Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte askerlik borçladırmasını hangi kategoride değerlendirilecek?

Celalshnn.

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
Herkese Merhabalar..
4103 gün Bağkur Primim var.
en son (4A) Statüsünde 776 gün ve sigortam devam etmektedir.
askerlik borçlandırmasını saydırırsam hangi statüden sayılacak.
Vergi indiriminden emekli olmak istiyorum.

@Celalshnn.

En son hangi statüde sigortalı olunmuşsa borçlanma yapıldığında primler o statüde olur.

+ son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur. Yani ssk (4a) statüsünde emekli olabilmek için 1261-776= 485 gün daha SSK'lı olarak devam etmek gerek.

4a ssk emeklilik şartları:

http://www.engelliler.biz/bulent/2008_oncesi.PNG

4b Bağkur'dan emeklilik şartları

bagkur.PNG

Not: SSK'dan emeklilik için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmek lazım. Bağkur'dan emeklilik için ise sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip yeterli oranda rapor almak lazım.

Bülent Bey, [FONT=sans-serif]En son hangi statüde sigortalı olunmuşsa borçlanma yapıldığında primler o statüde olunur diye biliyordum.
Çok Bilmiş Bir Arkadaşım yok Olmuyor Diyince size Bir Soralım Dedim.
Çok Teşekkürler Bu Arada.
İyi Çalışmalar..
[/FONT]

[FONT=&quot]Bülent Ağabey,
[/FONT]
[FONT=&quot]İlk Sigortalık Tarihim-15.04.2004[/FONT]
[FONT=&quot]3910 Günüm Var.[/FONT]
[FONT=&quot]% 45 Oranında Vergi İndirim Belgesine Sahibim.[/FONT]
[FONT=&quot]Askerlik Borçlandırmasını Yaparsam Emekli Olabilir miyim?
Şimdiden Teşekkürler..[/FONT]

Celalshnn.
Vergi indirimi almış olmanız şartıyla emeklilik şartlarınız 20 yıl 4400 gündür.
Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptınız ise askerlik borçlanması sizin sigorta başlangıç tarihinizi geriye çekmez. Bu durumda önünüzdeki sürede priminizi zaten tamamlayabileceğiniz için askerlik borçlanması gereksizdir.
Yok askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptınız ise borçlanma size askerlik süreniz kadar erken emeklilik avantaj sağlar.

Üst Alt