Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte 18 Yaş Probleminde Aydınlanmak İstiyorum?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;

18/11/1984 doğum tarihim
2000 yılında Lisede Staj olarak ilk sigorta kaydım yapıldı sigorta kartım alındı
Ekim/2006 yılında da ilk sigortalı olarak çalışmaya başladım
Toplam bugün itibariyle 2000 gün yatırılmış ve 76000,00 TL prim ödemesi olmuş (sisteme giremedim yaklaşık tahmin)
2013 tarihinde %44 rapor ve bu raporla vergi indirimi %44 yine oranı
Ekim/2014 tarihinde tekrar %51 rapor
2014/17/11 tarihinde Kamuda (cezainfazkurumu) işe başladım.

Emeklilik için yaş ve gün ne zamandır yardımlarınız için teşekkür ederim.

2000'de zaten staj olduğu için bu değerlendirilmez sigorta başlangıcı olarak.
2006 itibariyle de ilk tam prim yatırıldığına göre sizin 18 yaşla alakanız yok.

Memur olduğunuz tarihten, önceki primleriniz kadar geri gittiğinde sanıyorum ki 1 Ekim 2008 sonrasına gelir (2009 gibi hesapladım)
bu da şu tabloya göre emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevkiyle alacağınız rapora göre emekli olacaksınız demek olur:
2008_sonrasi.PNG

O halde benim sigorta başlangıç tarihim baz alınarak hesaplama yapılması gerekiyor değil mi ? Buda alttaki tabloda yer alan 20 yıl-4400 gün olarak hesaplama yapmam gerektiğini gösteriyor yanılıyor muyum ? 2006 + 20 = 2026 Emeklilik tarihim.

2008_oncesi.PNG

Memur olduğunuz için 2006'yı baz alamazsınız, 2006'dan itibaren memuriyete kadar olan prim sayınız kadar geri gittiğiniz zaman yeni tarih bu olur, sigorta başlangıcı olarak baz alınacak olan tarih.
Ben bunu 1 Ekim 2008'den sonrası olarak hesap ettim.
Ama yukarıdaki tablo zaten ssk'dan emekli olacakların tablosu.
4c emeklilik tablosu farklıdır..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Üst Alt