Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikli kamu çalışanı işten ayrıldığında emekli maaşı yeniden hesaplanır mı?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Benim sorum biraz karışık gelebilir ama, cevap benim için çok önemli lütfen cevaplayınız.

1- 1999 yılında Askerlik hizmetimi yaparken yaralanarak Gazi oldum ve SGK (Emekli Sandığı) Ordu Vazife Malülü Maaşı başladı.

2- 2014 kasım yılında Vergi indirimim nedeni ile SSK Yeni adıyla (SGK 4/a)'lı olarak 4200 prim ile erken emekli oldum.

3-2015 nisan ayında 657 sayılı Devlet memuru oldum ve ordu vazife mamülü olduğum için özel kanunla Emekli sandığı 2. bir sicil verdi ve 2015 nisan ayı itibari ile 1470 gün çalışmışlığım var.

4- 2014 yılında tarafıma bağlanan SSK Erken emekli maaşım çalışan devlet memuru olduğumdan dolayı kesildi.

şimdi öğrenmek istediğim husus şudur,

2015 Nisan ayından sonra çalışmış olduğum devlet memuru 1470 gün hizmetim devlet memurluğundan istifa yada bırakmak istediğimden dolayı, kesilen erken emekli maaşıma eklenirmi, yada ne zaman eklenir, devlet memurluğunu bıraktığımda kesilen erken SSK emekli maaşım tarafıma canlandırma yapılarak bağlanacak onu biliyorum ama 4 yıldır çalışmışlıklarım ne olacak, lütfen bu hususta bilen varsa yardımcı olsun arkadaşlar.

Teşekkürler
Erdinç KÜLEKCİOĞLU
0533 9633 53 63

Gazi Erdinc

Umarım soruyu doğru anladım.
Emekli çalışanın sigorta primi içerisinde emekli maaşı açısından katkı yok, yani o çalışmışlıklarda emeklilik primi yok, o nedenle sonrasındaki emekli maaşına etki etmez.
Değil mi Ufukalp

Merhaba OturanBoğa,

Malesef soruyu yanlış anlamışsınız yada ben tam olarak anlatamadım,

Şimdi mevcut durumu biraz daha detaylandırayım isterseniz.
SSK 4/a emekli maaşım 657 sayılı devlet memurluğuna geçmen devlet kurumunda çalışmamdan dolayı kesildi. Fakat Devlet kurumunda 2015 yılından itibaren çalışmışlıklarım aldığım devlet memuru maaşımdan Emekli keseneğim kesilmektedir. Yani hizmet süre ve yaş şartlarını tamamladığımda devlet kurumundan da emekli olacağım ve emekli maaşı bağlanacak. buraya kadar sıkıntı yok.

ancak ben 4 yıldır devlet memuru olarak çalışıyorum ve ilerde 4 yıl içinde çalışma hayatımı bitirmek istiyorum dolayısı ile hizmet ve yaş şartlarını tamamlamadığım dan ötürü 3. bir emekli maaşı bağlanmayacak ve devlet memurluğunda geçen emekli kesenegimin kesildigi süreler ne olacak anlamında soruyorum.

Cevap için şimdiden çok teşekkür ederim.

Gazi Erdinc
Öncelikle 100 yıl da çalışsanız üçüncü bir emeklilik maaşı mümkün değil.
Sorunuza gelirsek:
Tekrar çalışmaya başlayınca emekli maaşınız kesilmiş, dolayısıyla SGDP kapsamında emekli çalışan olarak değil, uzun vadeli sigorta kollarına tabi normal çalışan statüsünde prim ve kesenekleriniz ödenmiş.
İşten ayrıldığınızda sonradan ödenen o primler de göz önünde bulundurularak emekli maaşınız tekrar hesaplanacaktır.
OturanBoğa
Gazi arkadaş SGDP kapsamında değil normal çalışmış, o yüzden primleri emekli maaşını etkiler.

@Ufukalp

sgk emekli sandığı kanununda, 2008 sonrası memur olanların hizmet süreleri ile dava önceki emekli dosyası birleştirilmez diyor

konu hakkında bilgi olan var mı arkadaşlar.

Benim bu konuda bilgi yok.

Var mı fikri olan?

