Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte maaş kesilmesi ve hukuki çıkmaz!?

balkan2359

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba Yardımcı olursanız sevinirim.

2009 yılında sgk lı olarak vergi indiriminden faydalanarak %60 emekli oldum. 2015 yılında rapor aldığım hastanede inceleme olmuş benim gibi olan emeklilerin sgk tarafından maaşları kesildi. Ayni yıl içinde itiraz ederek iş mahkemesinde dava açtık 2017 yılında mahkeme beni Tekirdağ eğitim ve araştırma hastanesine sevk etti. Oradan %61 aldım. ve iş mahkemesinin verdiği kararla davayı kazandım.

Evime en yakın yetkikili hastaneden aldım.Özürlülük ölçü ve sınıflandırılması ve özürlülere verilecek sağlık raporları hakkında yönetmelik 1. bölüm 10. madde göre oranlar ayni çıktığı için davayı kazandım.

SGK nın avukatı itiraz edip istinaf mahkemesinde bozma kararı çıktı.
5510 sayılı kanunun 95.maddesine göre Adli tıpa gitmem gerekiyormuş.

Benim davamla alakalı birebir ayni incelemeyle sonuçlandırılmış emsal dava olup Yargıtay tarafındanda onanmış bir kararda vardır. İstinaftaki dosyamada konduğu halde dikkatte alınmamıştır.

Bundan sonra ne olur acaba

Bir Avukat istinaf yanlış karar verdi seni malulen emekli olarak karar vermişler doğrusu vergi indirimi olarak karar vermesi gerekiyor diyor. Ama yerel mahkeme istinafın kararına uyar diyor.

Devlet neden eşitlik ilkesine uymaz.Perişan durumdayım
Adli tıpa malülen emekliler gider uzuv kayıplarını belirlemek için diyor başka bir avukat

Tüm arkadaşlarımdan yardımcı olmalarını bekliyorum Saygılarımla teşekkür ederim

@balkan2359

Kusura bakmasınlar ama sgk'nın avukatları domuzuna süreç uzatmayı kendilerine iş edinmiş durumdalar. Benim dava konusu dahi yapılmaması gereken, bırakın avukatı-hakimi 15 yaşında çocuğun bile mütala edip karar verebileceği bir konum vardı, 10 sene sürdü! SGK avukatları uzatmak için her şeyi yapıyorlar...

Önerilerim:

1- SGK avukatını bulmaya çalışın ve durumu anlatıp ona göre değerlendirme isteyin
2- Hakime şahsen gidin avukatınızla ve durumu anlatın.
3- konuyu CİMER'e yazın ve emekliliği hak etmiş olmanıza rağmen işin uzatıldığından hareketle gereğinin yapılmasını talep edin. Olabildiğince kısa ve anlaşılır bir dil kullanın. Dilerseniz metni buraya da aktarı, görüşlerimizi paylaşalım.

Bülent Bey Merhaba
Sizden öğrenmek istediğim yerel iş mahkemesinin aldığı kararmı yoksa istinafın 5510 sayılı 95. maddesimi doğru ?
Benim davamla alakalı birebir bir dava iş mahkemesinde kazanılıp yargıtayında onayladığı bir davada mevcuttur.
95. madde uzuv kaybı 4/3 olan arkadaşların adli tıpa sevkidir diye araştırdım.Yardımcı olursanız sevinirim Saygılarımla

balkan2359

Kontrol muayenesi ister malulen ister Yaşlılık olsun 5510/95'e göre olur. Burada bir sıkıntı yok. Avukat işi uzatmak için gerekenleri yapıyor ve siz de onlara uymak zorundasınız. Ama yukarıda önerdiğim gibi ben olsam sgk nezdinde davanın geri çekilmesi için cimer vb. yerlerden talepte bulunurdum.

Bülent Bey Merhaba
Daha önce Başbakanlığa yazdım sonuç alamadım.Benim önümdeki sıradaki dava iş mahkemesinde kazanıldı yargıtaydada onandı.Benim davam istinafa gitti ve bozuldu.Özürlülük ölçütü sınıflandırılmas ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında 10. maddeye göre yapıldı ve iş mahkemesinde kazanıldı istinaf bozdu ayni davayı yargıtay onadı.Hukuki bir yanlışlık yokmu ? Adli tıp olursa yıllarca sürecek fikriniz nedir acaba
Teşekkür ederim

balkan2359

SGK davayı uzatmak istemiş belli...

5510/95'de ATK raporu isteneceğine dair bir hüküm yok. İstinaf'a bu yönde (yaygın bir içtihad yoksa) ATK'ya götürülmesine itiraz edebilirsiniz. Varsa bu yönde emsal kararlar eklenebilir. Avukatınız emsal karar varsa bulabilir. Bu arada ilk derece mahkemesi ilk kararında direnebilir de. Zira ATK'ya gitmeyi zorunlu kılacak ne var Allah aşkına!

Raporlar arası bir çelişki olsa gene anlayacağım ama öyle bir durum da söz konusu değil!

Merhabalar bizde çözemedik oturan boğa kontrol için 5510 /95. madde diyor iş mahkemesi özürlülük ölçü ve sınıflandırılması 10.maddeye göre diyor.Yargıtaydanda ayni iş mahkemesinin almış olduğu kararı onayan emsal karar da var.Bende şaşırdım 2 senem heba oldu maaşda alamıyorum yazıklar olsun diyorum.
Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

Üst Alt