Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte kontrol muayenesinde oran düşmesi ÖTV'siz araç için sorun olur mu?

bayseyyah

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Slm.
2019 haziran ayinda otv indirimi ile ilgili raporu aldim.
Emeklileri kontrol amaclı sgk özürluluk ölçutu ile ilgili beni 2019/11 ayda hastaneye sevk etti.
Otv indirimli arac alma yönunde vergi dairesindeki memur bana senin en son aldiğın rapor dan önceki tüm raporlar geçersiz dir.
Tekrar yeniden rapor alman gerek dedi.
Bu doğru bir bilgimidir ?

bayseyyah

Araç alımında en son tarihli engelli sağlık kurulu raporunun kullanılması şarttır. Eğer kontrol muayenesinde oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu sisteme girerse ve oradaki oran araç almanıza mani olacak seviyede olursa, o zaman o son rapor dururken eski rapor ile araç alamazsınız.

Sn.oturanboğa
raporların cıkartılış amacı farklı ise ne olacak ?
Engellilik ölçütü ile ilgili çıkartılan rapor ile benim ötv için çıkarttığım rapor farklı bu nedenle aynı konu ile ilgili çıkan en son rapor eskisini geçersiz kılar.
Farklı amaç ile ilgili çıkartılan raporlar geçersiz olmaz diye biliyorum ..
Sizin görüşünüz nedir ?

bayseyyah

Ne amaçla alındığının hiç bir önemi yok. En son alınan engelli sağlık kurulu raporu kullanılmak zorunda. Özellikle %90 ve üzeri orana istinaden elde edilen haksa söz konusu olan, oran düştüğünde başa bela!

Üst Alt