SSK 4-A Emeklisi, Sonradan Devlet Memuru olursa ve 10 yıl sonra istifa ederse

Merhaba Arkadaşlar,

Bu konu hakkında sanırım kimsenin bir bilgisi yok, konuyu tekrar hatırlatmak gerekirse

Vergi indiri ile 2014 Ekim ayında SSK 4/a erken Emeklisi olan bir kişi

2015 Nisan ayında Devlet Kurumuna 657 sayılı Devlet Memuru olarak işe başlıyor.

sonrasında SSK 4/a Emekli maaşı kesiliyor. ve halen Devlet memuru olarak çalışmaya başlıyor.

Bu şahıs 10 yıl çalıştıktan sonra Devlet kurumundan işi bırakmak istediginde ne yapmalı.

2008 yılından sonra SGK 5510 sk'da 2008 yılından sonra ilk defa devlet memuru olarak işe başlayan kişilerin sigorta süreleri ilk defa devlet memuru oldukları tarihten sonra başlar der.

Örnek: 2008 öncesinde 10 yıl ssk işçi çalışan bir kişi 2008 yılı sonrasında devlet memuru olarak işe başlarsa devlet memurluguna başladığı tarih ilk sigorta başlangıcı sayılır der. önceki çalışmışlıklar emeki olacağı zaman + prim gün olarak eklemek süretiyle degerlendirilir diyor.

Ayrıca bir diger konuda 2008 yılı sonrasında sigortalı olanlar için emekli olmaları hususunda son yedi yıllık sürenin yarısından fazlası yani 3,5 seneden fazla hangi sigorta dan prim ödenmişşe oradan emekli olunur diyor.

Örnek: 20 yıl ssk'lı olarak çalışan bir kişi son 3,5 yıldan 1 gün fazla devlet kurumunda çalışırsa Memur emeklisi olur.
Örnek: 20 yıl devlet memuru olarak çalışan bir kişi son 3,5 yılıdan 1 gün fazla SSK'lı olarak prim öderse SSK emeklisi olur der.

Benim durumum hakkında bilgisi olan yada benim durumumla aynı durumda olan arkadaşlarlan bilgi istiyorum.

Çalıştıgım kurumun personel müdürlügü SSK 4/a hizmetlerini birleştirmen gerekli giyor fakat kanun birleştiremezsin diyor diyorum. onlarda bana sen 2008 sonrası memur oldun artık 5510 sk a tabisin diyorlar. Bende 2014 yılında emekli oldum ben kazanılmış haklar iptal olamaz diyorum. cevap yok SGK'ya dilekçe verdim oradanda sonuç alamadım.

Lütfen yardımcı olacak kimse yokmu. Devlete hizmet etmekle hatamı yaptım bilmiyorumki.

Birleştirme işleminiz için sizin SGK ile irtibata geçmeniz gerekmez.

Çalıştığınız Kurumun Personel Müdürlüğüne Dilekçe verin. Hizmetlerinizin birleştirerek, Derece ve Kademenizi artırmalarını isteyin.

Konuyu bilmiyorlarsa. Devlet Personel Daire Başkanlığından Görüş istesinler.

Devlet Personel Daire Başkanlığı bu konuda Gereğini yapar. tereddüte düşerse SGK'dan görüş talep eder.

Gazi Erdinc
Bana göre siz bazı şeyleri çok yanlış anlamışsınız.
"[FONT=sans-serif]Örnek: 2008 öncesinde 10 yıl ssk işçi çalışan bir kişi 2008 yılı sonrasında devlet memuru olarak işe başlarsa devlet memurluguna başladığı tarih ilk sigorta başlangıcı sayılır" demişsiniz, ve bana göre böyle bir şey mümkün değil.
[/FONT]
Memuriyetten önceki 4A statüsündeki çalışmaları, prim gün sayısı olarak eklenir ve sigorta başlangıç tarihi o kadar geriye gider. Hizmet birleştirme işlemi kesinlikle yapılacak.

