Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik zamanım geldiğinde vergi indirim belgemi eski işyerimden mi alacağım?

tahaenes

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba

% 40 miyotonili raporu ile % 51 Vergi İndirimi hakkını elde ettim. Tabi bu vergi indirimleri çalıştığım şirket adına gelmiş idi ama o şirketten ayrıldım ve başka bir yerde çalışıyorum emekli olmak için sgk ya başvurduğumda son çalıştığım şirketten yeniden vergi indirimi yazısı almak zorundamıyım yoksa bu birkere alınıyor ve sonrasındaki iş değişikliklerini de kapsıyormu. ayrıldığım önceki iş yerinden belge yada ayrılış kağıtlarını temin etmeliyimiyim ?

Yeni iş yerinizden çalıştığınıza dair bir belge alarak ve sizde bir dilekçe hazırlayarak Maliyeye müracaat edin.
Dilekçeniz şöyle olabilir;
...................... tarihinde xxxxxxxxxxxx iş yerinde kazanmış olduğum.... derece vergi ind. hakkımın, yeni iş yerime bildirilmesini ve gergini rica ederim.

Ilker bey
dediğiniz vergi indirimi için gibi gözüküyor ama benim sorum süre dolduğunda emekli olurken başvuru esnasında son iş yerimle vergi indirimi yazısı arasında bir bağ aranır mı sgk tarafından yoksa asıl olan vergi indirimi aldığımmıdır bu durumda vergi indiriminde yazan eski şirket adının önemi nedir o nu soruyorum

işyeri unvanını hiç bir önemi yok sgk maliyeye yazı yolluyor vergi indirimi varmı varsa raporu ordan istiyo
elden verilen vergi indirimini yeterli görmüyor emeklilikte zaten işten çıkış bildirimi istiyor ancak 10 günden fazla ise sigorta çıkışı onuda istemiyo

bende 2001 yılında almıştım vergi indirimini o zamandan beri 2 işyeri değiştirdim emekli olurken hangi işyerinde çalışarak vergi indirimini aldığının bir önemi yok önemli olan vergi indirimine hak kazanmış olmak emekli olurken sgk maliye ye soracak zaten onun için sorun olmaz rahat olun :))

Sezgin bey;
Dilekçeyi iyi okursanız daha iyi anlarsınız.
Her hangi bir sorun ile karşılaşmamak için yeni iş yerinize vergi ind.hakkınız oldugunu maliyeye şu yukarıdaki dilikçeyi verin ki maliye yeni iş yerinize vergi ind. hakkınız olduğunü bildirsin.

Üst Alt