Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte kontrol muayenesi için işlemlere kaç gün önceden başlamalıyız?

Basra

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar. Benim annem malulen emekli oldu. 17.05.2018 tarihinde raporunun yenilenmesi lazım. Bunun için bu tarihten 45 gün önce başvuru yapmak lazım yazıyor.

Sorum şu olacak. Annem ilk emekli olurken rapor çıkarmamız 6-7 ay sürmüştü. Şimdi bu 45 gün önce başvurursak geç kalmazmıyız. Rapor yenilenmesi istenen emeklililer bu konuyu biliyorsa bize yardımcı olsun. Saygılarımla iyi aksamalar...

Basra

o yazan 45 gün süre en az zamandır. annenizin tahlil test gibi uzun sürecek kontrolleri ve tetkikleri varsa daha erken başvuru yapmalısınız. eğer kontrol tarihine kadar rapor yetişmez ise maaş kesilir. rapordan sonra tekrar bağlanır ki arada alamadığınız aylıklar sonradan birikmiş olarak ödenir.

Basra Merhaba ; Öncelikle Annenize büyük geçmiş olsun dileklerimi iletirseniz sevinirim. SGK 'dan Malulen emeklilik için süre İL durumuna göre ve gittiğiniz hastaneye göre değişiyor. Benim ki ; 6 Ay kadar sürdü. İnanın ki büyük meşakkat O doktordan bu doktora git oradan olmadı Randevu veriyorlar 3 ay sonrasına Evrak ve Prosedür Öldürüyor İnsanı...

Bu işleri yapmak başlı başına hastalığını depreştiriyor insanın. Bizler gitmek uğraşmak zorunda değiliz Aslında... Doktor ayağına gelsin diyor bazen insan. Ama maalesef hayatın Cilveleri , hasta olmayı biz seçmedik Cenabı ALLAH'tan ve de KADER!..

Şimdi daha da kolaylaştırmışlar heyet odasının orada tüm doktorlar ve de birkaç günde bitiyormuş öğrendiğim ve duyduğum kadarıyla.. Tekrar büyük geçmiş olsun. Umarım Malulen Emeklilik Aylığınız tekrar bağlanmıştır. Saygılarımla!

Öncelikle geçmiş olsun.bu konuda bana burada moderatör lerden bir abimiz yazmıştı.kanunda değişiklik yapılmış 3 ay önce diyor kanunda.benim Mart 2017 de kontrol muayenem var Ankara'da onkoloji hastanesi nde olmuştum geçen sene.aralik ayının başında SGK ya gidip sevk isteyeceğim.islemler uzun sürebilir hastaneden hastaneye fark eder.45 gün ibaresi kanından önceydi bildiğim kadarıyla.degisen kanunda 3 ay kala diye bir ibare geçiyordu hatırladığım kadarıyla

Basra

3 ay önce gitmek lazım arkadaşlar.

"Kontrol muayenesine tabi tutulması gereken sigortalılara; kontrol muayene tarihlerinden en az 3 ay önce yazı ile sevk talebinde bulunarak kontrol muayene işlemlerini yaptırmaları gerektiği bildirilir.
Kaynak"

Ben 6 ay önce gittim. 4 ayda onay süreci sürdü. Hastane aşamasından sonra en az 3 ay sürüyor ona göre hesap edin. Ne zaman isteseniz sevki veriyorlar. Maaşınızın kesilmesini istemiyorsanız ona göre erken alın sevki.

bu konudaki en büyük kolaylık,herzaman bütün işleri aynı hastane de yaptırmak eğer o hastanenin sürekli hastasıysanız sistemlerinde adınız oldumu heyet vs önceliğiniz oluyor büyük ölçü de...başka ilde bulunsanız bile kendi hastanenizi seçin derim ben...herkese geçmiş olsun kolay gelsin..

Sayın deathless
Bana rapor/vergi indirim suresi bitiminden 3 ay önce kontrol muayenesi için sevk almam söylendi Sgk tarafından.Hastane süreci uzun sürmesi ihtimaline karşı 4-5 ay önceden sevk istesem verir mi Sgk;bunun dezavantajı var mıdır?
Bir de sevk almaya gidince Sgk ya raporu daha önce aldığımız hastaneye sevk etmelerini söylesek ona göre verirler mi?