Sayın Ufukalp

Sanırım siz sürekli olarak tahmin ederek kesin ve net bir bilgi sahibi olmadan, yok kesinlikle 3, emekli olamazsın ve sen yanlış anlamışsın diyerek asıl kendiniz bilmediğiniz halde biliyormuş gibi yorum yapıyorsunuz,
Benim söylediğim yada örnek vererek sorduğum öğrenmek istediğim şeyler Ali Tezel,e sorularak öğrenilmiş ve Devlet Kurumunun Personel ve Tahakkuk Müdürlüklerine sorularak öğrenilmiş bilgilerdir.
Sizde ricam kesin olarak bilmediğiniz konularda biliyormuş Eda'larında yorum yapmamanızdır.
Teşekkürler

5510 Sk. 2008 sonrası ilk defa devlet memuru olanlar, daha önceki çalışmışlıklarını birleştiremiyor,
sadece emekli tahsis şartlarını tamamladığında SGK tarafından artı prim gün olarak ekleme yapılıyor.
Birleştirme işlemi sadece teknik işlerde çalışmış ve primleri o kadro üzerinden yatmış ve çalıştığı teknik kadro işini belgeleyenler 4/3 oranında birleştirme yapabiliyor.

Gazi Erdinc
Belirttiğiniz durum sadece aylık hesabı için geçerlidir. 2008 öncesi farklı statülerdeki primler toplam hizmete eklenir.
Aylığı etkilememesinin sebebi ise emekli sandığının da aylık hesabında prime esas kazanç sistemine geçmiş olmasıdır.
Ancak yukarıdaki saçma sapan ve seviyesiz cümlelerinizden dolayı size burada bunları uzun uzun anlatmayacağım.
Siz bu gidişle üçüncü değil beşinci emekliliği bile cebe koyar 5 maaş birden alırsınız, ha gayret.

Gazi Erdinc Bey konun dışında merak ettiğim bir husus var. Ali Tezel gibi bir üstattan bilgi almışsınız zaten cevabı biliyorsunuz. Neden burda laf kalabalığı yapıyorsunuz ? + size tecrübe ve bilgileriyle yardımcı olan insanlara gereksiz saçma sapan küstahça tavır sergiliyorsunuz ?

Ben kimseye, gereksiz saçma sapan küstahça tavır sergilemiyorum öyle bir tavır sergilediğimide düşünmüyorum, Benim durumumda olan bir kişi varmı varsa şayet işlemlerini nasıl çözmüş diye öğrenmek ayrıca benimde öğrendiğim bu bilgileri paylaşmak amacıyla buradayım,
Sayın umetinn bey sana verecek çok güzel cevap yazardımda terbiyem sana kadar inmiyor. Kusura bakma senden burada yazmak için senden izin alacağımı bilmiyordum.
Sayın Ufukalp sizinle ben aynı konuyu konuşmuyoruz sanırım siz başka şey söylüyorsunuz ben başka bir şey söylüyorum, Siz bilmediğiniz konuda hala ısrar ediyorsunuz ve ben size bu konuyu bilmediğinizi söylediğimde bana hakaret ediyorsunuz çok ayıp yaptığınız
Ben size hakaret etmedim seviyesiz konuşmadım dalga geçmedim ama siz bunları yapıyorsunuz, lütfen yazdıklarımıza dikkat ediniz,
Çalışmış olduğum kurum pasif durumda olan SSK 4/a emekliliğim ile 2015 yılından bugüne kadar çalışmışlığımı birleştirmiyor, yapmıyorlar, Buyurun siz gelin beraber sizin dediğiniz gibi yaptıralım birleştirme işlemlerini nasıl oluyormuş bende ögreneyim.
Sayın site yöneticileri benim burada bu konu ile alakalı, SSK 4/a prim ödeyerek çalışan emekli günleri yaklaşan ama emekli olmayan sonradan Ekpss ile devlet kurumuna memur olarak geçen yada geçmek isteyen arkadaşlara bilgi vermek idi, tavsiyem vergi indirimi olup özel sektörde SSK 4/a'lı olarak emekli şartlarını getirenler bir an önce emekli olsunlar daha sonra Ekpss ile devlet kurumuna geçtiklerinde işe başladıkları gün itibari ile ileride şart ları tamamladıklarında 2, bir emekli maaşı alırlar, ayrıca sizde lütfen yazdıklarımı kontrol ediniz ve eğer ben Ufukalp ve umetinn beyin dediği gibi terbiyesiz yazdığım şeyler varsa beni siteden atınız, yoksa diğer 2 arkadaşı lütfen uyarımız,
Teşekkürler

