmı sizin ilave edeceğiniz bir şey varmı mesala prim günü gibi maaşı etkileyecek bir şey önereceğiniz ne kadar sürede maaş bağlarlar

Borçlanmayı 15 yılı doldurmak için yaptığınız anlaşılıyor,yoksa prim yönünden gerek yoktu.
Keşke cuma günü yani 29.05.2015 tarihine yetiştirip başvuruyu da yapsaydınız aynı tarihte.
Bu durumda emekli aylığınız hemen 2 gün sonra 01.06.2015 tarihi iti barıyla bağlanır,birikeni toplu çekerdiniz.
Pazartesi 1 haziran olduğundan emekli aylığınız 1 Temmuzdan itibaren bağlanacak ve boş yere bir maaş kaybınız olacak.
Hemen borçlanıp başvuracağınızı söyleseydiniz bu konuda uyarırdım,olan olmuş sağlık olsun.

askerden muaf olanlar askerlık borçlanması yapabılıyormuydu? 2sene boşunamı çalıştım

Hayır,askerlik yapmayanlar elbette askerlik borçlanması da yapamazlar.
Arkadaşımız borçlandım dediğine göre askerliğini yapmış demekki.

maalesef ayı 2 sinde başvurabidim yani 29 günlük yatırımıyor ay geçtimi boşa gidiyor öylemi ben 30 gün olmasın 29 gün olsun dedim öbür ay toplu alırımdiye düşündüm hayırlısı bana 2 3 ay içerisinde maaş bağlanır dedi sgk benim girişim vergi indirimi aldığım yer malatya idi antalyaya taşındım ordan başvurdu heraide ondan uzun sürecek acaba ne kadar maaşverirler 4269 gün askerilikle aksli olmaz inşallah hayırlsıyla darısı arkdaşların başına evet askerden sonra 7 sene sonra hastalandm ALLAH hepmzin yardımcs osun

Üst Alt