Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte kıdem tazminatı nasıl hesaplanıyor?

Ayyıldız

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 10 senedir aynı şirkette çalışıyorum benim öğrenmek istediğim kıdem tazminatı vergi indirimi düşüldükten sonra kalan ücrettenmi yatıyor mesela asgari üsret alan bir kişinin vergi indirimsiz 2 bin küsür bürüt vergi indirimli 1 bin küsür hangisinden yatıyor?
ikinci sorum şirket vergi indirimini benim maaşıma yansıtması lazım değilmi?

Kıdem tazminatı sizin dediğiniz gibi hesaplanmaz.
Aylık giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanır.
Buna sizin maaşınız,ikramiye gibi ek gelirleriniz ve yol,yemek gibi ücretleriniz dahildir.
İkinci sorunuzun cevabı evet yansıtılıyor olmalı.

BuTcHeR

ikinci soru şöyle olacak yanlış oldu 2. dereceye verdikleri 66 tl değil benim kast ettiğim primden kalan ekstra para yani 250 küsür

SNITCI

Kıdem tutarı çalıştığınız her yıl için bir aylık bürüt ücretinizdir. Bu kalemden sadece damga vergisi kesilir.

hozgul

tamam onu biliyorum da arkadaşım benim anlatmak istediğim mesela asgari ücret alan bir kişi vergi indirimsiz bordrosuna 2 bin küsür yansıyor vergi indirimli 1 700 küsür yansıyor

o aradaki fark 250 küsür benim maaşıma neden yansımıyor ve tazmınatı 2 bin tl üzerindenmi yoksa 1700 üzerindenmi ödeniyor

SNITCI

Maaş alırken bazı kesintiler var o sebeple 1700 TL alıyorsunuz. Ancak kıdem alırken toplam bürüt maaşınız üzerinden almanız gerekir. Başka bir deyişle bürüt maaşınız 2000 TL ise kıdem de 2000 TL olacak

SNITCI

Hangi rakam 2000 küsürken 1700 yansıyor
Maaş neti mi?

BuTcHeR

misal diyorum mesela benim maaş bordrosu 1800 küsür ama vergi indirimsiz 2 bin küsür bürüt asgari ücret alanların

Üst Alt