Gazi Erdinc Ufukalp için yazdıklarınızı harfiyen tekrar okursanız neden tepki aldığınızı, belki de özür dilemeniz gerektiğini anlarsınız.
Bu Forumda Herkes her konuda 4 4 lük bilgiye sahip olamayabilir.. yok uyduruyorsun, bilmeden konuşuyorsun, bir şey söylemek için söylüyorsun demek veya ima etmek. bu forumda bilgi paylaşımını kısıtlar. insanları forumdan soğutur.
uzun yıllardır foruma girmiyordum.
forumu şimdi incelediğimde ilk dikkatimi çeken Ufukalp in yazdıkları olmuştu. çok sayıda kişiye verdiği doğru bilgilerle Forumda üyelere en faydalı bir kaç kişiden biri olması nedeniyle uyarı değil büyük takdiri Hakediyor.
Gelelim umetinn e kendisini yakinen tanıyan biri olarak şu diyebilirim ki haksızlığa tahammül etmeyen, boyun eğmeyen çevresi tarafından dürüstlüğü açık sözlülüğü ve sempatikliği ile takdir gören yardımsever biridir. İşi İK Yöneticliğinde oldukça başarılı ve Çalışan dostudur.
Sonuç olarak size olan tepkisi haksızlığa olan tepkidir.

Netbey umetinn
Güzel görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Bizlerin burada tek amacı; birbirimizin tutmayan eli ayağı, görmeyen gözü, işitmeyen kulağı olabilmektir.
Bilmeyen kardeşlerimiz de bilsin diye bildiklerimizi, düştüysek eğer, bir kardeşimiz daha düşmesin diye tecrübelerimizi paylaşıp dayanışma içerisinde olmak tek gayemiz.
Ama bazen böyle birileri çıkıp insanın kardeşleri ile paylaşma mutluluğunu sıfıra indirebiliyorlar.
Biz böyle durumlarda asla iyi niyetimizden ve paylaşımcı ruhumuzdan geri durmayacağız. Pireye kızıp yorgan yakmayacağız.
O arkadaşa da cevap vermeyi gereksiz buluyorum. Mesajım yukarıda, ne bir kötü söz, ne bir hakaret var. Hakaret demiş ama böyle bir şey mümkün değil. Buna hiç bir şey engel olmasa, ismindeki "Gazi" unvanı engel olur. Kişiliğini bilmesem bile o ünvana saygım vardır.
Ha kendisi yönetimden inceleme istemiş, buyursun incelesinler. Atılacak ya da uyarılacak biri varsa bence de yapsınlar.
Hatta etiketleyeyim OturanBoğa hozgul

Ben konuyu neden bu kadar uzattığınızı hala anlamış değilim bildiklerinizi paylaşmanız güzel bir şey, ama bunu adab-ı muaşeret kuralları içinde yazarsanız daha bir güzel olur. Madem biliyorsunuz konuyu soru olarak yazmayın başlığınızı. Ve verilen cevapları'da kabul etmiyorsunuz. 2017 yılından beri bir fiil forumu takip eden biriyim Ufukalp beyin yazdığı yorumları yaptığı açıklamaları okudum ve foruma en faydalı kişilerden biri olarak görüyorum kendisini Netbey 'de keza öyle kabullenip özür dileyeceğiniz yerde seviye vb. şeyler söylüyorsunuz. yaşınıza hörmeten cevap vermeyeceğim ve gerekli kişilerin gerekli işlemleri yapacağını düşünüyorum OturanBoğa hozgul

Yaw Bu Formda Hiç kimse bir üçret karsılığı danısmanlık hizmeti vermiyor bildiklerini defalarca karsındaki insanın anlaya bileceği şekilde ( Her insanın anlama ve algılama sı farklıdır ama pes etmiyor yine anlatıyorlar ) anlatıyor bunun icin zaman harcıyor emek veriyor ne icin ? ( Ben aynı şeyi 7 defa yazdım ve hiç bir tepki göstermeden farklı şekillerde soruma cevap verdiler taki ben anlayana kadar ) Bilgi sahibi olmayan insanlara yardım etmek icin Ali tüzel dediğiniz kişi sizden ne kadar danışmanlık ücreti aldı ? ki siz onun anlattıklarınıda anlamamışsınız paranız bir nevi boşa gitmiş zaten.. Burada bilgi paylaşan arkadaslar bunu bir ücret karsılığı yapsa bir cıkar beklese tepkinizde farklı olurdu düğmenizi iliklerdiniz sanırım..
Hiç bir Arkadasımıza hatta burada her kişinin sorusuna yetişmeye calısan insanlara karsı böyle konusmanızı kınıyorum..

Not : Gülün bile dikeni var :)

Üst Alt