Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte asgari geçim indirimi..?

toprak 24

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim sormak istediğim birşey var.% 40 vergi indirimi ile mekli oldum..emekli maaşını alırken ek olarak asgari geçim indirimi de alabiliyormuyuz..ben şu an sgdp yatırılarak çalışmaya devam ediyorum.

Emekli maaşlarında ek ödeme adı altında bir tutar vardır, ancak asgari geçim indirimi yoktur.
SGDP kapsamında çalıştığınız bordronuza ise elbette AGİ yansıyacak ve alacaksınız bu konuda emekli ya da normal çalışan arasında fark yoktur.AGİ gelir vergisinden mahsup edilir,siz de normal çalışan gibi gelir vergisi ödüyorsunuz.

maaşınızın yüzde 4 ü olarak verilen ek ödeme agi zaten.

sgdp ödenip çalışmaya devam ederseniz vergi indirimi de dahil AGİ yide alırsınız.sorun olmaz.
ama emekli maaşında AGİ diye bişey ödenmiyor.

Sgdp yatırarak Çalışırken şirketten vergi indirimi alabiliyormuyuz,alamıyormuyuz??

Merhaba arkadaşlar bende yeni emekli oldum ve aynı işyerinde çalımaya başladım sgdp ödeyerek çalıştıgım işyeri emeklilere agi parası olmadıgını söyledi bilen arkadaşlar anlatırsa ona göre gidip muhasebeyle görüşeyim

Mustafa Bey; emekli çalışan da vergi indirimi alabilir.
Çetin Bey; emekli çalışan da normal çalışanla aynı şekilde agi alır.
Bu bilgiler kesindir,aksini söyleyen firma yetkilisi ya mevzuatı bilmiyordur ya da beceremiyordur.
Sizlere vergi indirimi ya da agi verilmemesi firmaya birşey kazandırmaz,bunları firma ödemiyor aylık gelir vergisinden mahsup ediliyor.

vergi indirimi almadan emekli olamaz siniz ancak yaşı bekleyip normal emekli olur sunuz vergi indirimi erken emeklilik için şart raporunuz yeni ise tekrar heyete sokmamalari lazim direk raporu ankaraya gön derip karar verilir olum lu cikar ise yıl ve piriminiz yeterli emeklilik baş vuruşu yaparsınız düşe bilir de daha yüksekte gelebilir net söylemek zor kurumun insiyatifinde

Üst Alt