Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte doktorların tedavi ile düzelemez demesi için 18 ay geçmesi mi gerekli?

hakan003

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
ya konuyla alakası yok ama arkadaşlar doktorların tedavi ile düzelemez demesi için 18 ay geçmesimi gerekli mi böyle bir şart mı var.

Bu konuda net bir bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Evet iş kazası sonucu ayagında kırık olabilir ve daha fazla zarar görmüş olabilirsiniz 17. aya kadar doktorlar her 3 ayda bir olay tarihinden itibaren size rapor verirler ve tedavi ile giderilebilecek denir o raporda..
Aslında o yazının bir önemi yoktur sadece prosüdür gereğio yazı yazılmalıdır. siz 18 ay dan itibaren omurilik gibi ağır hastalıklar sonucu felçli olmadıysanız eğer kolay kolay hiç bir doktor 18 aydan once kalıcı rapor vermez.
bu anlattıgım benim başıma gelen iş kazası içindir.. normal kazalar yada trafik kazaları gibi kanunları yada prosudurleri bilmiyorum.

Tedavi ile düzelemez diye bir rapor söz konusu değildir ama 18 aydan sonra siz adlitıpa dilekce yazarsınız ve adli tıp ve baglı bulundugunuz bölüm Örnk.. (ortapedi yada noroloji) konsutasyon yazar (sevk) eder. O doktorların incelemeleri sonucu 18 ay oldu diceksiniz zaten dosyanızda vardır ama doktorlar pek fazla bakmıyorlar sonra heyete cıkınca orada 18 ay olmuştur kalıcı sayılabilir diye not dusuyorlar.. ve hastalıgınız kalıcı oluyor en azındna raporunuzu o şekilde düzenliyorlar..
Kısacası 18 ayı beklemeniz gerekiyor

Burada galiba önemli olan şey meydana gelen hastalığın/yaralanmanın sekel haline gelip gelmediği. Bunun kararını 18 aydan önce verebilirler aslında. Yani omuriliği yaralanan birine nasıl ki doktorlar bi an bile düşünmeden "bir daha yürüyemeyeceksin" diyor yeri gelince, aynı doktorlarda malulen emeklilik için rapor beklemek de en doğaşl hakkımız.
Sanırım ısrarla talep etmek lazım doktorlardan bunu...

Evet beni çok oynattılar düşük ayak hastalıgı mevcut bende her 2 ayaktata daha önce parapleji idi ama kısa zamanda toparladı sadece bileklerim çalışmıyor..
Ve inatla tedavi ile maluliyetinin düşürülebilecegini savnuyorum biz umutlanıyoruz sonra bir 3 aylık rapor yazıyor.. o 3 aydan sonra EMG ye giriyoruz bakıyorlar yine duzelme yok sonra aynı şeyi birdaha yapıyor...
300 Lira maaş almak için yalan soyleyip doktorlara hissettigi halde hissetmıyorum diyen hatta kavga edenler bile varmış işte ole insanlar yüzünden bizlerin manevi ve maddi zorlukları yaşamamız kaçınılmaz oluyor. !

Üst Alt