Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte sigortalılık süresi nasıl hesaplanıyor?

serka335

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar emeklilik hakında kafama şöyle bir soru takıldı 16 yıl 4bin günle emekli olabiliyorum 400 gün pirim günü doldu diyelim ama 16 yıl olmadı bu 16 yıl ssklı oldugumuz günden bu yana geçirdimiz süremi 400 gūnü doldurduktan sonra sskdan işyerinden tazminat alabilir diye yazı alabilirmiyim şimdiden cvplarınız için tşkler

serka335
Evet ilk sigorta başlangıç tarihinizden bugüne kadar geçen süre.
Hayır tazminat için hem prim hem de süre şartı birlikte yerine getirilmeli.

sagol hocam tşkler

sayın @KKELEBEKK pirim gününü doldurunca yılı beklemeden sskdan tazminat alabilir belgesini alabilirmiyiz giriş 23.12.2011

bület bey 2012 yılında vergi indirimim oldu özel sektör çalışanıyım emekli olurken rapor isterlerimi bide kaç yıla
tabiyim acaba forumda okudum ama çelişkide kaldım 2011 ssk girişim var rapor oranım 55

serka335
Sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008 sonrası olanların erken emekliliğinde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur.
Emekliliği düşünmek için daha çok erken, o zamana kadar neler değişir belli olmaz.
Mevcut duruma göre belirttiğiniz oranı korursanız, 5510/28. maddeye istinaden 16 yıl 4320 prim şartlarına tabi olarak emekli olabilirsiniz.
Evet zamanı gelince yeniden rapor istenir.

bülent bey istenilen pirim doldurduktan sonra yılı beklemek şartıyla sskdan işyerinden tazminat alabilir belgesi alabilirmiyim ve bu çıkacak olan inşallah çıkardiye ümit ettim tazminat fonu yürürlüge girermi acaba saygılarımla...
@Ufukalp nasıl yani biz engelli emeklisi olamıyormuyuz

@Ufukalp pardon yanlış okumuşum mesajını

serka335
Engelli erken emekli olamazsınız diye bir şey söylemedim.
primi doldurup süreyi beklerken tazminat yazısı da alamazsınız, öyle bir hakkınız yok.
Tazminat fonu konusunda şu an somut bir gelişme yok, her şey hala sözlerden ibaret. 2019 programına alındığı söyleniyor hepsi bu.

Ufukalp cevaplarınız için tşkler peki bu 16 yılın içindemi sayılır giriş yılı 2011 12 ci ayda girişim

Ufukalp nice sağlıklı huzurlu mutlu senelerin olsun yeni yılın kutlu olsun abi....

Ufukalp 2011 12 ci a_da işe girişim var sgk bu 1 yıl olarakmı sayacak yoksa bu haricmi

egemat1
Çok teşekkür ederim kardeşim. Size de sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl diliyorum.
serka335
16 yılın hesabı ilk sigortalı olduğunuz gün itibariyle başlar.
Örneğin başlangıç tarihi 01.12. 2011 ise 16 yılın dolduğu tarih 01.12.2027 olur.
Mutlu yıllar...

cavaplarınız için sagolun tşkler

@Ufukalp hocam 2011 sigorta girişim pirim günüm 2550 2011 yılda işe girmeden önce psikiyatride 100de50 raporum var toplam oran 55 vergi indirimimde onaylı malülen emekli olabilirmiyim

serka335

Hayır, malulen emekli olamazsınız.

Emeklilik için şu tabloya tabisiniz:

2008_sonrasi.PNG

yeni işe giren veya girecek yeni nesil in emekliliği her haliyle hayal ya gerçekten...ister engelli ister normal emeklilik hepsi hayal..!

normal emeklilik dediğin gibi hayal ama engelli olarak o kadar da karamsar olmamak gerek.

4 ay sonra 15. yılımı dolduracağım. 5 yıl sonra da emekli oldum diye yazarım inşallah

serka335
Hayır alamazsınız, bu konuda kimse de size evet diyemez.
Bu tarihte 15 yıl 3600 gün ile kıdem tazminatı yazısı almak artık mümkün değil.

Ufukalp nedeni nedir acaba arkadaşın girişi 2003 diger mod arkadaşımız alabilirsin yazmış

serka335
Diğer mod demişsiniz, öncelikle ben mod değilim.
İkincisi moderatörlerin verdiği her bilgi doğrudur diye bir kural yoktur.
O alıntıyı nereden, hangi konudan aldınız bilmiyorum, ama dediğiniz gibi cevap verilen şahıs 2003 girişli ise verilen cevap yanlış olmuş.
Emeklilik şartları oluşmadığı halde 15 yıl 3600 gün şartlarını tamamlayanların sgk müdürlüklerinden kıdem tazminatı yazısı alıp tazminatlarını alarak ayrılmaları sadece 08.09.1999 tarihinden önce sigortalı olanlar için geçerlidir.
O tarihten önce girenler günümüz itibarıyla zaten emeklilik için gerekli süreyi doldurdular.
O yüzden bu konunun engelliler için herhangi bir fonksiyonu kalmadı.

Üst Alt