Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte 1 yıl süreli engelli raporu her yıl yenilemek zorunda mıyım?

krdnz77

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Mart ayı başında engelli raporu için sağlık kuruluna başvurdum. Ağır osas_uyku apnesi, hipertansiyon, diyabet ve bel ve boyun fıtıklarından toplam %52 engelli raporum 1 yıl süreli onaylandı. Kurula girdiğimde elimde Bibap aletinin kullanmamın uygun olduğuna ve Ahi 60 ağır osas hastası olduğuma dair sağlık kurulu raporunu sundum. %35 Verildi.

Her yıl engelli raporumu yenilerken elimdeki bu osas sağlık kurulu raporunu yenilemek zorundamıyım? Süreli engelli raporu ve süreli vergi indirimi dahilinde emekli olunduğu taktirde hem engelli raporunu hemde vergi indirimini her defasında yenilemek gerekir mi?

Tecrübesi olan arkadaş bilgisini paylaşabilir mi

Aynı dertten muzdaripim bende. Her yıl onuyku apnesi testi olacakmı? Çünkü çok uzun süren bi süreç ve kontrol raporu süreci çok kısa

Aynen hakan bey. Bende merak ediyorum. İnşallah konuyla ilgili tecrübesi olan paylaşımda bulunur

krdnz77

Raporunuz 35 mi 52 mi? Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız 1 yıllık mı?

Evet, eğer sgk emeklilikte kontrol şerhi koyarsa, evet, kontrol zamanı gelmeden 3-4 ay önce sgk'ya gidip vergi dairesine sevk alırsınız, onların sevki ile hastaneye gidip raporunuzu yenilersiniz...

Öncelikle yanıtınız ve bilgi paylaşımınız ićin teşekkür ederim. %52 raporum bir senelik. Büyük mükellefler Vergi dairesine bir hafta oldu vereli. Vergi dairesinden vergi indirimine ilişkin yazı gelip emekli olursam süreli rapora göre yinede hersene vergi dairesine başvurmam gerekecek mi acaba. Emeklilerden vergi indirimi istemezler sanırım. Raporu yenilemek yeterli olur mu? Ya da birçok kere süreli verilen raporlar süresize çevriliyormu?

krdnz77

Vergi indirim hakkı süreli verilirse, sgk da buna istinaden emeklilikte kontrol şerhi koyarsa, evet, kontrol zamanı gelmeden 3-4 ay önce sgk'ya gidip vergi dairesine sevk alırsınız, onların sevki ile hastaneye gidip raporunuzu yenilersiniz...

Teşekkür ederim yanıtınız ve kalemininize sağlık.

Süreli vergi indirimi ile emekli olundumu kontrol sonrası vergi indirimi alınmıyor diye biliyordum ben...sadece skg nın raporu onaylaması yetiyor diye biliyordum..??

OturanBoğa

Bülent bey büyük mükelleflere vergi indirimi için evrağımı geçen hafta teslim ettim. Siteden sorguladığımda hiçbir aşamada gözükmüyor. Sonuçlandığında mı görebileceğimiz. Başvurun hiç gözükmüyor

Emeklilikte kontrol muayenem sonrası hastane raporum direkt SGK'ya mı Ankara'ya mı yollanacak? Eğer kontrolde yeniden Ankara'ya yollanmıyorsa Hastane SGK'ya göndericektir ve bu işlemin süresi kısa olacaktır. OturanBoğa acaba konu ile ilgili bir görüşünüz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederiz.

krdnz77
sisteme ne zaman işlenir bilemiyorum

insankar
Raporlar bölge sağlık kurullarına gider, onlar yerel sigorta müdürlüğüne bildirir sonucu.

Süreli engelli raporuna süresiz vergi indirimi

Merhabalar

İşe başlangıç tarihim 1996. Toplam prim günüm 21 yıl 6 ay. Kurum sevkiyle Süreli engelli raporumu Ankara maliye Sağlık kurulu süresiz olarak 2. Dereceden %63 orandan onayladı. Emekliliğimi versem süreli mi süresiz mi olur?

Üst Alt