Bu 2.kez vergi indirimi de onaylanırsa umarım surekliye cevirirler raporu ve vergi indirimini
Teşekkürler.

Son düzenleme:
timegoesby...emin değilim ama sgk isteğe bağlıda sevk yapıyor diye biliyorum büyük ihtimal(bunu müracat ettiğinizde muhakkak belirtin )...yukarıda da yazdığım gibi sürekli aynı hastanede olmanın bütün işleri orda yaptırmanın avantajları çok büyük...ben hastalandığımdan beri 2 sene bütün işlemlerim bakırköy mazhar osman da oldu tedavi heyet fizik tedavi vs..kolay gelsin geçmiş olsun..

Merhaba

İstediğimiz hastaneye kontrol için sevk alabiliyormuyuz. ve hangi hastalıklar vardı sizde

hakansezer

Merhaba,
Istanbul Sgk Müdürlüğünü aradığımda sistemde görünene göre Mart ayında kontrol muayenesi için hastaneye sevk almam gerektiğini (daha önce sevk alabilir miyim sorusuna olumsuz cevap verildi)

Bende tiroid kanseri var;inatçı biraz☺
Arkadaş olduk sayılır onla artık.
Istediğimiz hastaneye sevk konusunda Mart ayında sevk alınca buradan yazarım.
Izlenimim ve düşüncem istediğimiz hastaneye sevkederler şeklinde ama bakıp görmek gerek.
Geçmiş olsun.

timegoesby...hocam muayene olduğunuz istediğiniz hastane hakkında elinizde rapor evrak epikriz raporları vs varsa onlarıda yanınızda götürün, sgk ya kendiniz gidecekseniz eğer o sevk günü geldiğinde sevk de çok etkisi olur kanısındayım...gerçi sistemlerinden de görebilirler ama burası türkiye biliyosunuz herşeye hazırlıklı olmak lazım...geçmiş olsun kolay gelsin..

Sayın deathless kontrol muayenesi için Sgk dan 3 ay öncesinden sevk aldım(ben aslında işlemleri bildiğim için 4 ay önce sevk istedim ama memur 3 ay öncesinden alabilirsin en erken dedi.Hastane işleri uzadı ve rapor yetişmediği için e devletten baktığımda maaş durduruldu yazıyor. Sgk yı arayıp durumu ilettim 4 aya kadar maaş kesilmeyecegi hakkında yönetmelik varmış dedim.Şefleri o yönetmeliğin kaldırıldığını söyledi. Ve rapor yenileyip onaylanana kadar maaşın durdurulduğunu onaylaninca tekrar başlatılacağını bildirdi.
Son zamanlarda bu durumda olan arkadaşlar var mi.süreç bu şekilde mi işledi. Buna karşı yapılabilecek bir işlem var midir.Teşekkürler şimdiden

Ayrıca Alo 170 hattını arayıp durumu ilettim.oradan bana vergi indirimi bitiş tarihinden en az 4 ay önce Sgk dan hastaneye sevk alındığında yeni rapor ve vergi indirimi,tarihinde yetismese bile maaşın durdurulmayip birkaç ay daha devam ettiğini söylediler. Bu Alo 170 ten bana ilettikleri bilgidir;kesinlik ve doğruluğu hakkında bilgim yoktur.

timegoesby...eğer emekliliğe etki etmeyecek bir oran da rapor alırsan ,geriye dönük ne kadar boşluk olduysa kaç ay maaş alamadıysan hepsini emekliliğin tekrar onaylandıktan sonra alırsın o konu da sıkıntı olmaz,sen yeterki gene yüzde 40 ve üzeri rapor al....diğer konuda da benim bildiğim limit 4 aydır ve işlemler tamamlanana uygun rapor alınana dek maaşın kesilmemesi lazımdı aslında ama işte burası Türkiye kendi koydukları kanunu kendileri bile delebiliyorlar maalesef...neyse inş uygun bir rapor daha alırsınız geçmiş olsun kolay gelsin..

deathless
Aynen belirttiğiniz gibi maalesef.Sonra da hakkınızı alabilmek için oradan oraya kosturuyorlar insanları.
Cevabınız için teşekkür ederim.Mutlu günler olsun.

Üst Alt