Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte kullanılacak özürlü raporunda ilk başvuru nereye yapılıyor?

s.ergun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ilk ssk girişim 2000 şubat ta. 23 yıllık diyabetliyim.3000 iş günüm bitti.
erken emekli olabiliyorum diye bilgim var. ama nereye başvuru yapmam gerekıyo anlamadım.
takıp olduğum hastane ye başvurdum özürlü raporu almak için sosyal sigortalar müdürlüğü malulen emekliliğe yönlendirdi.
yardım cı olursanız sevinirim

Zaten SGK kapıdan her gireni neredeyse dinlemeden malulen emekliliğe yönlendiriyor.
Sizin yapmanız gereke,işyerinizden çalışma belgesi alarak vergi dairesine sakatlık vergi indirimi için başvurmanız.
Onlar sizi rapor için hastaneye gönderecek,heyetten sonra size düşen sadece beklemek.
Raporunuz Ankara'ya gidecek,% 40 ve üzeri onaylanırsa İstanbul vergi dairesi işyerinize ... dereceden vergi indiriminden faydalanır şeklinde yazı gönderecek hepsi bu.
Ondan sonra vergi indirim derecenize göre emeklilik şartlarını tamamladığınızda istediğiniz zaman SGK ya erken emeklilik için başvurabileceksiniz.
Vergi indirimi olmadan SGK ya ben sakatım emekli olmak istiyorum derseniz malulen emeklilik işlemi yapmaları normal.

Ufuk'a ek olarak:

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Emeklilik için tabi olacağınız tablo:

2008_oncesi.PNG

bilgileriniz için teşekkür ederim. siteden üye olmadan öncede bilgi almıştım.
fakat bir sorum daha olacak .
23 yıllık diyabetliyim 7 yıldır gözlerimde retinopati gelişti . raporu 3.dereceden alabilirim .
ve 2000 şubat girişli olduğum için önümde doldurdam gereken günler var .3000 gün ümü bitirdim sadece
vergi indirimi raporunu aldığımda bunun süresi olacakmı? ben dolayısıyla raporu tekrarlamak durumunda mı olucam ?
yardımcı olursanız sevinirim.

Hayır yeniden ne rapor ne vergi indirimi almayacaksınız, bir kez kazanmış olmanız yeterli sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önce olduğu için ve ssk (4a) statüsünde emeklilik gerçekleşeği için..

sakatlık indiriminde sigorta prımleri

erken emeklilik için vergi indirimi raporu aldığımızda ,çalışan kişilerde sigorta prımleri miz aynı mı ödeniyor.bunda düşüş oluyormu?

Primlerin işveren payının yarısını devlet karşılıyor.

sakatlık indirimiyle erken emeklilik oluyormu peki.bunda şartlar değiştimi.
yüde kırkaltı diabetten dolayı+(retinopati ) rapor aldım ama şu an da erken emekli olabilecekmiyim anlayamıyorum.yardımcı olursanız sevinirim .ssk 4a oluyorum

Üst Alt