Konu başlığınızda 1 YIL KONTROLLÜ ibaresi yazmış,açıklama kısmında da vergi indiriminden SÜREKLİ olarak geldi demişsiniz.. Bunun hangisi doğru..
Olayı kısaca şöyle izah edeyim ... TC Devleti her yıl sağlık raporu vermeye yetkili hastane ve sağlık kuruluşlarını açıklıyor ve resmi gazetede yayımlıyor.Bu sağlık kurum ve kuruluşlarının dışında sağlık kurulu vermeye veya verilen sağlık kurulu raporlarını değiştirmeye hiçbir kurum veya kuruluşun yetkisi olmadığını da özellikle belirtiyor.. Ayrıca her yıl çıkan Özürlülük ölçüt ve sınıflandırması hakkındaki genelgede de ilgili sağlık kurulllarından alınan SÜREKLİ ÖMÜR BOYU ibareli raporların ÖMÜR BOYU GEÇERLİ OLDUĞU , kontrol şerhi düşülen raporların ise bir süre sonra yeniden kontrol amaçlı hastaneye gitmeleri ve yeniden rapor alması gerektiği belirtiliyor.. Bu durumda hastanelerin verdiği rapor ESASTIR !... Bu konuda yüksek mahkeme kararları da vardır.. Ancak ne hikmetse Devletin SGK hazretleri yine Devletin hastanesinin verdiği ÖMÜR BOYU GEÇERLİ raporu dikkate almıyor ve "Ben yine de Devletin Maliye bakanlığı kapsamında kurulu bulunan konularında uzman olmayan 3-5 kişiden oluşan merkez sağlık kuruluna sorayım" diyor.. Oradan gelecek yanıt SGK için geçerli oluyor.. Bu konuda defalarca SGK ya ,bakanlıklara vs müracaat ettim.. Devletin hastanesinin verdiği rapor geçerlidir dedim,yargı kararlarını gösterdim.. Bizi bağlamaz dediler.. Hak hukuk istiyorsan SGK yı dava edeceksin dediler.. 3 yılda 3 tane rapor aldım ve hepsi de sürekli ömür boyu .. Ama ankara maliye hepsini 1 yıl sonra kontrole gelsin diye bildiriyor.. Altından 9 tane uzman doktorun imzasının ve birçok tahlil,tetkik vs nin olduğu koca raporu kabul etmiyor da,Ankara'da masa başında bir ortopedi,bir göz doktoru,1 maliye memuru,1 heyet başkanının ağzına bakıyor.. Rezilliğin bu kadarı ancak Ülkemizde görülüyor maalesef... Buna ileri demokrasi diyorlar sanırım... Yazıklar olsun.. Geçmiş olsun sizlere de..