Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik zamanını beklerken çalışıyor olma şartı var mı?

*BÜLENT*

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
03.03.2004 tarihinde %64 oranla işe başladım 03.03.2014 yılında malülen emekli olmak için başvurdum bana şu şekilde dönüş oldu.(ilk işe başladığınız tarihte malül sayılır derecede engeliniz olduğu için malülen emekli olamazsınız ancak 15 yıl 3600 gün süresi şartlarınızı doldurdunuz taktirde tarafınıza malüllük maaşı bağlanacaktır.)

ben şuanda 15 yılın 11.5 senesini sigortalı olarak geçirdim 10.10.2015 yılından bu yana çalışmıyorum prim dolu fakat kalan 3.5 yılı çalışarak geçirmem şartmı 3.5 yılı çalışmadan doldursam 15 sene sonunda emekli olabilir miyim bunu öğrenmek istiyorum

Prim olarak doldurmuşsanız, yılı bekleyebilirsiniz. Çalışmadan da doldurmanız halinde emekliliğiniz kabul edilecektir.

Cevap için teşekkür ederim çok kafamı kurcalıyordu bu durum ALLAH'IN izniyle 1 sene kaldı o zaman emekliliğime...Emekli maaşım düşük olmaz değilmi bu emeklilik şartlarında...

Normal emeklilikte alacağınız tutardan farklı olmuyor.

15 yıl 3600 gün süresi şartlarınızı doldurdunuz taktirde tarafınıza malüllük maaşı bağlanacaktır. Demişsiniz ya bu malulen değilde erken emeklilik olmasın? @*BÜLENT*

o değilde biz bu 15 yıllığı (geçmişe (veya ileriye dönük)) peşinen tek seferde ödemesini yapıp doldurabilir miyiz. faraza, misal ben 200 gün sigorta primim var, kalan 3400 günü tek seferde ödemesini yaparak doldurabilir miyim :) ciddi ama .

ahmet22 ssk'da askerlik borçlanması dışında geçmişe veya geleceğe yönelik borçlanma yapılmaz ki. :)

Erken emeklilik evet %60 üzeri engelle işe başladığım için

KKELEBEKK
valla bu borçlanma ne demek (ne anlama geliyor) onu bile bilmiyorum ama tüm sigorta parasını peşinen yatırıp emekli olmak diye bişey olsa güzel olurdu. :) olmayacak ama olsa herkes yapardı belkide değil mi. olsun tübitak bursumuz ar bizim ççok şükür elhamdulillah.

*BÜLENT*

Hayır, prim kriterlerini tamamlamışsanız süreyi beklerken çalışmanız gibi bir zorunluluk yok. Kendi tercihiniz...

Ama öncelikle raporunuza karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeniz gerek. %64 raporla 2. derece sakatlık indirimine hak kazanırsınız. Bu durumda emeklilik için (03.03.2004 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 güne tabii olursunuz

2008_oncesi.PNG

admin bülent bey....rapor oran ve derece maaş ın az veya çok bağlanmasını ne ölçü de etkiliyor...tablodaki dereceler 90 öncesi yüzde 40 vs...??

Kurulun gönderdiği yazıda 15 yıl 3600 günü tamamladıgınız taktirde tarafınıza maaş bağlanacaktır diye yazı geldi.2008 yılı öncesi malul sayılır derecede işe başlayanlar yani %60 üzeri engelli olanlar koşul her ne olursa olsun 15 yıl 3600 günle emekli olabilir diye biliyordum.askerlik yapamaz raporumu istemişti o zaman heyet devlet hastanesi raporundan hariç engelimi %64 üzerinden daha yüksek bir orandamı değerlendiripte bana 15 yıl 3600 gün diye yazı gönderdiler acaba

*BÜLENT*
SSK'lı çalışan statüsünde emeklilik şartları yukarıda yazdığım gibidir maalesef. Size kurumun verdiği yanıt yanlış olmuş.

bulent73
oran maaşı nerededeyse hiç etkilemez

B- 01.10.2008 gününden önce işe girmiş eski SSK’lılarda geçiş süreci

Kanun'un geçici 10 uncu maddesine göre;

1-01.10.2008 gününden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede (2/3 oranında) hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.Özürlü Emekli

O zaman bu sgk nın sitesindeki yazanda mı yanlış bülent bey iyice kafam karıştı bana gelen yazıda da çalışma gücünüzün üçte ikisi ni kaybettiğinizi tespit edilmiş oldusa bile çalışmaya bu oranla başladınız tesbit edilmiştir.Ancak 15 yıl 3600 gün süre sonra tarafınıza aylık bağlanacaktır diye yazıyordu.bu 2/3 dediği oran yüzde 60 a denk gelmiyormu.yukardaki emeklilik şartına göre emekli olamayacakmıyım ben şimdi.hem ilk başvurumda hemde itirazım sonunda bu 15 yıl 3600 gün sonunda emekli olabilirsiniz yazısını 2 kere ayrı ayrı yolladı ankara bana...

Bu ne saçma bir kanundur 2008 sonrası işe giren engelli %60 oranla 15 yıl 3600 le emekli oluyor ben 2008 öncesi işe başladım diye %64 oranla 15 yıl 3600 günden emekli olamıyorum rezillik bu resmen

Üst Alt